EC: Basic-Fit Brüsszel – Egis Körmend

Brüsszel - Az eddig kevesebb lehetőséget kapó játékosok bizonyíthatnak.
 
 
 
 
 

EC: Basic-Fit Brüsszel – Egis Körmend

Brüsszel - Az eddig kevesebb lehetőséget kapó játékosok bizonyíthatnak.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Szerda este a csoportból már továbbjutó Egis Körmend a harmadik helyezett Basic-Fit Brüsszel otthonába látogat a FIBA Europe Cup D-csoportjában. A vasiak számára így már tét nélküli a találkozó, de motivációt természetesen így is talált Gasper Potocnik vezetőedző, aki két játékosára nem számíthat. A belgák eddigi egyetlen győzelmüket hazai pályán aratták a Balkan ellen.

Gasper Potocnik, az Egis Körmend vezetőedzője: – Sportemberek vagyunk, így természetesen meg kell találnunk minden egyes meccsen a motivációt, még ha az tét nélküli is. Továbbá a játékosok, a szakmai stáb és én is minden találkozóra úgy megyünk ki, hogy azt meg akarjuk nyerni, ezúttal sem lesz ez másképp. Továbbjutottunk már, így remek alkalom lesz a szerda este arra, hogy új dolgokat próbáljunk ki, gyakoroljunk és fejlesszünk különböző elemeket, amiknek nagy hasznát vehetjük a jövőben, és lehetőséget adjunk azoknak a játékosoknak, akik eddig kevesebb időt töltöttek a pályán. Eljött az ő idejük, most megmutathatják, hogy több lehetőséget érdemelnek és bármikor számíthatok rájuk, bízom benne, hogy ennek megfelelően az elvárt szinten és hőfokon teljesítenek majd. Eric Fanningen és Márton Ádámon kívül mindenki elutazik Brüsszelbe, ők sérültek, a többiek remélhetőleg a rendelkezésemre állnak. Úgy gondolom, a brüsszeliek hazai pályán sokkal jobb teljesítményre képesek, mint idegenben, ezt a Balkan elleni találkozójukon is láthattuk. Nem úgy kezdték a szezont, ahogyan eltervezték, de már egyre jobbak, ezzel azonban nem is szeretnék többet foglalkozni, ezúttal is csak a saját játékunkra koncentrálnék.

 
 

 

 
 • 9szagértő2017november15.14:14ÚjVálasz

  Jó ez is jogos. Egyébként a Brüsszel azóta lecserélt 2 légióst, nem tudom ez mennyit dob rajtuk.

   
 • 8szurkolo__2017november15.11:19ÚjVálasz
  Idézet: szurkolo__
  Annyit persze még hozzá lehet tenni, hogy ha a Keravnos veszít a Balkan ellen, a Körmend pedig nyer ma, akkor eldől a csoportelsőség, de ezzel véleményem szerint nem éri meg számolni.
  ...

  Sőt az sem rossz dolog, ha a Körmend az utolsó fordulóban eldöntheti, hogy melyik csoportba akar kerülni. Nem biztos, hogy olyan rossz 2 csoportelsővel összekerülni, ha azok potenciálisan gyengébbek pl, mint a másik csoportba kerülő csoportmásodikok. Amúgy, ha a Körmend és az Alba is csoportmásodikak, akkor összekerülnek. Ez sem egy eldobandó szempont, hiszen lényegesen kevesebb utazást jelent mindkét csapatnak.

   
 • 7szurkolo__2017november15.11:15ÚjVálasz
  Idézet: szurkolo__
  Ennek a meccsnek az első hely szempontjából sincs különösebb jelentőssége. A csoportelsőség mindnképp az utolsó fordulóban a Keravnos ellen dől el.
  ...

  Annyit persze még hozzá lehet tenni, hogy ha a Keravnos veszít a Balkan ellen, a Körmend pedig nyer ma, akkor eldől a csoportelsőség, de ezzel véleményem szerint nem éri meg számolni. Fontosabb lehet a Körmendnek a vasárnapi Szolnok elleni derbi. Utána meg majd eldöntik, hogy akarják-e a csoportelsőséget.

  Amúgy a körmendi húzóemberek limitált játékpercei még nem jelentenek automatikus vereséget a Körmend számára, mert ez a Brüsszel nem kifejezetten erős csapat.

   
 • 6szurkolo__2017november15.11:09ÚjVálasz
  Idézet: szagértő
  Igen, de ha első leszel a csoportban, akkor 2 db 2. helyezettel kerülsz össze, és csak 1 db 2. helyezettel, ha 2.
  ...

  Ennek a meccsnek az első hely szempontjából sincs különösebb jelentőssége. A csoportelsőség mindnképp az utolsó fordulóban a Keravnos ellen dől el. A jelenlegi állás 4-0 és 3-1, ha a Körmend veszít, Keravnos nyer, akkor 4-1, 4-1 lesz, tehát győzni kell a csoportelsőségért. Viszont, ha nyer a Körmend, akkor 5-0, 4-1 lesz, viszont az utolsó fordulóban, ha 1 ponttnál többel nyer a Keravnos, akkor is csoportmásodik a Körmend, de az egypontos Keravnos elleni győzelem is jó eséllyel a Keravnos csoportelsőségét jelenti a gólarány miatt. Így ez a meccs minden szempontból tét nélküli (azt az esetet kizártam, hogy a Keravnos veszít a Balkan ellen). Ha akarja a Körmend a csoportelsőséget, akkor elég az utolsó fordulóban nyernie.

   
 • 5szagértő2017november15.10:31ÚjVálasz
  Idézet: raptor
  Igen, ugyanis a második körben ugyanúgy 4csapatos csoportok lesznek, tehát mindegy!
  ...

  Igen, de ha első leszel a csoportban, akkor 2 db 2. helyezettel kerülsz össze, és csak 1 db 2. helyezettel, ha 2. leszel, akkor pedig fordítva, ami azért nem mindegy, de ha így döntenek, akkor legyen így, csak ennek még lehet jelentősége a következő csoport erősségét illetően.

   
 • 4egismte12017november15.09:58ÚjVálasz

  A lényeg, hogy ne legyen újabb sérülés!

   
 • 3kendeffy2017november15.08:13ÚjVálasz

  Nem kell ezt a meccset megnyerni. Fontosabb a vasárnapi derbi. Azok fognak játszani, akik eddig kevesebbet voltak pályán.

   
 • 2raptor2017november14.18:43ÚjVálasz
  Idézet: szagértő
  Miért lenne tét nélküli? Nekik mindegy, hogy csoportelsővel fognak találkozni később vagy egy 2.-kal?
  ...

  Igen, ugyanis a második körben ugyanúgy 4csapatos csoportok lesznek, tehát mindegy!

   
 • 1szagértő2017november14.17:31ÚjVálasz

  Miért lenne tét nélküli? Nekik mindegy, hogy csoportelsővel fognak találkozni később vagy egy 2.-kal?

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!