Zalakerámia ZTE KK - DEAC

Zalaegerszeg - Kinney egyre jobb formában a hazaiaknál; teher nélkül, felszabadultan játszhatnak a vendégek.
 
 
 
 
 

Zalakerámia ZTE KK - DEAC

Zalaegerszeg - Kinney egyre jobb formában a hazaiaknál; teher nélkül, felszabadultan játszhatnak a vendégek.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Két és fél hetes szünet után, szerda este az újonc DEAC-ot látja vendégül a Zalaegerszeg a bajnokság 10. fordulójában. Kiélezett találkozóra van kilátás, ugyanis a szezont gyengén kezdő hazaiak kezdenek kijönni a gödörből, az újonc Debrecen viszont az eddigi meccsein bizonyította, idegenben sem ijed meg senkitől.

Bencze Tamás, a Zalaegerszeg vezetőedzője: Nem számítunk könnyű mérkőzésre, hiszen újonc ellenfelünknek eggyel több győzelme van, mint nekünk. A DEAC tudott nyerni Sopronban és Kaposváron is, szóval nem csak hazai pályán képesek bravúrra. Nagy előnyük, hogy teher nélkül játszanak és nagyon bátran dobnak. A meghatározó játékosok betöréseit nagyon jól követik a többiek. Lilov és Armwood határozza meg alapvetően a játékukat, de mindig tesznek hozzá még mások, és így négy-öt jó teljesítménnyel már lehet nyerni. Mindenképp nehéz mérkőzésre számítok. Az elmúlt időszakban mi Kinney beépítésén dolgoztunk, illetve a kettő-kettők védésén, amiben nem voltunk jók. Remélhetőleg ebben már a mostani meccsen hatékonyabbak tudunk lenni. Úgy érzem, hogy Kinney beépítésével is jó úton járunk. Nem ismeretlen közegbe érkezett, a szisztéma sem volt új számára, és szerintem egyre jobban fog játszani. Nyilván csak a győzelem elfogadható számunkra, mondom ezt annak ellenére, hogy biztosan nem lesz könnyű dolgunk.

Berényi Sándor, a DEAC vezetőedzője: Nehéz meccsre számítok. A Zete rosszul kezdte a bajnokságot, azóta viszont szépen összeszedte magát. Biztos vagyok benne, hogy Kinney érkezésével még erősebbek lesznek a zalaiak, akiknek hazai pályán nyilván csak a győzelem elfogadható. Nekünk azt a felszabadult, teher nélküli játékot kell hoznunk, amit az utóbbi idegenbeli meccseken. Meglátjuk, hogy ez mire lesz elég. Kósa továbbra sem tud edzeni, illetve Fazekas is összeszedett kisebb sérülést, de kettejükön kívül mindenkire számíthatok.

"Hajszálnyival a ZTE esélyesebb"

A mérkőzés esélyeit a Falco KC magyar bajnok irányítója és korábbi vezetőedzője, a 78-szoros magyar válogatott Kálmán László latolgatta.

- Kiélezett mérkőzésre van kilátás. A Debrecen újoncként fantasztikusan szerepel, és nagyon sok meccset nyert már idegenben, úgyhogy a Zalaegerszeg nem mehet biztosra. A Zete számára viszont létfontosságú ez a mérkőzés, ha be akar jutni a kupadöntőbe, a legjobb nyolc közé, akkor nem hibázhat. Döntő fontosságú lehet, hogy Kinney már mennyire tud fazont adni a csapat játékénak. Szombathelyen még látszott, hogy nincs meccsben. Megcsinálta a dolgait, de nagyon pontatlanul dobott, és nem tudott még olyan első szándékú gólpasszokat adni, amit megszoktunk tőle. Biztos vagyok benne, hogy Bencze Tamás ezen sokat javított. A Zetének precízen fel kell építeni a játékát, hiszen például Velkey is biztosan bizonyítani akar, és meg akarja mutatni, hogy kár volt őt elengedni. Lehet látni, hogy nagyon hasznos játékosa lett a DEAC-nak. Érdekes és pikáns mérkőzést várok, egy hajszálnyival a Zetét érzem esélyesebbnek, de hangsúlyozom, a DEAC idegenben sokkal veszélyesebb, mint odahaza. Ennek ellenére egerszegi győzelmet tippelek.

 
 

 

 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!