Golomán céljai között szerepel a válogatott, az NB I. viszont nem

NCAA - Az Amerikában pallérozódó erőcsatár szívesen ment volna az Eb-re és továbbra is célja a magyar válogatottban való szereplés.
 
 
 
 
 

Golomán céljai között szerepel a válogatott, az NB I. viszont nem

NCAA - Az Amerikában pallérozódó erőcsatár szívesen ment volna az Eb-re és továbbra is célja a magyar válogatottban való szereplés.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


2014 nyarán igazolt az Amerikai Egyetemi Ligában (NCAA) szereplő, tizenegyszeres bajnok UCLA-hez a körmendi nevelésű Golomán György, aki utolsó idényét tölti ott. Az erőcsatár a Digi Sport Reggeli Start című műsorában beszélt a most futó remek szezonjáról, valamint a céljairól is.

– Jobb ez a szezonom, mint az eddigiek, abba az irányba tartok, ahol szeretnék lenni – kezdte Golomán az interjút. – Természetesen nem vagyok teljesen elégedett, mert lehetne jobb is a teljesítményem, de szerintem ez a szezon sokat fog dobni a pályafutásomon. Nem bántam meg, hogy idejöttem, minden szempontból a világ egyik legjobb egyetemén vagyok. Az önbizalmam megnőtt azáltal, hogy kezdő lettem és több játéklehetőséget kapok. Jobban érzem magam a pályán, kényelmesebben tudok mozogni, bátrabban tudok dobni.

Az erőcsatár arról is beszélt, nagy különbségeket vél felfedezni a körmendi években tapasztalt felkészülésekhez képest. Elmondta, Amerikában három ember csak azzal foglalkozik, hogy erősebbek és gyorsabbak legyenek, valamint a táplálkozáshoz és a munkához való hozzáálláshoz is nagy az eltérés. Golomán aztán kitért a magyar válogatottra is.

– Mindenképpen szerettem volna részt venni a 2017-es Európa-bajnokságon, óriási megtiszteltetés lett volna. Az egyetemről is elengedtek, örültek volna, ha szerepet kapok a kontinenstornán, óriási élmény és lehetőség lett volna a számomra – folytatta a 21 éves kosaras, majd kitért a szezon végi célokra is. – Ha nem jön össze az NBA, akkor visszamennék Európába, de egyelőre még nem Magyarországra. Mindenképpen egy olyan csapatba, ahol normális körülmények között tudok fejlődni. Továbbra is célom – ahogyan gyerekkorom óta folyamatosan – a magyar válogatottba való bekerülés.

A teljes interjút ide kattintva tekintheti meg.

 
 

 

 
 • 2ficsi2018február15.15:16ÚjVálasz

  Ivkovics meg Rád sem néz mert meg vannak a hülye elvei ami nem biztos hogy a Magyar kosárlabdát szolgálja !

   
 • 1C.Zvezda2018február13.16:28ÚjVálasz

  "Ha nem jön össze az NBA, akkor visszamennék Európába, de egyelőre még nem Magyarországra. Mindenképpen egy olyan csapatba, ahol normális körülmények között tudok fejlődni."
  Nagyon helyes, így kell ezt!

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!