MAFC - Egis Körmend

Budapest - Arsics reméli, érdekessé és szorossá tudják tenni a mérkőzést.
 
 
 
 
 

MAFC - Egis Körmend

Budapest - Arsics reméli, érdekessé és szorossá tudják tenni a mérkőzést.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Szombaton este a MAFC vendégeként lép pályára az Egis Körmend a bajnokság 15. fordulójában. A vendégek a Jászberény és a litván Nevezis legyőzésével kezdenek kijönni a gödörből, és még úgy is ők a találkozó toronymagas esélyesei a 3-11-es mutatóval álló fővárosiakkal szemben, hogy szerdán játszottak a FIBA Europe Cupban.

Jovica Arsics, a MAFC vezetőedzője: Nagyon nehéz mérkőzés vár ránk. A héten keményen dolgoztunk, és bízunk benne, hogy jobban fogunk játszani, mint legutóbb a Sopron ellen. Remélhetőleg érdekessé és szorossá tudjuk tenni a mérkőzést. A Körmend nagyon jó csapat, minőségi játékosokkal és bő rotációval. Ellenfelünk néhány napja még nemzetközi meccset játszott, ami miatt kicsit fáradt lehet, de így sem lesz könnyű szoros találkozót játszanunk. Misek Levente játéka kérdéses.

Gasper Potocnik, az Egis Körmend vezetőedzője: A tabella alján helyezkedik el, de úgy gondolom, hogy a MAFC nagyon veszélyes csapat. Ha nem figyelünk végig, könnyedén kikaphatunk, a hazai meccsünkön is akadtak gondjaink velük. A legjobb formánkat kell mutatnunk, ha sikeresek akarunk lenni. A célunk egyértelmű, ami nem más, mint a győzelem, és hogy folytassuk azt, amit a Jászberény és a Nevezis ellen elkezdtünk. Megpróbálunk újra úgy játszani, ahogy a szezon elején.

A Körmend hullámvölgye a túlversenyeztetés miatt volt

A mérkőzés esélyeit Zsoldos András, négyszeres magyar bajnok, kupagyőztes edző, a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya elemezte:

- A Körmend erős csapat, és jól is szerepel. A hullámvölgyük a véleményem szerint a túlversenyeztetés miatt volt. Úgy gondolom, hogy a három sorozat az sok, ugyanakkor pozitívnak tartom, hogy nem váltottak edzőt, mert a vereségek a fáradtságnak voltak köszönhetőek, amely ennyi meccsnél elkerülhetetlen. A MAFC idén fegyelmezettebb, és jobban csapatként működő társaság, mint az előző szezonban. A Körmend erőltetett menetben van, de úgy gondolom, hogy behúzza ezt a meccset. A MAFC azért elég jó ahhoz, hogy bárkit megszorongasson. Ha élcsapat azt hiszi, hogy sétagalopp vár rá, akkor ráfázhat. A Körmendnek sem lesz könnyű Budapesten nyernie. Budapestiként a MAFC-nak drukkolok, de a vasiak az esélyesebbek.

 
 

 

 
 • 9iverson2018január13.07:26ÚjVálasz

  De szép lenne újabb vasi vereség!Hajrá MAFC

   
 • 8kendeffy2018január13.07:23ÚjVálasz

  Ja és reméljük, hogy Halász Ákos tud segíteni Hollins tehermentesítésében. Hollins már hetek óta olyan csinált irányítóként, helyenként sérülten viszi a boltot. Le a kalappal előtte.

   
 • 7kendeffy2018január13.07:21ÚjVálasz
  Idézet: red-black01
  Azért annyira nem egyszerű a helyzet, attól függetlenül, hogy "tele van velük Európa".
  A foglaltakról ne beszéljünk, egy kivásárlás az anyagiak miatt szóba sem jöhet.
  ...

  Egyetértek. Mindenben megfelelő irányítót azért annyira nem könnyű leakasztani, főleg, ha limitáltak a források. A MAFC-ot meg így is le kell nyomni, de ez sem lesz sétagalopp.

   
 • 6scofield2018január13.00:26ÚjVálasz
  Idézet: red-black01
  Egyébként meg holnap nem lesz ez olyan egyszerű.
  ...

  Valamint ott a vasárnapi meccs is.

   
 • 5red-black012018január12.23:13ÚjVálasz

  Egyébként meg holnap nem lesz ez olyan egyszerű.
  Sőt valószínű vért fogunk izzadni a győzelemért, pedig jó lenne egy nyugis, hamar eldöntött és végig kontroll alatt tartott pihenősebb meccs a szerdai Alba meccs előtt.

   
 • 4red-black012018január12.23:07ÚjVálasz

  Azért annyira nem egyszerű a helyzet, attól függetlenül, hogy "tele van velük Európa".
  A foglaltakról ne beszéljünk, egy kivásárlás az anyagiak miatt szóba sem jöhet.
  Az világos, hogy ebben a helyzetben kísérletezésre már nincs időnk. A mi szerkezetünkhöz olyan irányítót kell hozni, aki igazi fazonszabász és az sem baj, ha ponterős is. Olyant, aki ha kell gondolkodás és mérlegelés nélkül a jó vagy jobb helyzetben lévőnek adja a labdát, de ha kell maga fejezi be egy betörés után, vagy jó százalékú kinti dobással.
  Viszont nem lehet statgyáros és nagyarcú, mert a történtek ellenére még mindig jó szintű csapatszellemet nem kellene egy egyszemélyes showman-nel agyonvágni.
  Az ilyenekből viszont már kevesebb van szabadon és ők már igen más árkategória.
  Az is fontos, hogy ez a kaliber jelenleg miért szabad? Nagyon nem mindegy, hogy esetleg már szétvágott egy másik csapatot, vagy nem tudták fizetni, vagy éppen egy sérülés után épült fel, vagy esetleg azért lett szabad, mert máshol most járt le a szerződése.
  De reméljük a legjobbakat :D

   
 • 3mtezaszlo2018január12.22:44ÚjVálasz
  Idézet: bbll4
  Nincs elkapkodva Wright pótlása. Ekkorát is fog szólni?! :)
  ...

  Vagy semmekorát sem szól! Azert az erdekes hogy irányító posztra ahol köztudott tele van velük európa légióst nem találni egy hét alatt sem azert az gyanús sztem.Vagy tényleg jót akarunk vagy nincs lové.

   
 • 2rimo2018január12.21:14ÚjVálasz

  Az mitől függ, hogy a vendégek hány jegyet kapnak. Az MTE oldalán 100 vendégjegy van feltüntetve.
  Ennyit biztosít a MAFC vendégeknek. A Szolnoknak 150db járt.(A 2017. november 11-én (szombaton) megrendezésre kerülő MAFC - Szolnoki Olaj KK NB I. "A" mérkőzésre, a MAFC tájékoztatása alapján, a vendégszurkolók számára kijelölt szektorban 150 fő szolnoki szurkoló részére tudnak helyet biztosítani. Előzetes jegyfoglalásra az info@mafcbasket.hu e-mail címen keresztül van lehetőség.)
  Az MTE szurkolóknak miért jár kevesebb??

   
 • 1bbll42018január12.20:51ÚjVálasz

  Nincs elkapkodva Wright pótlása. Ekkorát is fog szólni?! :)

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!