A PEAC is vereséggel kezdte a nemzetközi kupát

Keltern - Nyolccal nyertek a németek.
 
 
 
 
 

A PEAC is vereséggel kezdte a nemzetközi kupát

Keltern - Nyolccal nyertek a németek.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Még el sem kezdődött a mérkőzés, Lukács Béla fizikoterapeutának - aki egy régi kedves ismerősét, Boksay Zsuzsát is üdvözölhette a Speiterlinghalléban - máris dolga volt… Egy nyolc év körüli német kislány érkezett sírva, akinek felszakadt, vérző szemöldökére tett speciális tapaszt. Nagy önbizalommal várták a hazaiak az első Európa Kupa összecsapásukat, szerdán a helyi újságban arról nyilatkozott a vezetőedzőjük, hogy szerinte a francia Carolo Basket abszolút csoportfavorit, a Keltern pedig a DVTK-val fog csatázni a csoport második helyéért.

Idegesen kezdett mindkét gárda, az első két pont egy-egy értékesített pécsi büntetőből esett. Nehezen nyugodtak meg a csapatok, hat perc elteltével is 5-5 állt az eredményjelzőn, Pokk és Raksányi is beszórt egy hármast. A magyarok kapták el hamarabb a fonalat, Licskai és Mandic 2+1-e után 15-9-re vezettek, a hazaiaknál Likhtarovic bizonyult jó cserének. Egyre inkább magukra találtak a kelterniek, az első tíz perc után 16-16 állt a táblán.

20-20-ig felváltva estek a kosarak, a baranyaiak támadójátéka kicsit akadozóvá vált, 24-20-as hazai vezetésnél Gabriel Carrasco időt kért. Állva hagyták a mini szünet után a PEAC-ot a németek, Barnert volt elemében, majd Orrange 2+1-es kombinációjával már tíz volt közte (30-20). A lepattanókért vívott csatákban rendre alulmaradtak a vendégek, mindemellett pontatlanság jellemezte a dobásaikat is, nehezen találták meg a hazai zóna ellenszerét. Hullottak a hárompontosok, de szerencsére Mandicnak is beakadt két dobása ebből a műfajból (18. perc 38-28). Két eladott labda nyomán tizennégy pontra nőtt a különbség, ami a nagyszünetre kettővel csökkent Roberson duplája révén (42-30).

Két villámgyors pécsi kosárral indult a nagyszünet utáni periódus, Imovbioh maradt egyedül a palánk alatt, majd Mandic szerzet egy labdát (42-34). Sokkal koncentráltabban, határozottabban játszott a PEAC védekezésben is, két perc alatt mindössze négy pontra zsugorodott a különbség (42-38). Mandic mutatott be szép dolgokat, kár volt nagyon a két bekapott német hárompontosért, mert ahelyett hogy tovább faragtak volna hátrányunkon, újra erőre kaptak Rutronik játékosai (50-42). Roberson hárompontosa után 9-0-s sorozatot mutattak be a hazaiak, amivel ismét egy fényévnyi távolságra kerültek (59-45).

Egy Imovbioh büntető után Vucurovic maradt le emberéről, aki triplával büntetett, majd Fikiel a palánk alól betalált, így a 32. percben Gabriel Carrasco időt kért 66-47-nél. Likhtarovic hárompontosát 6-0-s pécsi sorozat követte (35. perc 69-56). Mandicra fújtak sportszerűtlent, Likhtarovich értékesítette az érte járó büntetőket. Tizenkilenc pontos mínuszról jött vissza a meccsbe magyar csapat, ám az idő vészesen fogyott, 1:13-al a vége előtt 73-67 állt a táblán. Licskai találatával négyre olvadt a különbség, végül 77-69 lett a végeredmény - derült ki a peacpecs.hu oldalról.

 
 

 

 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!