Zalakerámia ZTE KK - Naturtex-SZTE-Szedeák

Zalaegerszeg - Bencze Tamás azt mondja, le kell szűrniük a tanulságokat a KTE elleni vereségből. Vendég oldalon debütálhat az új center.
 
 
 
 
 

Zalakerámia ZTE KK - Naturtex-SZTE-Szedeák

Zalaegerszeg - Bencze Tamás azt mondja, le kell szűrniük a tanulságokat a KTE elleni vereségből. Vendég oldalon debütálhat az új center.

Szombaton a ZTE a Szegedet látja vendégül. A hazaiak két vesztes meccsel a hátuk mögött várhatják a találkozót, hiszen előbb az Olajtól kaptak ki hazai pályán 88-85-re, legutóbb pedig Kecskeméten adtak le huszonegy pontos előnyt Benke Szilárdék. A Szeged az előző fordulóban Andrija Csiris és Juhos Levente nélkül győzte le 84-75-re a DEAC-ot, négy vesztes meccs után állt talpra Andjelko Mandics együttese.

A vendégeknél debütálhat az új légiós, Alekszandar Petrovics.

Bencze Tamás, a Zalakerámia ZTE KK vezetőedzője: Győzni szeretnénk, ez nem kérdés. A második fordulóban nagyon simán kikaptunk Szegeden, de akkor más csapatunk volt. Így, hogy a Szedeákban nem lesz a két négyes, az ő keretük is más egy kicsit. Az új centerük biztos, hogy a segítségükre lesz. Csirics nélkül is legyőzték a DEAC-ot, így egy kiélezett mérkőzés lehet a holnapi. A saját dolgainkkal kell foglalkoznunk, a legutóbbi, kecskeméti meccsből pedig le kell szűrnünk azokat a tanulságokat, amik a hasznunkra válhatnak - voltak ilyenek. Bízom benne, hogy a saját játékunkat tudjuk majd játszani, ha ez így lesz, nyerni fogunk. Ha felvesszük a Szeged ritmusát, az nem biztos, hogy nekünk fog kedvezni. Nincs sérültünk, mindenki hadra fogható.

Andjelko Mandics, a Naturtex-SZTE-Szedeák vezetőedzője: Szokásos módon készültünk a ZTE ellen, nehéz meccsre számítok, hiszen ellenfelünk hazai pályán kimondottan erős. Jó csapat a Zete, jobban áll, mint mi. Úgy utazunk el, hogy szeretnénk hazajönni egy bravúrral. A ZTE sok gyorsindítással operál, és kintről is veszélyesek a játékosai. Ha működni fog a védekezésünk, akkor lesz esélyünk, emellett a lepattanókra és az eladott labdákra is oda kell majd figyelnünk. Csiricsre és Juhosra nem számíthatok, rajtuk kívül mindenki egészséges.

"Szoros mérkőzésre van kilátás"

A mérkőzés esélyeit a magyar bajnok és kupagyőztes, korábban Szolnokon, Dombóváron, Nyíregyházán, Fehérváron és az MTK Törökbálintnál is megfordult bedobó, Bódi Ferenc latolgatta a BB1.hu-nak.

- A ZTE és a Szeged egymás után áll a tabellán, szoros mérkőzésre van tehát kilátás. A második és a tizenegyedik hely között mindössze négy győzelem a differencia, elég régen volt ilyen, hogy ennyire szoros legyen a középmezőny. Gyakorlatilag egy-két hét leforgása alatt teljesen át tud rendeződni a tabella.

Két egymás utáni vereséggel várja a ZTE a holnapi találkozót, otthon négyszer győzött, háromszor kikapott. Nem feltétlenül előny számukra tehát a hazai pálya. Bár idegenben is hasonló a mérlegük, három siker mellett négy alkalommal szenvedtek vereséget. Azt is lehet mondani, hogy teljesen mindegy, hogy hol játszanak, nyerhetnek, de ki is kaphatnak. Ez meg is mutatkozott a legutóbbi meccsükön Kecskeméten, hiszen egy szinte megnyert találkozón maradtak alul. Azt gondolom, hogy jóval nagyobb rotációval, és rutinosabb magyar játékosokkal rendelkeznek, mint a Szedeák.

Juhos Levente kiesésével a Szeged majdhogynem öt emberrel játszotta végig a meccseket. Juhos az egyetlen magyar volt a négyes légióskontingens mellett, aki meghatározó szerepet tudott betölteni, ennek köszönhetően megkapta a válogatott meghívót is. Örülök, hogy az ő kiválásával lehetőséget kaptak a magyar fiatalok. Kovács Ádámnak és Wirth Ádámnak is nagy szerepe volt abban, hogy a Szeged le tudta győzni a Debrecent. Hazai pályán magabiztos a Szedeák, idegenben azonban ez már nem mondható el róla, csupán egyszer nyert más csapat csarnokában.

Érdekes az idei bajnokság, nézegettem a számokat, egyedül a JKSE nem tudott még nyerni idegenben. Bárki bárkit megverhet idegenben is, erre már most, a bajnokság felénél is bőven volt példa.

A Zalaegerszeg számára a hazai pálya nem feltétlenül jelenthet előnyt, ez a tény akár egy kis nyomást is helyezhet az együttesre. Két vereség után nyernie kellene otthon, ha továbbra is ott akar lenni a középmezőnyben. A KTE elleni vereséget követően a lélektani előny nem hiszem, hogy náluk van.

Csirics egy meghatározó játékosa a Szegednek, az ő kiválása érzékeny veszteség. Egy új légiós érkezése elsülhet jól és rosszul is, ez lutri. Kíváncsi vagyok, hogy a fiatalok hogy fogják tudni tartani azt a pozitív energiát, amit hoztak legutóbb. Ez fontos lesz, mert a ZTE-nél több olyan játékos van, akik nem csak a csapatnál, hanem Magyarországon is meghatározók.

Szerintem a hazai pálya előnyét kihasználva Bencze Tamás együttese be fogja húzni ezt a mérkőzést. A közönség is velük lesz, nem hinném, hogy a legutóbbi két vereség miatt elpártoltak volna tőlük a szurkolók.

 
 

 

 
 • 4rouge2018január13.07:57ÚjVálasz

  “....- A ZTE és a Szeged egymás után áll a tabellán, szoros mérkőzésre van tehát kilátás. A második és a tizenegyedik hely között mindössze négy győzelem a differencia, elég régen volt ilyen, hogy ennyire szoros legyen a középmezőny...”

  Van az OLAJKA, és vannak a többiek.

  Kezd helyreállni a világ rendje....

   
 • 3Bolognai2018január12.17:07ÚjVálasz

  Penge élen Táncol a Zete,szerintem nekik már nincs lehetőségük hibázni és kevés már csak a kötelezőt hozniuk!

   
 • 2iverson2018január12.15:30ÚjVálasz

  Sima Hazai!CSAK A ZTE

   
 • 1jura692018január12.15:28ÚjVálasz

  Csak a ZTE!

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!