A Szekszárd egyik hőse alig emlékszik a meccsre, annyira extázisban volt

Szekszárd - Bálint Réka szerint a csapategységet tekintve a legjobbak közé tartozik a Szekszárd.
 
 
 
 
 

A Szekszárd egyik hőse alig emlékszik a meccsre, annyira extázisban volt

Szekszárd - Bálint Réka szerint a csapategységet tekintve a legjobbak közé tartozik a Szekszárd.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Hatalmas bravúrt hajtott végre az Atomerőmű KSC Szekszárd a női Európa Kupa nyolcaddöntőjében. A magyar csapat az odavágón hazai pályán kapott ki öt ponttal, majd idegenben 84-74-re legyőzte a lengyel Sleza Wroclawot. A szekszárdiak egyik hőse, Bálint Réka a Digi Sport Reggeli Start című műsorában beszélt a nem mindennapi eredményről.

– Úgy indultunk neki az idegenbeli meccsnek, hogy igen is lehet esélyünk. Elsősorban onnan merítettük az erőt, hogy itthon tizenhat pontos hátrányból sikerült felállnunk, nem lett nagyobb vereség a vége, hanem öt pontra megközelítettük őket – kezdte Bálint. – Próbáltuk azt a játékot mutatni idegenben, amit a felzárkózás során, ezt sikerült is megvalósítani. Otthon ha még lett volna egy kis időnk, akkor talán sikerült volna megnyernünk a meccset, de utólag ezt már nem bánjuk. Hazai pályán, a remek szurkolóink előtt akármekkora hátrányban lettünk volna, nem tehettük volna meg, hogy feladjuk a meccset. Továbbá ott lebegett a szemünk előtt, hogy ez a találkozó nem negyven, hanem nyolcvan percig tart.

A kosaras hozzátette, nagy változtatások nem voltak az első találkozóhoz képest, mert amit akkor megbeszéltek, azt nem sikerült teljesen megvalósítani, a visszavágóra azonban már kijavították a hibákat.

– Nem is nagyon emlékszem pontosan a meccsre, annyira extázisban játszottunk végig – folytatta Bálint Réka. – Talán az ellenfél is kicsit elhitte, hogy a továbbjutás megvan nekik, mi azonban megmutattuk az erőnket, hogy csapatként küzdve mindig volt egy játékos, aki pluszt hozzá tudott tenni. Nagy bravúrt sikerült végrehajtanunk. A koncentráció döntött, valamint mivel már mindkét csapat fáradt volt, az akarati tényezők is nagyon fontosak voltak, és hogy az ember végsőkig küzdjön, egy percre sem adja fel.

A Szekszárd a negyeddöntőben a a török Hatay BB ellen találkozik, az első felvonást hazai pályán játsszák Zseljko Dokics vezetőedző tanítványai.

– A hétvégén nincs bajnokink, a kemény menet után pár napot tudunk pihenni és elég időnk lesz arra, hogy felkészüljünk a törökökből. Az biztos, hogy nem fogunk feltartott kézzel felmenni a pályára és megpróbálunk továbbjutni – mondta Bálint. – A játékosaikkal nagyjából tisztában vagyunk, de én még egy meccsüket sem láttam a mostani bajnokságban, nem tudom csapatként hogyan funkcionálnak. Az, hogy csak a negyedikként jutottak tovább, ez nem hiszem, hogy előnyt jelentene számunkra. A szezon előtt semmiképpen sem számítottam volna, mindig próbáltunk lépésről lépésre haladni. Reálisnak nem mondanám az elődöntőbe jutást, de ha a csapategységet nézzük, akkor talán a legjobb csapatok közé tartozunk.

Bálint Réka végül a válogatottról is beszélt, elmondta, a két ünnep között részt vett a válogatott összetartáson, februárig még hátra van néhány forduló, ha hasonlóan teljesít reméli, hogy ott lehet akár a szűkített keretben is.

 
 

 

 

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!