Bedarálta a ZTE a DEAC-ot

Zalaegerszeg - Radic és Vaughn vezérletével majdnem százig jutottak a hazaiak.
 
 
 
 
 

Bedarálta a ZTE a DEAC-ot

Zalaegerszeg - Radic és Vaughn vezérletével majdnem százig jutottak a hazaiak.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Az elmúlt hetekben Bencze Tamás csapata James Kinney beépítésén, valamint a kettő-kettők védésén dolgozott, s a folyamat közben egy pontgazdag meccsen idegenben verte a Kaposvárt felkészülési találkozón.

A DEAC az elmúlt évek legjobb újonc-produkcióját nyújtja, a vendégek hatodik pozícióból várhatták az összecsapást.

A vendégeknél pályára lépett a több, mint 3 évet Zalában pattogtató Velkey János, akit azóta is rengeteg szál fűz Zalaegerszeghez, s akit ennek megfelelően nagy taps fogadott. A szintén ex-egerszegi Fekete Viktor viszont újabb sérülése kapcsán még lábadozik, így nem utazott el a már kedden megérkező vendégekkel Zalába. A zsákolóversenyen remek akciókat bemutató, a bajnokság pontvadászatában is élen álló Gerald Armwood-ra kellett leginkább figyelniük a zalai magasembereknek. Az amerikai játékos vezeti a VAL-listát is, valamint ő a bajnokság legjobb blokkolója is kilenc találkozót követően.

James Kinney ezen a találkozón lépett először parkettre Zalaegerszegen 2016. május 13. óta. A december 6-i időpontra való tekintettel a hazai B-közép egy része Mikulás-jelmezben érkezett a találkozóra, s szaloncukrot dobáltak a nézőknek, míg ugyanezt tették a csapat tagjai is a bemutatás után.

Jobban kezdte a találkozót a ZTE, 7-2-re lépett meg Benke és Radic pontjaival, amit azonban Armwood és Lilov gyorsan egalizált. Vaughn jól használta ki, hogy nem neki kellett kezdeni irányítóként, s rövid idő alatt négyszer is betalált a triplavonalon túlról. A túloldalon Armwood mutatta meg, miért pontkirály a bajnokságban: alig-alig hibázott. Bencze Tamás "sorcserét" hajtott végre, beküldte Doktort, Mohácsit és Jefferst is. A negyed végén Velkey varázsolt: hát mögötti passzából Lilov csökkentette a különbséget, 27-23 állt az eredményjelzőn.

A második etapot ismét Benke duplájával kezdte a ZTE, Armwood viszont továbbra is hátán vitte csapatát, nem tudták tartani a hazaiak. A debreceni 33 pontból egymaga 20-at szerzett. Farkas triplájával rövid időre át is vette a vezetést a vendégcsapat a 15. percben, ám ez a figyelmeztetés felrázta a kék-fehéreket. Radic kapta el a fonalat, majd Horváth saroktriplája nyugtatta a hazai nézők idegeit. Kinney labdalopása után dobott ziccert, majd megkapta harmadik faultját is. Az utolsó támadást elrontotta a ZTE, így 52-43-as állásnál vonulhattak az öltözőbe a csapatok.

A nagyszünet után nagyobb sebességi fokozatra kapcsoltak a zalaiak, Horváth kilencről vágott be egy trojkát, majd ismét Radic pillanatai következtek, aki két zsákolással ugrasztotta talpra a szurkolókat. Horváth ismét betalált távolról, s dobás közbeni faultért megítélt büntetőt is értékesítette. Jeffers is megszerezte első kosarát, a különbség már majdnem húsz pontos is volt, amikor kicsit feléledt a hajdúsági csapat. Érkezett azonban Doktor Péter, aki két hármassal mutatta, hogy érdemes volt Körmendről Egerszegre áttennie székhelyét. 83-64-re vezettek a zalaiak 30 percnyi játék után, Szabó a második félidőben jól fogta Armwoodot, aki az első félidei brillírozás után már nem igazán jutott dobóhelyzetig.

A záró játékrész elején mindkét csapat hadilábon állt a pontszerzéssel: a ZTE 4, míg a vendégek 8 pontig jutottak 5 perc alatt. A negyed második felében a ZTE megpróbálta a 100 pontot elérni. Horváth bemutatott egy szép blokkot Jones-on, a nézők pedig kíváncsian várták, ki fizeti a láda sört, ám az utolsó percben több támadás is kiamardt, az egyébként jól játszó Benke pedig mindössze egy büntetőt hibázott, ám azt a legrosszabbkor, így 99 ponttal zárt a ZTE. A Debrecen a végén zárkózott, a negyed slusszpoénját Lilov triplája jelentette, amivel 11 pontos különbség alakult ki a találkozó végére.

