Potocnik többet vár a cserepadtól

Körmend/Pécs – Csirke szerint egy fizikálisan erősebb csapattól szenvedtek vereséget, de nem biztos, hogy a fizikai dolgok miatt. Simon azt mondta, ha kicsit okosabbak, egál mérkőzés is lehetett volna.
 
 
 
 
 

Potocnik többet vár a cserepadtól

Körmend/Pécs – Csirke szerint egy fizikálisan erősebb csapattól szenvedtek vereséget, de nem biztos, hogy a fizikai dolgok miatt. Simon azt mondta, ha kicsit okosabbak, egál mérkőzés is lehetett volna.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Tegnap este az Egis Körmend hazai pályán 87-74-re legyőzte a Pécsi VSK-VEOLIA együttesét. A lefújás után így értékelt a két vezetőedző, valamint a két irányító, Marquis Wright és Simon Kristóf:

Gasper Potocnik, az Egis Körmend vezetőedzője: Elég kemény meccs volt, egyáltalán nem volt könnyű dolgunk. A legjobbunkat kellett nyújtani ahhoz, hogy legyőzzük ezt a jó erőkből álló pécsi ellenfelet. Nagyon jól játszottak a vendégek, számos problémát okoztak nekünk. A játékosaim nem voltak olyan koncentráltak, mint amit elvárok tőlük, különösen az első félidőben hoztunk rossz döntéseket. Sok eladott labdánk volt, amik után a Pécs könnyű kosarakat tudott szerezni. Voltak gondjaink a védekezéssel, egy-egyben is és a pick and roll védéseknél is. Kollégám is elmondta, hogy jól dobtak kintről, ehhez azért kellett az is, hogy túl sok tiszta dobást engedélyeztünk nekik, amit szerettünk volna elkerülni. A cserepadtól nem azt kaptam, amit elvártam, néhány csere után nem úgy játszott a csapat, ahogy szerettem volna látni. Többször is ritmust vesztettünk, és az előnyünk is csökkent. Legközelebb tőlük is többet várok, hogy igazán komoly csapatként tudjunk működni. A legfontosabb persze most az, hogy nyertünk. Gratulálok még egyszer a játékosaimnak, ez kijár nekik, hiszen nem volt könnyű ma nyerni, mostantól már a következő mérkőzésre kell koncentrálnunk.

Csirke Ferenc, a Pécsi VSK-VEOLIA vezetőedzője: Gratulálok a Körmendnek a szerdai továbbjutáshoz is és a mai győzelemhez is. Úgy érzem, hogy energiában a maximumot nyújtottuk, mindenkitől azt az energikus játékot kaptam, amit elvártam. A fő problémánk az volt, hogy nem tudtuk mindig kellőképpen lereagálni a Körmend agresszív védekezését, holott a mérkőzés során nagyon sokszor meg tudtuk találni az üres embereket a betörések, pozíciós játékok után, sokszor viszont átment a játékunk egyénieskedésbe. Azt éreztem, hogy egy-két játékosom egyedül szeretné megnyerni a mérkőzést, amikor így játszottunk, az mindig hibát hibára halmozott, és mindig meg tudott lépni a Körmend. Jól dobtunk kintről, és úgy érzem, hogy azért a védekezésünk is rendben volt. Egy fizikálisan erősebb csapattól szenvedtünk vereséget, de nem biztos, hogy a fizikai dolgok miatt. Megyünk tovább, nagyon fontos mérkőzésünk lesz jövő héten is, utána héten is, nekünk majdnem minden mérkőzés ugyanolyan fontos. Még egyszer gratulálok a Körmendnek, és sok sikert kívánok nekik a bajnokságban is és a nemzetközi kupában is.

A vasiak 22 éves amerikai karmestere, Wright 29 VAL-értékével (18/9-es pontmutató, 6 lepattanó, 5 gólpassz) a mezőny legjobbja volt. Amilyen jól játszott, olyan röviden értékelt.

