Sopron-Euroliga: Álomból rémálom

Bourges - Hiába vezetett a magyar bajnok 14 ponttal a 22. perben, a vége sima francia győzelem lett.
 
 
 
 
 

Sopron-Euroliga: Álomból rémálom

Bourges - Hiába vezetett a magyar bajnok 14 ponttal a 22. perben, a vége sima francia győzelem lett.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


A telt házas, hangos francia publikum döbbenten nézte az első perceket, mely során 7 pontot rámolt be a Sopron, úgy, hogy egyet sem kapott. Ennél jobb kezdésről nem is álmodhattak volna a vendégek. A 3. perc közepén időt is kért az ellenfél (0-7). Továbbra is szenvedtek a hazaiak, a magyar csapat pedig Langhorne révén tovább növelte előnyét (4. perc 0-12). A negyed közepén megtört a francia gólcsend: egy befutás után a pályára lépő Sharp maradt egyedül. Közelebb is jöttek Ayayi szemfülessége révén, de a 7. percben Jovanovic duplájával ismét 10 volt közte. Egy kontra végén Roberto Iniguez kért időt (8. perc 6-14). Gyors támadásokat vezettek a fehér mezesek, mellyel 6 pontra is felzárkóztak. Turner egy jól irányzott triplával hűtötte le átmenetileg a helyi szurkolókat. Ráadásul a negyed utolsó pontos mozzanata is a Soproné volt, 21-10-es vezetéssel mehettek egy kisebb szünetre Fegyvernekyék.

Alig másfél perc alatt négy személyi hibát szedett össze a Sopron, de a 12. percben már így is kétszer annyi pontot számlált, mint ellenfele (12-24). Két perc elteltével jött az ötödik is, így már minden fault után büntetőzhettek a franciák, akik hamar hoztak is 5 pontot (13. perc 17-24). Milovanovic remekelt távolról, továbbra is a gyors ellentámadásokból és büntetőkből volt eredményes a Bourges, a felállt védelem ellen nem volt esélye (15. perc 23-27). Ami nekik büntetőből, az a Sopronnak a triplavonalon túlról ment nagyon hatékonyan. Ezúttal Crvendakic volt kíméletlen a sarokból. A 16. percben hazai időkérés szakította meg a játékot (23-32). Sok támadó lepattanót engedélyeztek a vendégek ellenfelüknek (16. percig nem kevesebb mint 9-et). A második esélyekkel jó százalékban éltek is a franciák (19. perc 29-35). A félidőben 29-39 volt az állás.

Két perc pergett le érdemi esemény nélkül, amikor Turnert faultolták ziccerben. Két precíz büntetővel növelte pontjai számát, melyhez egy újabb kontra végén még kettőt tett hozzá (22. perc 29-43). Egy eladott labda végén Godin sétálhatott el a palánkig, Ouvina pedig egy tempóval vetette észre magát (24. perc 35-43). Godin 3. személyi hibája nem aratott nagy sikert a lelátón, melyekből Fegyverneky helyezett el két büntetőt (25. perc 35-45). A 27. percben Crvendakic is megkapta harmadik hibáját. Salvadores váltotta a parketten. Ayayi egy triplával boldogította a Bourges híveit, akik még hangosabbak lettek Plouffe találatát követően (27. perc 44-49). A 28. percben Fegyverneky is begyűjtötte a harmadik hibáját, Weninger jelentkezett játékra a helyén (46-51). Jóval agresszívabbá vált az ellenfél, de a faultokat inkább a Sopron kapta. Ayayi révén egy labdára csökkent a különbség (29. perc 48-51). A negyed hajrájában lett az 1 is, de a vezetést nem engedte ki a kezéből Iniguez csapata (50-53).

Tchatchouang duplája indította az utolsó tíz percet. Érett a Bourges vezetése, mely a 32. percben be is következett (54-53). Szenvedtek a soproniak a francia védelem szorításában, és az ellenfél feljavuló támadásait sem tudták levédeni. Fordult a kocka, kénytelen volt Iniguez időt kérni (33. perc 56-53). Kezdett hasonlítani ez a negyed a mérkőzés elejéhez. Sőt, egy az egyben lemásolta azt a Bourges. Ayayi kétszer is villant távolról, és máris 9 pontos hátrányban voltak a magyarok (62-53). Sőt, Sharp is betalált a 6,75-ös vonalon túlról. 15-0-át produkáltak a vendéglátók, mindössze 4 perc alatt. Jött az újabb időkérés (65-53). Majd az újabb tripla francia oldalról, teljesen szétesett a Sopron (68-53). A dupla-dupla közelébe kerülő Ayayi vezérletével a sírból hozta vissza a meccset a Bourges, a Sopron pedig sajnálhatja, hogy a megdolgozott előnyt ilyen könnyedén elherdálta mintegy bő 10 perc alatt - tudósított a wb-sopron.com.

Roberto Iniguez, a Sopron Basket vezetőedzője: Az előző meccsen a második, most csak az első félidőben játszottunk. Sem a védekezésünk, sem a támadásunk nem volt rendben, nem működött. 40 percig kell koncentrálni!

 
 

 

 
 • 3krapulax2017december07.11:32ÚjVálasz

  Zsófinak környezetváltozásra van szüksége.

   
 • 2dobogep2017december07.11:01ÚjVálasz

  Úgy általában mennyi magyar pont...!

   
 • 1miska2017december07.08:23ÚjVálasz

  Fegyverneky. Potyautas? Nyugdíjas? Szent "Tehén"?
  Dobjál már 1 pontot...Zsófíííí !

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!