Hanga Ádámot a barcelonai főkonzul köszöntötte

Barcelona - Dr. Kovács Barnabás remek hangulatú vacsorát töltött el a Barca kosarasával egy magyar tulajdonú étteremben.
 
 
 
 
 

Hanga Ádámot a barcelonai főkonzul köszöntötte

Barcelona - Dr. Kovács Barnabás remek hangulatú vacsorát töltött el a Barca kosarasával egy magyar tulajdonú étteremben.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Hétfő délután szűkkörű fogadást rendezett Magyarország Barcelonai Főkonzulátusa az FC Barcelona Lassa hátvédje, Hanga Ádám részére. Az eseményen megjelent Dr. Kovács Barnabás főkonzul és két munkatársa, a kosaras menedzsere, Lóránt András, Hanga Ádám feleségével és két gyermekével, valamint a Futballárium nevezetű sportbár és étterem tulajdonosai, Büki Péter és Beke Erika.

– A barcelonai főkonzulátus a Barcelonába látogató magyar sportolókat minden alkalommal igyekszik meghívni egy koktélvacsorára vagy egy álló fogadásra – kezdte a BB1-nek adott interjúját Dr. Kovács Barnabás főkonzul. – Fontosnak tartjuk a sportdiplomáciát, amin keresztül rendszeresen törekszünk a kapcsolatok ápolására, az országimázs növelésére, a magyar kiválóságok bemutatására, nem utolsó sorban pedig a közösség építésére is. Például, ha Barcelonába érkezik az Eger vagy a Szolnok vízilabdacsapata, esetleg a Szeged vagy a Veszprém kézilabdacsapata, akkor mi azt a sporteseményt meghirdetjük a hírlevelünkön a magyar közösség felé, hogy lehetőleg minél nagyobb számban szurkolhassunk nekik.

– Amikor Hanga Ádám átigazolt Barcelonába, úgy gondoltuk, hogy az ő részére is tartunk egy rendezvényt, ebben pedig partnerünk volt a Futballárium nevezetű sportbár és étterem – folytatta beszámolóját a főkonzul. – Megkerestük a kosarast és menedzserét, nagyon tetszett nekik az ötlet, ám nem volt egyszerű összehozni az időpontot, rendkívül zsúfolt Ádám versenynaptára, több hónapon keresztül szerveztük ezt a találkozót. Végül Lóránt András menedzser hathatós közreműködésével sikerült megejtenünk és egy nagyon jó hangulatú vacsorát hoztunk össze szűk körben.

Dr. Kovács Barnabás hozzátette, szerették volna elhívni az MKOSZ elnökét, Szalay Ferencet is, de Hanga szoros menetrendje miatt csupán nem sokkal a találkozó előtt derült ki a pontos időpont, így az idő szűkössége miatt erre nem volt lehetőség. Azt is elárulta, a tervek között szerepel, hogy elhívják egy találkozóra a Spanyol Kosárlabda-játékosok Szövetségének elnökét, Alfonso Reyest is, akivel személyesen is jó viszonyt ápol a főkonzul.

– Érdekesség, hogy Alfonso Reyes még pályára lépett a spanyoloknál a magyar válogatott ellen az 1999-es Európa-bajnokságon, ami egészen a tavalyi évig az utolsó nagy torna volt, amire kijutott a nemzeti csapatunk – mesélte Dr. Kovács Barnabás, majd arról is szót ejtett, milyen benyomások érték őt a találkozón Hanga Ádámmal kapcsolatban. – Korábban találkoztam már vele, amikor a főkonzulátuson járt ügyeket intézni, személyesen eddig nem ismertem, de a legmagasabban jegyzett magyar kosaras eddigi pályafutását természetesen végigkísértem. Rendkívül intelligens, udvarias, tisztelettudó és nagyon szerény embert ismertem meg benne. A kosárlabda iránt nagyon elkötelezett és látszott, hogy a családját mindennél jobban szereti.

A főkonzulátus azt is kiemelte, hogy a találkozóról több neves spanyol sportújság is beszámolt, végül pedig azt is elmondta honlapunknak, tervezi-e, hogy kilátogat Hanga egyik meccsére, valamint elárulta, milyen ajándékot kapott a kosarastól.

– Elsősorban a Barcelona focicsapatának meccseire szoktam járni, valamint voltam már kézilabda-találkozón is, de tervezem, hogy kilátogatok a kosarasok egyik összecsapására is. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy Ádám Barcelonában öregbíti a magyarok hírnevét és azt veszem észre, hogy a helyiek is nagy tisztelettel és elismeréssel beszélnek róla. A sportújságokban például szinte minden meccs után vastag betűvel van kiemelve, ez remek visszajelzés. Megbecsülik, tudnak róla. Nagyon büszke vagyok arra, hogy én is és a kisfiam is kapott tőle egy dedikált mezt – zárta a BB1-nek Dr. Kovács Barnabás főkonzul.

 
 

 

 
 • 5nick2018április13.22:52ÚjVálasz
  Idézet: nemdeandre
  Jó lehet a kaja.akkor azèrt nem ugrál,mert szombathelyi.hej.hej.
  ...

  Olvastam róluk pár cikket, elég népszerűen a hazai médiában. A kaja vegyesen magyar és katalán, továbbá forgalmazzák Iniesta borát is . Sajnos még nem jártam ott, egyszer talán sikerül eljutni Barcelonába.

   
 • 4nemdeandre2018április12.23:24ÚjVálasz
  Idézet: nick
  Ha a kék pulóveres srácra gondolsz, ő Büki Péter (alias Pumesz), egy szombathelyi úriember, aki a feleségével Barcelonában a Futballarium étterem tulajdonosa.
  ...

  Jó lehet a kaja.akkor azèrt nem ugrál,mert szombathelyi.hej.hej.

   
 • 3nick2018április12.19:34ÚjVálasz
  Idézet: nemdeandre
  Kijaza jollakott napközis a kèpen? :D
  ...

  Ha a kék pulóveres srácra gondolsz, ő Büki Péter (alias Pumesz), egy szombathelyi úriember, aki a feleségével Barcelonában a Futballarium étterem tulajdonosa. Ez az étterem közvetlenül a Nou Camp mellett van. Szinte minden magyar csapat és szurkoló megfordul ebben az étteremben, ha Barcelonában jár. Pumeszt én a 90-es évekből ismerem a Hali B középből. Bővebben az étteremről: https://futballarium.com/

   
 • 2nemdeandre2018április12.14:25ÚjVálasz

  Kijaza jollakott napközis a kèpen? :D

   
 • 1lassa2018április12.11:00ÚjVálasz

  Remek kosaras, remek ember és remek házigazdák...

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!