Czank Tímea: Nagy dolgokra lehetünk képesek

Győr - Az irányító visszavágna a nemzetközi kupában a Szekszárdnak a bajnokságban elszenvedett vereségért.
 
 
 
 
 

Czank Tímea: Nagy dolgokra lehetünk képesek

Győr - Az irányító visszavágna a nemzetközi kupában a Szekszárdnak a bajnokságban elszenvedett vereségért.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


A női bajnokság kilencedik fordulójában a Győr hazai pályán 92-53-as győzelmet aratott az MTK ellen. Kíváncsiak voltunk, hogy a 9 ponttal, 5 lepattanóval és 4 gólpasszal záró Czank Tímea szerint milyen volt belülről a találkozó.

- Elég fáradtak voltunk, hiszen Franciaországból jöttünk haza - kezdte Czank. - Nem szerettünk volna belefutni egy olyan szituációba, mint a BEAC ellen, betartottuk az edzői utasításokat, és igyekeztünk minél nagyobb arányú győzelmet aratni az MTK ellen.

A CMB CARGO UNI Győr hét győzelemmel és egy vereséggel a Szekszárd mögött második a tabellán. A 177 centis, 31 éves irányító elégedett az eddigi mérleggel, hiszen többek között a bajnokot is legyőzték.

- Elégedett vagyok, persze jobb lenne, ha nem lenne az az egy vereségünk - folytatta az irányító. -Örültünk, hogy megvertük a Sorpont, és hoztuk a kötelező győzelmeket, de most egy nehéz menet előtt állunk. Nagyon kell koncentrálnunk, és jól kell beosztani az erőnket. A CEKK ellen volt időnk felkészülni, utána viszont meccsről-meccsre haladunk előre.

A tabellán a hetedik pozíciót elfoglaló Cegléd (3-4) vendége lesz lesz vasárnap a Győr, nehéz mérkőzés előtt állnak Czankék.

- Nem számítok könnyű meccsre, most több időnk van felkészülni ellenük, hiszen hét közben nem lépünk pályára. Mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy vasárnap már nyolc-egyes mérleggel álljunk.

A EuroCup csoportköréből való továbbjutás után a Győr a Szekszárdot kapta ellenfélnek, így biztos lesz magyar csapat a következő körben.

- Igen kiélezett találkozót játszottunk a Szekszárd ellen az ötödik fordulóban, azon a meccsen több játékosunk sem lépett pályára. A EuroCupban is összekerültünk velük, szeretnénk nekik visszavágni, hiszen kikaptunk ellenük a bajnokságban. Örülünk, hogy velük kerültünk össze, nem kell sokat utazni, ráadásul így biztos, hogy lesz magyar csapat a következő körben, remélem, mi leszünk azok. Nagy fegyvertény számunkra, hogy egy belga és egy francia együttest is megvertünk idegenben. A Nantes ellen tizenkettő-nullról álltunk fel, ha csapatként játsszunk, és mindenki odateszi magát, akkor nagy dolgokra lehetünk képesek -zárta szavait a rutinos játékos.

 
 

 

 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!