A Cegléd egerszegi győzelméhez nem férhetett kétség

Zalaegerszeg - A második félidőben jobbak voltak a vendégek, és ez döntőnek bizonyult.
 
 
 
 
 

A Cegléd egerszegi győzelméhez nem férhetett kétség

Zalaegerszeg - A második félidőben jobbak voltak a vendégek, és ez döntőnek bizonyult.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


A 9. fordulóban a közvetlen rivális Cegléd csapatát fogadta hazai pályán a ZTE NKK.

A zalaiaknak sikerült megszerezni a feldobás után a labdát és a Jeffery utolsó másodperces kosarával vezettek is. Egy eladott labda után Kányási egyenlített. A negyed feléig irányította a mérkőzést a ZTE, az 5. percben Medgyessy betörésből szerzett kosarával és egy büntetővel azonban átvette a vezetést a Cegléd (8-9). A folytatásban jó külső dobásainak köszönhetően ellépett a Cegléd, és a negyed végére nyolcpontos előnyt szerzett (18-26).

A parázs hangulatú első negyed után másfél perc kellett a csapatoknak az első kosárhoz, amit Maksimovic szerzett. Koizar azonnal egy betörésből válaszolt. Jó védekezés után Koizar újabb közelijével zárkóztak a hazaiak, akik határozottabban védekeztek és támadásban is összekapták magukat. Újabb labdaszerzés és Jeffery hármasával egy pontra csökkent a Cegléd előnye (27-28). A következő vendégtámadásból az egykori egerszegi kedvenc Zsovár szerzett egy távolit, majd Medgyessy toldotta meg egy duplával. A negyed felénél Kovács Gina is beköszönt egy távolival (30-33). Hazai időkérés után Maksimovic szerzett egy közelit. Továbbra is sok volt a hiba mindkét oldalon. A 17. percben a Cegléd kért időt. Három elhibázott támadás után Zsovár szerzett egy távolit, majd Parker egy közelit. A félidő utolsó percén belül Gáspár-Szalay Virágnak fújtak egy belemenést, majd reklamálásért technikait is kapott. A vendégek időt kértek. A büntetőt Medgyessy bedobta, de a bónusztámadásuk nem sikerült. Az utolsó másodpercben már nem sikerült újabb pontot szerezni, így maradt a félidőre a 10 pontos vendég előny (32-42).

Egy elhibázott vendég kísérlet után, Jeffery egy tempóval válaszolt (34-42). Mindkét együttes koncentrált a védekezésre, de támadásban sokat hibáztak. A 23. percben Maksimovic 2+1-vel távolodott a vendégcsapat. Parker közelijével és Gorjanácz büntetőivel zárkóztak a fehér mezesek (36-45). A 25. perc elején Popovic betörésből szerzett kosarával és büntetőivel tartotta előnyét a Cegléd. A 27. percben Hegedüs-Őri törte meg a ZTE góltalanságát (40-52). Medgyessy hármasával és Popovic tempójával már 17 ponttal vezettek a vendégek. Gáspár Dávid időt kért. Nem sikerült ritmust váltania csapatának, és Zsovár, majd Maksimovic pontjaival tovább távolodott a Cegléd (40-62). Ráadásul Pavel kipontozódott, valamint Jeffery a hátát fájlalva a padra kényszerült. A negyed utolsó kosarát Koizar szerezte, bravúrosan visszatéve Hegedüs-Őri kísérletét (42-62).

Popovic büntetőivel tovább nőtt a különbség (42-66). Nem tudtak mit kezdeni a vendégek agresszív védekezésével a hazaiak, és még a legkönnyebb dobásokat is kihagyták. A 33. percben Gáspár Dávid pályára küldte Varga Kamillát és Kovács Georginát. Hazai időkérés után Hegedüs-Őri ziccerezett. Mivel már korábban eldőlt a mérkőzés, Liska Niki is lehetőséget kapott, valamint Vincze Virág is pályára lépett. A 36. percben Varga Kamilla első NB I-es pontját szerezte büntetőből. A 37. percben Liska Niki is hasonlóan tett (47-76). Vincze Virág két alkalommal is pontosan büntetőzött. A vége magabiztos vendég győzelem, amihez igazából nem férhet kétség - tudósított a ztenkk.hu.

 
 

 

 
  • 2batman2017december07.14:39ÚjVálasz

    2 sérült légióssal ennyire tellett a ZTE-től..

     
  • 1szagértő2017december07.11:08ÚjVálasz

    Már az 1.-ben is jobbak voltak. Sima győzelmet arattak.

     

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!