Klasszikus csatába indul szerdán a Sopron

Bourges - Az Euroliga mezőnyének két legnagyobb múlttal rendelkező tagja találkozik egymással Franciaországban.
 
 
 
 
 

Klasszikus csatába indul szerdán a Sopron

Bourges - Az Euroliga mezőnyének két legnagyobb múlttal rendelkező tagja találkozik egymással Franciaországban.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Szerdán 20 órakor francia földön vár egy újabb nehéz feladat a Sopron Basketre. A Bourges otthonában bárkit képes legyőzni, még ha az idei eredményeik egyelőre nem is olyan acélosak - írja a wb-sopron.com.

Az Euroliga mezőnyének két legnagyobb múlttal rendelkező tagja találkozik egymással szerdán. Először az 1999/2000-es szezonban mérkőztek meg a francia kosárlabda ikonjával a soproniak. Mindkét fél egy-egy győzelmet aratott. Azóta is kiegyensúlyozott a rivalizálás: 16 mérkőzésen nyolc alkalommal a magyarok, nyolcszor pedig az ellenfél nyert. A hazai pálya döntőnek bizonyult a párharc során. Csupán egyszer tudott idegenben nyerni a Sopron, az akkor az első komoly lépés volt a FINAL 4-ba jutás útján. 1025 magyar pont mellett 1132 francia szerepel. Ami az idei évadot illeti: a Sopron Basket 4 győzelem és 2 vereség mellett a csoport 3., míg a vendéglátó 1 győzelem és 5 vereséggel a 7. helyet foglalja el. Ez azonban csalóka, minden vereségüket ugyanis csak minimális különbséggel veszítették el.

A mindig széles rotációval dolgozó francia klub a nyáron alapos vérfrissítésen esett át, és a soproniakhoz hasonlóan a rutinos játékosok mellett sok tehetséges fiatallal dolgoznak.

A vezetőedzői posztot a Basket Landes trénere, Olivier Lafargue vette át, aki új feladatokat keresve, 13 év után távozott előző klubjától. Jó keretet raktak neki össze, mely nagy célokra hivatott. Kilenc játékost rotálnak, akik közel 20 percet töltenek átlagban a pályán. Nem kevesebb, mint 5 játékosuk tagja a francia nemzeti csapatnak. Soraik között tudhatják többek között a két legnagyobb gall ígéretet, Marine Johannés-t és Alexia Chartereau-t. A 32 éves Elodie Godin rutinja sokat jelenthet a palánkok alatt, ahogy a kanadai igazolás, Katherine Plouffe is. A francia vonalnál maradva mindenképpen meg kell említeni a 189 centiméteres magasembert, Diandra Thatchouang-ot, a külső posztokon a Lille-től megszerzett ponterős, még mindig csak 23 éves Valeriane Ayayi, illetve a jó kezű Sarah Michel-t. Utóbbi a BLMA színeiben már tavaly is jó szezont zárt az Euroligában. Kristen Brooke Sharp a maga 36 évével főleg a rutint képviseli, ellentétben a 27 éves irányítóval, Cristina Ouvina-al, aki szintén egy kosaras nemzet, a spanyol szülötte.

A találkozó, melyet a FIBA-nál a Nap Mérkőzésének választottak, 20 órakor veszi kezdetét Bourges-ban.

 
 

 

 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!