Tóth Norbert: Le a kalappal a Debrecen előtt

Debrecen/Szombathely – Az újonc edzője reálisnak tartja a 30 pontos különbséget, azt mondja, rettentően erős csapata van a Falcónak, amit bizonyított is. Farkas elismerte, elfáradtak a végére.
 
 
 
 
 

Tóth Norbert: Le a kalappal a Debrecen előtt

Debrecen/Szombathely – Az újonc edzője reálisnak tartja a 30 pontos különbséget, azt mondja, rettentően erős csapata van a Falcónak, amit bizonyított is. Farkas elismerte, elfáradtak a végére.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


A Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 92-62-re verte idegenben az újonc DEAC-ot. A mérkőzés után a két vezetőedző, illetve a két magasember, Farkas Attila és Tóth Norbert értékelt:

Berényi Sándor, a DEAC vezetőedzője: Gratulálok a Falcónak, és sok sikert kívánok nekik a nemzetközi porondon, valamint a hazai bajnokságban egyaránt. Rettentően erős csapatuk van, amit ma bizonyítottak is. A szerencse nem állt mellénk az elmúlt időszakban, az, hogy Lilov és Jones sem tudott játszani, csak ma dőlt el. Egyikük sérülése sem tűnik komolynak, reméljük, hogy a következő mérkőzésen már fognak tudni játszani. Nélkülük is nagyon jó ritmusban kezdtünk, talán meg is leptük a Falcót. Utána próbálkoznunk kellett különböző felállásokkal, amik nem jöttek be. A Falco ritmust fogott, és abban, amiben nagyon erősek, azt ma is nagyon jól játszották. Rengeteg tranzíciós kosarat szereztek, sok triplát dobtak, ráadásul jó százalékkal. Tudtuk, hogy ebben erősek, mégis ebben vertek meg minket. Ami miatt hiányérzetem van, hogy sok szabad labdát, lecsorgó, „fifty-fifty” labdát szereztek meg, amikből aztán rendre könyörtelenül meg is büntettek minket. Emiatt is alakult ki a harminc pontos különbség, amit egyébként hellyel-közzel reálisnak is tartok a mai napon.

Szrecsko Szekulovics, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Nagyon nehéz meccset vártam, mert a Debrecen nagyon jó formában játszott, remekül kezdte a bajnokságot. Nagyon veszélyes, jó csapathoz érkeztünk, lehet, hogy ma volt egy kis szerencsénk azzal, hogy két játékosuk nem játszott, de ez benne van a sportban, nálunk sem játszott Borisov, nem akartunk kockáztatni a nagyon fontos, szolnoki FIBA-kupa mérkőzésünk előtt. Tudtam, hogy az első negyed nagyon nehéz lesz, a Debrecen mindig meg akarja lepni az ellenfelet az elején. Utána azonban elkaptuk a saját ritmusunkat, átvettük a vezetést, és lehoztuk a mérkőzést úgy, ahogy illik. Nyertünk, ez a legfontosabb, és persze az is, hogy senki nem sérült meg. Sok meccs van a lábunkban, szerintem jó úton járunk, kétszer is nyertünk idegenben, ez sok pluszt jelent számunkra. Gratulálok a saját csapatomnak, de a Debrecennek is, jó hangulatú mérkőzés volt.

Farkas Attilára nem lehetett panasz hazai oldalon, 16 pontig, 8 lepattanóig és 1 blokkig jutott.

- Gratulálok a Falcónak, megérdemelt győzelmet arattak. Sajnos csak egy légióssal tudtunk játszani, ez alapvetően meghatározta a játékunkat. Nagyon jó kezdés után megpróbálkoztunk magas és alacsony szerkezettel, illetve zónával is, de úgy gondolom, hogy most egyik sem vált be a korábbiakhoz képest, csináltuk már ezeket sokkal jobban is. El tudott lépni a Falco, és mi el is fáradtunk. Jöttek ugyan a cserepadról a fiatalok, de azért elég komolyan felőrölt minket a Falco.

A válogatott erőcsatár, Tóth Norbert 2 pontot dobott, 5 lepattanót szerzett és 1 gólpasszt adott.

- Le a kalappal a Debrecen előtt, két sérült kezdőjátékos hiányában, teher nélkül, nagyon jól kezdték a meccset. Nekünk az első negyedben nem mentek be a külső dobásaink, nehezen fogtunk ritmust, aztán miután rendre megszereztük a védő lepattanókat, és gyorsindításból könnyű kosarakat szereztünk, utána mi is ritmust fogtunk kintről. Apró lépésekkel sikerült felőrölni őket, csapatként játszottunk. Nagyon fontos volt számunkra, hogy Sopron után itt is nyerni tudjunk. Az biztos, hogy ha a Debrecen teljes csapattal tud felállni, nagyon sok csapat meg fog itt szenvedni. Mielőbbi gyógyulást kívánok a sérülteknek, és gratulálok a Debrecennek a helytállásért.

Forrás: DEAC Facebook oldala

 
 

 

 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!