A Debrecen ezúttal is jól támadott idegenben, ám védekezése elég sok kívánnivalót hagyott maga után, bár ezzel a szegmenssel Bencze Tamás sem volt elégedett a találkozó utáni sajtótájékoztatón. A ZTE-ben a 30 pontig és 10 lepattanóig jutó Radic, valamint Benke Szilárd, míg a vendégeknél Lilov és Armwood tették a legtöbbet a sikerért.

A ZTE ezzel megszerezte 5. győzelmét a bajnokságban, ám vendégként Sopronban és Pécsett is kemény pillanatok várnak Mohácsiékra, ha nem sikerül rendbe tenni védekezésüket.

 
 

 

 
 • 27torcida902017december08.08:54ÚjVálasz
  Idézet: hunyeeeahno88
  +1
  ...

  -1

   
 • 26hunyeeeahno882017december07.22:40ÚjVálasz
  Idézet: royalka
  Ezt nem is vitatom , viszont amikor pl. Raul van a pályán, ( aki az NB 1 /B-től is messze van) akkor mindig úgy érzem, hogy csak 4-en játszunk.
  ...

  +1

   
 • 25kapaca2017december07.20:11ÚjVálasz
  Idézet: torcida90
  Hihetetlen, hogy majdnem minden hozzászólásodban Raullal foglalkozol, aki nem is játszott tegnap, és szerinted még az NB 1/B-től is messze van. Hááát....
  ...

  +1

   
 • 24faradtkelet2017december07.18:15ÚjVálasz
  Idézet: kekfeher05
  Doktor Péter még qrva messze van az NB1-től...
  ...

  Jeffers k*rva messze van az nb1-től:)

   
 • 23hozso2017december07.16:05ÚjVálasz

  armwood úgy szórta a kosarakat mintha muszáj lett volna.azért jó hogy a végére elfáradt......nocsak radicsnak csak 1 jó irányitó hiányzott?!kiney gyorsasága nem kopott a dobásbiztonsága viszont....hajrá ZTE!!

   
 • 22torcida902017december07.15:56ÚjVálasz
  Idézet: royalka
  Ezt nem is vitatom , viszont amikor pl. Raul van a pályán, ( aki az NB 1 /B-től is messze van) akkor mindig úgy érzem, hogy csak 4-en játszunk.
  ...

  Hihetetlen, hogy majdnem minden hozzászólásodban Raullal foglalkozol, aki nem is játszott tegnap, és szerinted még az NB 1/B-től is messze van. Hááát....nagyon értesz hozzá, biztos láttál már NB1/B-s meccset.
  Segítek, a statisztika +/- mutatóiban meg tudod nézni ki milyen hasznos a pályán töltött ideje alatt, ebben azért Doktor és Mohácsi nem az élmezőnyben volt tegnap, de te biztos máshogy láttad.
  http://netcasting.webpont.com/?hun_863

   
 • 21randymarsh2017december07.15:17ÚjVálasz

  Verjétek már meg jól ezt a Radic gyereket!. Hogy merészelt 30 pontot dobni?
  :D :D :D

   
 • 20flasch12017december07.11:20ÚjVálasz
  Idézet: csakazteale3
  Az elejétől uraltuk a meccset, nem volt kérdés a győzelem. Mégis, van aki ezután is negatív dolgokat keres. Nos, már csak azon csodálkozom, hogy Radicot miért nem szidta még senk.
  ...

  Igaz kaptunk is róla, nem is keveset.Nagyon öregurasan nyomja, megvárja, hátha más is hozzáfér....cseréje borzalom.Ezért, ezekért pénzt adni...

   
 • 19royalka2017december07.11:00ÚjVálasz
  Idézet: kekfeher05
  Doktor Péter még qrva messze van az NB1-től...
  ...

  Ezt nem is vitatom , viszont amikor pl. Raul van a pályán, ( aki az NB 1 /B-től is messze van) akkor mindig úgy érzem, hogy csak 4-en játszunk. Doktor sokkal hasznosabb tudna lenni , ha több lehetőséget kapna.

   
 • 18pontaz042017december07.08:28ÚjVálasz

  "Érkezett azonban Doktor Péter, aki két hármassal mutatta, hogy érdemes volt Körmendről Egerszegre áttennie székhelyét." :))))
  Miért mert végre játszott valamennyit?
  Kedves BB1...bezzeg ha Szombathelyről ment volna Egerszegre akkor már 2 meccs után cikkeztetek volna hogy hiba volt eligazolnia..

   
 • 17zete52017december07.08:22ÚjVálasz
  Idézet: kekfeher05
  Doktor Péter még qrva messze van az NB1-től...
  ...