- Nagyszerű, hogy győzni tudtunk, mert nem volt könnyű mérkőzés. A tanulság az, hogy már az elejétől fogva készen kell lennünk a harcra - mondta szűkszavúan Wright.

A másik oldalon Simon Kristóf csak alig maradt el a „kollégától”: 26 perc alatt 16/9-es pontmutatóval, 7 gólpasszal, 3 lepattanóval, és 27 VAL-lal zárt.

- Úgy jöttünk Körmendre, hogy szerettünk volna minden téren előre lépni, javítani a játékunkon ahhoz képest, amit a MAFC ellen produkáltunk. Ez úgy gondolom, hogy helyenként sikerült, de az első negyedben túl nagy előnyt adtunk a Körmendnek. Nagy küzdelem árán visszajöttünk a második negyedben - talán négy-öt pont volt a különbség -, de aztán beragadtunk egy kicsit a harmadik negyedben, a Körmendnek könnyű kosarakat engedtünk, támadásban nagyon rossz szelekciókat választottunk, ezt pedig könyörtelenül kihasználták, és úgy gondolom, hogy akkor, a harmadik negyed elején, meg is nyerték a mérkőzést. Próbáltunk visszajönni, negyven percen keresztül küzdöttünk, ezt nem lehet elvenni a csapattól, ha egy kicsit okosabbak vagyunk, jobb szelekciót választunk támadásban, akkor egy egál mérkőzés is lehetett volna. Természetesen nem azt mondom, hogy meg tudtuk volna verni a Körmendet, és nem is akarom kisebbíteni az érdemeiket. Egyébként gratulálok nekik a szerdai parázs meccsükhöz, ahol sikerült továbbjutniuk a következő körbe a FIBA-kupában. Nekünk nagyon fontos meccsünk van jövő szombaton. Ez egy jó felkészülés volt arra a kemény derbire. Mindenképpen nyerni megyünk Kaposvárra - mondta Simon.

Forrás: Egis Körmend Facebook oldala.

 
 

 

 
 • 5panther2017november12.19:51ÚjVálasz
  Idézet: kacsapapa
  Ezen a meccsen a Körmend pontosan annyit játszott, amennyit kellett. Örök igazság, hogy amennyiben nagyobb erőfeszítésre késztetnek egy csapatot, akkor sokkal koncentráltabb, jobban figyelnek.
  ...

  A Körmend is egy szimpatikus csapat, és annyival több, amennyivel nagyobb a költségvetése, és ebből következően több és minőségibb légiósokat tud megvásárolni.

  Egyébként gratulálok a győzelmükhöz és a szerdai továbbjutásukhoz!

   
 • 4rimo2017november12.18:15ÚjVálasz

  Ahogy Potochnik a játékosok idejével "játszik" az a legjobb a mezőnyben. Dragannál Halász 2 meccs után örök pad, pedig a fontos játékosok pihentetése hosszú távon nagyon fontos. Ez nagy előny lehet tavasszal.

   
 • 3baddog2017november12.17:35ÚjVálasz

  Azért nem mindegy, hogy egy légiós csinálja a 29VAL értéket, vagy egy magyar fiatal tehetség! Gratulálok Kristófnak! Igazán odatette!

   
 • 2Tobey2017november12.14:24ÚjVálasz
  Idézet: kacsapapa
  Ezen a meccsen a Körmend pontosan annyit játszott, amennyit kellett. Örök igazság, hogy amennyiben nagyobb erőfeszítésre késztetnek egy csapatot, akkor sokkal koncentráltabb, jobban figyelnek.
  ...

  +1

  egyetértek Veled.

   
 • 1kacsapapa2017november12.11:56ÚjVálasz

  Ezen a meccsen a Körmend pontosan annyit játszott, amennyit kellett. Örök igazság, hogy amennyiben nagyobb erőfeszítésre késztetnek egy csapatot, akkor sokkal koncentráltabb, jobban figyelnek. A Pécs egy szimpatikus csapat, de nem több. Simon Kristófot viszont szívesen látnám Körmenden! Azt hiszem Szombathelyen is bánják, hogy elengedték!

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!