KTE-Duna Aszfalt – Sopron KC

Kecskemét - Duvnjak nem biztos, hogy vállalja a meccset. Forray sebzett vadra számít.
 
 
 
 
 

KTE-Duna Aszfalt – Sopron KC

Kecskemét - Duvnjak nem biztos, hogy vállalja a meccset. Forray sebzett vadra számít.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Mindkét együttes vereséget szenvedett az előző körben, a Kecskemét otthon bukott a Pécsi VSK ellen, míg a Sopron a Szolnoki Olajnál maradt alul. Váradi Kornélék a most futó szezonban még nem érezhették meg a győzelem ízét, de ezúttal sem lesz könnyű dolguk, hiszen a KTE minden bizonnyal nem szeretne egymás után két hazai találkozót elveszíteni... A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

Forray Gábor, a KTE-Duna Aszfalt vezetőedzője: Természetesen nyerni szerettünk volna a Pécs ellen, de nem drámázunk ezen, így alakult, profi játékosaim vannak, megyünk tovább. Egy kis szerencsével fordítva is elsülhetett volna, hiszen tipikus egylabdás meccs volt. Olyan hibákat azonban nem szabad újra elkövetnünk, mint amiket a találkozó elején, ezeket már egyébként a második félidőre is kijavítottuk. A heti edzésmunkát és a fiúk hozzáállását látva minden esély megvan arra, hogy kijavítsuk ezt a vereséget, hazai pályán mindenképpen győzni szeretnénk. A Sopron nagyon jó csapat, nem altat el minket az, hogy két vereséggel kezdte a bajnokságot. Személyesen megnéztem az előző meccsüket Szolnokon, ahol nagyon meggyőzően kezdtek. Jó játékosok alkotják a keretüket, akiknek nyilván még egy kis idő kell, hogy összeérjenek, de kielemeztük azokat a helyzeteket, amiket ha végrehajtunk, nyerhetünk. A Sopron már öt légióssal rendelkezik, ebből három már nagyon tapasztalt, sokat megélt játékos, ráadásul Watkins és Duvnjak jól ismerik a ligát. A magyar magjuk is régóta együtt játszik, tapasztalt, egységes tehát a keretük. Koncentráltan és fegyelmezetten kell kosaraznunk, hiszen a Sopron sebzett vadként fog pályára lépni és végre olyan eredményt akar elérni, amit elvárnak tőle a szurkolók. Thompson a Pécs elleni meccset vírusos betegséggel küszködve vállalta, ez látszott is a teljesítményén, de már túl van rajta.

Váradi Kornél, a Sopron KC vezetőedzője: Nem indult jól a szezonunk, két vereség van a hátunk mögött, de ugyanolyan keményen dolgozott mindenki a héten, mint eddig, hogy elinduljunk végre a győzelmek útján. A Kecskemét nagyon jó, egységes csapat, a szakmai stáb nagyon jól megtalálta, és összerakta azokat a játékosokat, akik beleillenek a szisztémájukba. Remek kosárlabda-intelligenciával rendelkeznek a játékosaik, köztük vannak olyanok, akik bármikor képesek eldönteni egy-egy mérkőzést. Több éve együtt játszanak, szinte csak egy-két légiós cserélődik, akiket mindig úgy választanak ki, hogy beleillenek a rendszerbe. Feltérképeztük őket, az előző vereségük miatt biztosan nagyon motiváltak lesznek, javítani akarnak. Csak akkor lesz esélyünk, ha első perctől kezdve hatalmas elánnal és küzdéssel vetjük bele magunkat a mérkőzésbe. Örülök, hogy újra elkezdődtek a tévés közvetítések, bízom benne, hogy innentől minél több NB I-es rangadót láthatnak a nézők. Duvnjak könyöke nincs teljesen rendben, még nem tudjuk, hogy vállalja-e a játékot pénteken.

"Javít a KTE"

A mérkőzés esélyeit Fodor Péter, a B-csoportos OSE Lions szakmai igazgatója, korábbi magyar bajnok és kupagyőztes edző elemezte:

– A Sopronnak nagyon kellene már a győzelem, pedig nem olyan rossz csapat, mint amit az eddigi eredményeik mutatnak. Viszont hazai pályán a Kecskemétet tartom az esélyesebbnek, egységesen játszó, jól felépített gárda a KTE, megmondom őszintén, hogy engem meg is lepett a PVSK elleni vereségük, de azt gondolom, hogy ezúttal sikerül javítaniuk. Hazai győzelmet várok.

 
 

 

 

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!