Ismerős légióst igazolt a Salgótarján

Salgótarján - Az Oroszlányban is megforduló Darion Rackley hétfőn érkezett meg Ughy Albert csapatához.
 
 
 
 
 

Ismerős légióst igazolt a Salgótarján

Salgótarján - Az Oroszlányban is megforduló Darion Rackley hétfőn érkezett meg Ughy Albert csapatához.

A huszonöt esztendős, 188 centi magas tengerentúli kosaras 2011-2015 között a Jacksonville State egyetem csapatát erősítette, míg profi pályafutását Svédországban, a malmöi Malbas első ligás együttesénél kezdte. Rövid csehországi kitérőt követően az előző szezon második felében azután Oroszlányba igazolt, ahol az SKSE jelenlegi keretének tagjai közül Olasz Ádám, Joó Tamás és Sonyák Béla játékostársa, Ughy Albert pedig edzője volt.

– Tavaly a sérült amerikai légiós helyére jött Oroszlányba, ahol 11 mérkőzésen lépett pályára, s ezeken 20 pontot, 4.5 gólpasszt és 3.5 labdaszerzést átlagolt – tudta meg a besztercekk.hu Ughy Alberttől. – Azóta is tartottuk a kapcsolatot, s most sikerült vele egyezségre jutnunk.

A vezetőedző nem tagadja, kifejezetten jó véleménnyel van a főként az irányító és hátvéd posztokon otthonosan mozgó, de adott esetben bedobóként is szerepeltethető „kisemberről”, aki a szombati, Óbudai Kaszások elleni bajnokin mutatkozhat be piros-fekete színekben.

– Darion amellett, hogy nagyon jó játékos, egy igazi csapatember, a pályán és azon kívül is. Nyáron is sokat beszélgettünk, örülök, hogy végül nálunk kötött ki. Érkezésével vélhetően gyorsulni fog a játékunk, védekezésben is előrébb léphetünk, s természetesen rotációnk is bővülni fog – zárta szavait trénerünk.

 
 

 

 
  • 2Hattori-OSE2017november14.16:42ÚjVálasz

    @bakiba, nehéz kérdés ez, de magam nem így gondolom. Ha egy-egy olyan légióst tud igazolni egy-egy olyan másodosztályú csapat, akiktől a helyi fiatalok tanulnak, akkor ez előre is vihet. Csak a mi példánkat tudom mondani tavalyról, amikor Jestin Lewis játszott itt. Nem derogált neki a gyerekeket tanítani, vagy edzés után 100-as büntető szériát dobni. Lehet ez jó. Én inkább az A-ban érzem túlzónak azt, hogy öt légiós is pályán lehet.

     
  • 1bakiba2017november14.16:14ÚjVálasz

    valaki mondja meg, hogy ennek mi értelme. Miért kell a másodosztályba légiós? nem lehetne magyar fiataloknak lehetőséget adni? Olcsóbb is lenne és az erős bajnokságban fejlődnének. Szigorúan tiltanám a külföldieket itt.

     

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!