JP Auto-Jászberényi KSE - Kaposvári KK

Jászberény - Székely Norbert szerint a vendégek védekezése lesz a döntő.
 
 
 
 
 

JP Auto-Jászberényi KSE - Kaposvári KK

Jászberény - Székely Norbert szerint a vendégek védekezése lesz a döntő.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


A Jászberény a Körmend elleni vereség előtt kétszer is nyert hazai pályán egymás után, a MAFC-ot és a Sopront fektette két vállra. A Kaposvár a gyenge formát követően egyre inkább kezd kilábalni a gödörből, ennek legfőbb bizonyítéka a címvédő Alba Fehérvár elleni bravúros hazai győzelem. Mindkét együttes számára olyan meccs következik, ahol esély van az újabb diadalra.

Nikola Lazics, a Jászberény vezetőedzője: A legutóbbi két hazai találkozónkat megnyertük, és természetesen most is az a cél, hogy folytassuk ezt a sorozatot. Ez azonban nem lesz könnyű, hiszen a Kaposvár jó csapat, annak ellenére is, hogy a most futó szezonban nem úgy szerepelnek, ahogy eltervezték. Új légiós is érkezett a csapathoz, valamint van több olyan játékosuk, akik nagyon jól ismerik egymást, mert már évek óta együtt játszanak. Az Alba Fehérvár elleni bravúros győzelmük egyértelműen azt mutatja, hogy van bennük minőség. Nagyon fontos lenne számunkra a győzelem, a múlt héten nem játszottunk jól a Körmend ellen, szeretnénk ezúttal javítani és a jobbik arcunkat mutatni szurkolóink előtt. Kisebb sérüléseket tapasztaltam csak a játékosaimnál, de valószínűleg mindenki bevethető lesz.

Fekete Ádám, a Kaposvár vezetőedzője: Hosszú folyamat kijönni egy hullámvölgyből, minél több győzelem kell ehhez, az Alba elleni bravúr természetesen sokat segített nekünk. Azonban nagyon messze vagyunk még a céljainktól, ezért nagyon fontos lenne, hogy idegenben is tudjunk végre nyerni. Ez nehéz lesz, hiszen a Jászberény sokkal jobb játékerőt képvisel a két új légiósának köszönhetően, mint korábban. Ha tovább akarunk zárkózni a középmezőnyhöz, akkor szükségünk lesz idegenbeli győzelmekre, erre pedig szeretnénk megteremteni az esélyt már szombaton is, meg kell ragadnunk ezt a lehetőséget. Gibbs jól végezte a dolgát az edzéseken, majd kiderül, mennyit fog bírni tétmeccsen. Ahogyan az egész évben, úgy most is van néhány sérültünk, neveket nem szeretnék mondani, de bízom benne, hogy aki pályára tud lépni, az a maximumot fogja nyújtani.

Megjósolhatatlan ez a meccs

A mérkőzés esélyeit Székely Norbert, a női válogatott szövetségi kapitánya, az Alba Fehérvár korábbi vezetőedzője, a Sopron női csapatának sikeredzője elemezte:

- A magyar bajnokságban nincsenek könnyű meccsek, így ezúttal is nagyon nehéz tippelni a győztesre. Az aktuális napi forma nagymértékben fog dönteni ezen a találkozón, mindkét csapatnak van esélye a győzelemre. Még csak megjósolni sem nagyon lehetne a végkimenetelt, hiszen mindkét együttes teljesítményét nagy hullámvasutazás jellemzi.

- A hosszú ideig rossz formában játszó Kaposvár például az utóbbi hetekben feljavult, legutóbb pedig bravúros győzelmet aratott az Alba ellen. Mindig azt szoktam mondani, hogy az idegenben lévő csapat védekezése alapvetően meghatározza az egész játékot. Ha hosszabb ideig tud stabil lenni a vendégek védekezése, akkor képesek lehetnek arra, hogy a végén megnyerjék a meccset. Fontos lesz a kaposváriak oldaláról, hogy a JKSE ne tudjon átfutni rajtuk és ne kapjanak könnyű kosarakat. Nagyon nehéz tippelni, így ezt most nem is tenném, lényegi különbséget nem látok, borzalmasan kiegyensúlyozott találkozó lesz.

 
 

 

 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!