Fordult a kocka a végére

Zalaegerszeg/Paks - Eilingsfeld büszke csapatára, Benke pedig nekiesne az Albának a hőn áhított siker érdekében.
 
 
 
 
 

Fordult a kocka a végére

Zalaegerszeg/Paks - Eilingsfeld büszke csapatára, Benke pedig nekiesne az Albának a hőn áhított siker érdekében.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Tegnap este az elmúlt két fordulóban felemás arcát mutató Paksot fogadta a még nyeretlen ZTE. A fordulatokban gazdag találkozón a második negyedben már 18 ponttal is vezettek a vendégek, ám a szívósan küzdő ZTE KK a nagyszünetre előbb hét pontra csökkentette hátrányát, majd a harmadik játékrészben - védekezésben és támadásban is remekelve - nyolcpontos előnyre tett szert. Teo Cizmic tanítványai azonban szigorítottak védekezésükön, és a hajrára magukhoz ragadták a kezdeményezést. A ZTE először jutott 70 pont fölé, jelentős hátrányból is visszajött, a győzelmet azonban kiénekelte szájából a tolnai csapat.

Az ASE legjobbja a 13 pontig és 13 lepattanóig jutó Eilingsfeld János volt, aki két hármast is szerzett - nem csoda hát, hogy a találkozó utáni sajtótájékoztatón is elégedetten nyilatkozott.

- Kemény mérkőzésre készültünk a ZTE ellen – kezdte a válogatott erőcsatár. - Tavaly kétszer is győztek a zalaiak, ráadásul a debreceni vereség után is szerettünk volna bizonyítani. Büszke vagyok a csapatomra, hogy fel tudtunk állni ebből a pofonból. Sokkal jobban játszottunk, mint szombaton, még úgy is, hogy a harmadik negyedben 30 pontot kaptunk. Bár nagy előnyre tettünk szert az első negyedben, a Zalaegerszeg vissza tudott jönni, és hiába hívta fel a figyelmünket szünetben Teo mester, hogy a ZTE harmadik negyede mindig nagyon erős, nem tudtuk ezt megakadályozni. Úgy jöttek ki, hogy mindent megtesznek annak érdekében, hogy megfordítsák a meccset, s ez sikerült is nekik. Viszont sokat elmond rólunk, hogy összeszedtük magunkat, és nem estünk kétségbe, sikerült megfordítanunk a mérkőzést, és győzni tudtunk.

Benke Szilárd, a ZTE legjobbja már kevésbé volt boldog, bár csapatánál ezúttal már akadtak bizakodásra okot adó momentumok. A magyar mag kitett magáért: a pályára lépő öt kék-fehér játékos 58 pontig jutott, Szabó és Benke egyaránt 18-18 ponttal terhelte meg a paksiak gyűrűjét. A 18-as szám azonban rossz ómen is volt ezen az estén, hiszen ekkora hátrányt kellett ledolgozniuk a zalaiaknak. Ez sikerült is, ám a végjátékra „elfogyott” a nyolcfős rotáció, melyben Radic és Jeffers ezúttal kevesebb szerephez jutott. A közelről remekül - 9/11 kettesekből - célzó Benke Szilárd értékelésében előre is tekintett: a Zetének vasárnap már égetően szüksége lenne egy sikerre, ami egyáltalán nem lesz könnyű, hiszen a bajnok vizitál Zalában.

- Gratulálok az ASE-nak a győzelemhez; viszont nézzük a pozitív oldalát is a dolgoknak: 18 pontos hátrányból jöttünk vissza, végre azt éreztük, hogy van kurázsi a csapatban. Most végre harcoltunk egymásért. Sajnos a végjátékra elfáradtunk és kicsit balszerencsések is voltunk, sokat kivett belőlünk a felzárkózás a nagy hátrányból. Építkeznünk kell a pozitívumokból, mert nyakunkon az újabb forduló: vasárnap jön az Alba, nekik kell mennünk és győznünk kell – szeretnénk végre győzelmet ünnepelni egy találkozó lefújása után – zárta az interjút a 22 éves bedobó.

 
 

 

 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!