Eb: Nem sikerült a bravúr, nyertek az oroszok

Miskolc - Visszajöttünk húsz pontról, de már túl későn.
 
 
 
 
 

Eb: Nem sikerült a bravúr, nyertek az oroszok

Miskolc - Visszajöttünk húsz pontról, de már túl későn.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Litvánia idegenbeli és Albánia hazai legyőzését követően közel telt ház fogadta a csapatokat Miskolcon. Goree felépült, és kezdett is az oroszok ellen. 4-3-ig még mi vezettünk, aztán fordítottak, és a végére el is húztak a piros mezesek. Sok technikai jellegű hiba volt mindkét oldalon, jórészük ráadásul ki nem kényszerített helyzetből. Tíz perc után 10-18 volt az állás.

Másfél perc után 4-0-val kezdtünk, időt is kértek az oroszok. Eleinte még úgy tűnt, hiába, mert Studer egy triplát is bevágott (17-18), de aztán szép lassan magukhoz tértek a vendégek. A második negyed derekán, 17-23-nál már Székely Norbertnek kellett magához szólítania csapatát. Zhedik távolijával először lett kétszámjegyű a különbség, Maiga ziccere után pedig újra fel kellett mutatnia a T-betűt a magyar kapitánynak. A félidőre 23-37-es állással vonultak öltözőbe a csapatok.

Átálltunk alacsonyabb szerkezetre a folytatásban, megpróbáltunk agresszív letámadással labdákat szerezni. Nem sikerült. Bár Raksányi triplája nyitotta a második játékrészt, a harmadik negyed derekán, 33-53-nál már húsz volt közte. Ez az etap hozta a legtöbb pontot, és miután döntetlennel zárult, így minden maradt a régiben: 44-58-ról indult a záró felvonás.

Tovább folytatódott a magyar felzárkózás, hamar sikerült tízen belülre érni, 49-58-nál jött is az orosz időkérés. Kosárra kosár volt a válasz, állandósulni látszott a különbség. 63-68-nál már csak öttel mentek az oroszok, ennél közelebb azonban már nem jutottunk. Nagyot küzdöttek a magyar lányok, akik egy percre sem adták fel a harcot, de összességében érvényesült a papírforma, és megérdemelten nyertek az oroszok.

 
 

 

 

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!