Fodor: Kettős érzéseim vannak, jobb eredményekre számítottam

Budapest - A MAFC kosarasa januárig minimum még két meccset megnyerne.
 
 
 
 
 

Fodor: Kettős érzéseim vannak, jobb eredményekre számítottam

Budapest - A MAFC kosarasa januárig minimum még két meccset megnyerne.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


A szezon előtt költözött Budapestre és igazolt Kaposvárról a MAFC-hoz Fodor Márton, aki az elmúlt kilenc bajnoki fordulóban átlagban 9.4 pontot és 1.9 gólpasszt hozott össze, csapatával pedig két győzelem és hét vereség után a tizenkettedik helyet foglalják el. A 36 éves kosaras a Bb1-nek beszélt eddigi tapasztalatiról, valamint arról, hogy ezúttal olyan együttesben játszik, amely nem a play-offért harcol.

– Kettős érzések vannak bennem, őszintén szólva, kicsit jobb eredményekre számítottam – kezdte honlapunknak az irányító. – Mindig elmondják, hogy az idei MAFC jobb, mint az előző szezonban, jobban játszunk, nehezebb ellenünk, ettől függetlenül csak két nyert meccsünk van. Mindenképp el kell kezdenünk gyűjteni a győzelmeket ahhoz, hogy ne legyen nagyobb problémánk a továbbiakban, hiszen pontosan tudjuk, hogy Jászberényben és Sopronban sem ez az egy győzelem fog megmaradni. Mondhatnám reálisnak a 2-7-et, de hiányérzet van bennem, hiszen több egylabdás meccset is elveszítettünk, ha egy kicsit jobban odafigyelünk, akár 3-4 győzelmünk is lehetne. Az sem volt túl szerencsés, hogy a Kaposvár ellen nem tudtunk otthon játszani. Ezt nem feltétlenül azért mondom, hogy akkor biztosan nyertünk volna, hiszen remek szériában játszó Kaposvár volt az ellenfél, de talán nagyobb löketett adott volna a hazai pálya.

– Számítottam erre, pontosan tudtam, amikor ideigazoltam, hogy nem a legjobb négyért vagy nyolcért kell küzdeni, habár nem feltétlenül kellett volna ennek így történnie, hiszen kiegyensúlyozott a bajnokság, az újonc DEAC is az előkelő hatodik helyen áll – folytatta Fodor. – Új edzővel, új játékosokkal kezdtük a szezont és annak ellenére, hogy jól kezdtünk, nem álltunk még ekkor össze. Jött egy komolyabb hullámvölgyünk és úgy érzem, hogy ebből egyre inkább kezdünk kilábalni. Januárig még négy találkozónk lesz, ebből kettőt mindenképpen jó lenne megnyerni. A válogatott szünetet igyekeztünk kellőképpen kihasználni, játszottunk Sopronban egy edzőmeccset pénteken, amit elég magabiztosan nyertünk. Egymásra találtunk, látjuk azt, hogy mit kellene játszanunk, reméljük, komolyabb sérülések nem hátráltatják a szereplést. Amennyiben ez így lesz, akkor főleg hazai pályán képesek leszünk a győzelemre és elmozdulunk az alsóbb helyekről.

Fodor szót ejtett a szerb tréner, Jovica Arsics módszereiről is. Az irányító elmondta, mást játszik a most futó szezonban a MAFC, mint korábban.

– Ezelőtt a futós-dobós játék, a „run&gun” volt a jellemző a műegyetemistákra, ha jól sültek a kinti dobások, akkor nagyon veszélyesek tudtak lenni bárkire, de alapvetően nem a kontrollált játék jellemezte őket. Arsic mester ezt próbálja meg ráerőltetni a csapatra, ami valamilyen szinten működik is. Egyre jobban meg tudjuk valósítani az elképzeléseit – zárta honlapunknak Fodor Márton.

 
 

 

 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!