  Sztem Doktornak a meccsrutin hiányzik ahhoz, hogy jobb és hasznosabb játékos legyen. Egy az egy ellen egész jól védekezik, de a csapatvédekezésben nem találja még a helyét (talán, mert nem volt lehetősége összecsiszolódni a többiekkel). Támadás dettó, ha kijön rá a figura, minden görcsösség nélkül elvállalja a dobást, viszont a támadásfelépítésben még nem az igazi, én legalább is így látom. A rossz szezonkezdés miatt nagy a teljesítménykényszer, de talán lesznek még tegnapihoz hasonló meccsek, amikor több lehetőséget kapnak a fiatalok, ami a szezonhajrára még gyümölcsöző lehet. Hajrá ZETE!

   
 • 16kekfeher052017december07.07:33ÚjVálasz
  Idézet: royalka
  Jók voltunk, sima győzelem volt. Doktor Pétert folyamatosan játszatni kell, vele legalább 5- en vagyunk a pályán. :)
  ...

  Doktor Péter még qrva messze van az NB1-től...

   
 • 15milenko2017december06.22:54ÚjVálasz

  Örüljünk a kötelező győzelemnek! Mondhatjuk, hogy 1 percig sem forgott veszélyben a győzelem, de én továbbra sem látom az átütő erőt a csapatban.
  Főleg a védekezés hagy kívánnivalót maga után.
  Ez Sopronban vagy Pécsett nem lesz elég. A Szolnok elleni meccsről meg nem is beszélve.
  Ha ebből a háromból kettőt nyerünk, akkor elégedett leszek.

   
 • 14royalka2017december06.22:07ÚjVálasz

  Jók voltunk, sima győzelem volt. Doktor Pétert folyamatosan játszatni kell, vele legalább 5- en vagyunk a pályán. :)

   
 • 13csakazteale32017december06.21:58ÚjVálasz

  Az elejétől uraltuk a meccset, nem volt kérdés a győzelem. Mégis, van aki ezután is negatív dolgokat keres. Nos, már csak azon csodálkozom, hogy Radicot miért nem szidta még senk. 30 pont az szar, nem?
  HAJRÁ ZTE!

   
 • 12zte_kk2017december06.21:42ÚjVálasz

  Nehezebb meccsre számítottam, de így se adta könnyen magát a Debrecen, főleg Armwood ellen nem találtuk az ellenszert, végére egy kicsit beleszürkült ő is a meccsbe mint Vaughn. Szerencsére jó ütembe jöttünk ki a 3. negyedre, gyakorlatilag ott eldöntöttük a meccset. Negyedik negyed védekezése hagy némi kívánnivalót maga után, de a biztos vezetés tekintetében most belefért. Kinney jól mozgott ismét, pontok még hiányoznak tőle, de a többiek pótolták. Jó volt Doktort végre a pályán látni, remélem ez folytatódik a továbbiakban is. Jeffers meg egyszerűen hihetetlen, forintos zsugákat nem képes megfogni, talány ez az ember.
  Sopron idegenben nem lesz könnyű, több kell védekezésben és támadásban is, ha tovább akarunk haladni a céljaink felé.

  Hajrá ZTE!

   
 • 11antekirt2017december06.21:30ÚjVálasz

  99-88 lett, nem?

   
 • 10leon202017december06.21:27ÚjVálasz
  Idézet: lalyoska
  Ez a Jeffers gyerek egy tragédia. Tavaly Wright-t azért lehetett valahogy szeretni, és nem mellesleg jóval hasznosabban is játszott, mint Jeffers. Nem jó csere lett ez így.
  ...

  Hiányzik is ... Jeffers no komment.

   
 • 9alibaba2017december06.21:26ÚjVálasz

  99-88

   
 • 8flasch12017december06.21:24ÚjVálasz
  Idézet: zetekosarak
  Centerposzton nyertünk? Mi a fene!
  ...

  Nem láttam a meccset, de gondolom komoly 5-ös nem volt a túloldalon.....

   
 • 7faradtkelet2017december06.21:23ÚjVálasz

  Velkey mit játszott te jóég

   
 • 6balazssali2017december06.21:17ÚjVálasz
  Idézet: ericcartmen
  14-el vertétek a DEAC-ot? Mi a fene!
  ...

  Hát ez a fene

   
 • 5lalyoska2017december06.21:17ÚjVálasz

  Ez a Jeffers gyerek egy tragédia. Tavaly Wright-t azért lehetett valahogy szeretni, és nem mellesleg jóval hasznosabban is játszott, mint Jeffers. Nem jó csere lett ez így.

   
 • 4DannyG2017december06.21:14ÚjVálasz

  Zalasporton keresztül korrektnek tűnt a játékvezetés, MI A FENE?!?! :D

   
 • 3ericcartmen2017december06.20:56ÚjVálasz

  14-el vertétek a DEAC-ot? Mi a fene!

   
 • 2zetekosarak2017december06.20:49ÚjVálasz

  Centerposzton nyertünk? Mi a fene!

   
 • 1mte012017december06.20:44ÚjVálasz

  Doktor játszott mi a fene?

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!