Nem sikerült jól az Európa-kupa nyitány

Körkép - Szekszárdról tizennyolc pontos győzelemmel távozott a Virtus Eirene, tízzel kapott ki odahaza a DVTK, győzelmet engedett ki a kezéből a Cegléd.
 
 
 
 
 

Nem sikerült jól az Európa-kupa nyitány

Körkép - Szekszárdról tizennyolc pontos győzelemmel távozott a Virtus Eirene, tízzel kapott ki odahaza a DVTK, győzelmet engedett ki a kezéből a Cegléd.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Az olasz Virtus Eirene Ragusa magabiztos, tizennyolc pontos győzelmet aratott az Atomerőmű KSC Szekszárd otthonában. A találkozó legjobbja Jessica Kuster lett 18 ponttal és 4 lepattanóval. Bálint Rékáék jövő hét csütörtökön Csehországban, a Nymburk vendégeként javíthatnak - írja a kscszekszard.hu.

Atomerőmű KSC Szekszárd – Virtus Eirene 56-74 (10-25, 15-9, 11-20, 20-20)

Európa-Kupa csoportkör, 1. forduló

Szekszárd, 800 néző
V: Kardum (horvát), Eger (osztrák), Straube (német).

Szekszárd: Oblak 5/3, Theodoreán, Erkic 5/3, MCCALL 15, Krnjics 6. Csere: Mansaré 2, Studer Á. 9/9, Gereben 4, BÁLINT 10/6, Kiss.

Ragusa: Gorini 7/3, Consolini 2, KUSTER 18/6, HAMBY 14, NDOUR 16/6. Csere: FORMICA 12, Soli 5/3, Valerio, Bongiorno.

Djokics Zseljko, a Szekszárd vezetőedzője: Az Európa Kupa egy nagyon erős versenysorozat, amiből most ízelítőt is kaphattunk. Rémálom volt számunkra ez a találkozó, semmi nem jött össze abból, amit elterveztünk. Gratulálok a Ragusának, mi pedig készülünk a következő mérkőzésünkre.

Gianni Recupido, az Eirene vezetőedzője: Nagyon felkészültünk az ellenfelünkből, videón kielemeztük az Euroliga-selejtezős mérkőzésüket. A tripladobóinkra nagyon figyeltünk, próbáltuk őket kikapcsolni a játékból, úgy érzem, hogy ez sikerült is. A hangulatra nem lehetett panasz, női mérkőzésen ritkán vannak ennyien és még ritkábban teremtenek ilyen hangulatot a szurkolók.


Az Európa Kupa F-csoportjának 1. fordulójában az Aluinvent DVTK a francia Carolo Basket együttesét fogadta. A végig szoros mérkőzésen döntőnek bizonyult az első negyedben összeszedett hátrány.

Az Európa Kupa F-csoportjának 1. fordulójában az Aluinvent DVTK a francia Carolo Basket együttesét fogadta. Štefan Svitek a frissen igazolt Vukov Szonja kivételével valamennyi játékosára számíthatott, közülük a Nagy D., Burkholder, Engelman, Pecková, Melnika kezdőötösnek szavazott bizalmat.

Az első támadásból Melnika volt eredményes, a franciák fordítottak, de aztán két Burkholder-kosár után újra a piros-fehéreknél volt az előny (6-4). A Carolo egyenlített, majd Engelman tempóját Pecková triplája követte, de Bouderra öt pontja után újra egyenlő volt az állás (11-11). A negyedből hátralevő időben már csak a vendégek értek el pontokat (11-17).

Filip palánk alólijával indult a második negyed, és a következő pontokat is fekete mezes játékos, Chevaugeon érte el, így a Carolo Basket tovább növelte az előnyét (11-22). Nagy tempója törte meg a hazai kosárcsöndet, majd Burkholder is feltett egy ziccert. Egy francia kosár után Nagy csodálatos asszisztját Melnika váltotta pontokra és Pecková is eredményes volt. Dos Santos duplája után a vendégek edzője kért időt (19-26). Burkholder dobott szép hárompontost, majd Dos Santos tört be eredményesen, ráadásul a következő támadás végén két büntetőt is dobhatott (22-30). Melnika kosarára ismét Dos Santos válaszolt, majd Burkholder szerzett szép mozdulattal újabb diósgyőri pontokat. Berezhynska csak egy büntetőt dobott be, majd Szabó is megszerezte első pontjait. Nagy ellen ítéltek szándékos faultot, amely után Paget büntetőzött jól, ezzel kialakult a félidő eredménye (28-34).

Másfél percig nem született pont, aztán a vendégek kettesére Melnika felelt hasonlóval. Minte és dos Santos találataira Nagy egy triplával reagált, és Melnika is feltett egy középtávolit (35-40). Engelman duplája és pincérdobása után egy pontra zárkózott a Diósgyőr, hogy aztán Melnika révén a vezetést is megszerezze (41-40), zengett is a csarnok. Minte büntetőivel újra a francia csapatnál volt az előny, amit Berezhynska és Chevaugeon találataival növelni tudott (41-47).

Két percet kellett várni a záró etapban az első találatra, azt Melnika szerezte, de jött a gyors válasz is. Pecková is betalált, majd Burkholder gyönyörű hármasa után ismét közeledett ellenfeléhez a Diósgyőr (50-53). Bouderra is elsüllyesztett egy triplát, Minte ért el 2+1-es kosarat, majd Burkholder vágott be egy újabb hármast (53-59). Öt francia pont következett, majd egy Melnika-dupla. A mérkőzés Pecková triplájával zárult (58-68) - tudósított a dvtk.eu oldal.

Aluinvent DVTK – Carolo Basket 58-68 (11-17, 17-17, 13-13, 17-21)

Európa Kupa F-csoport 1. forduló
Miskolc, Generali Aréna, 800 néző
V: Zubak, Anit, Nicolae.

Aluinvent DVTK: Nagy D. 5/3, Burkholder 17/9, Engelman 6, Pecková 10/6, Melnika 18. Csere: Szabó F. 2, Aldazabal, Zele, Kiss A.

Carolo Basket: Bouderra 14/6, Loyd 9/3, Minte 11, Berezhynska 6/3, dos Santos 14. Csere: Filip 6, Chevaugeon 7, Paget 1.

Štefan Svitek, a DVTK vezetőedzője: Nagyon erős együttes a Carolo, tapasztalt játékosokkal. Sok hibát követtünk el, volt húsz eladott labdánk, és engedélyeztünk tizenöt támadólepattanót is ellenfelünknek. Egy kevés pontot hozó mérkőzésen ez megbosszulja magát. A francia csapat a mérkőzés elején egy nyolc-tízpontos előnyt tudott kovácsolni, ami komolynak számít ezen a szinten, innen nehéz volt visszajönni. Nekünk azonban sikerült, még a vezetést is visszavettük, de utána megint nem dobtunk sokáig kosarat és ez végzetesnek bizonyult.

Romuald Yernaux, a Carolo vezetőedzője: Elégedett vagyok, mert erős ellenfelet sikerült legyőznünk. Voltak hullámvölgyek, de mentálisan erősek voltunk és jól reagáltunk az ellenfél változtatásaira. Örülök a győzelemnek, mert hosszú a szezon és kell a sikerélmény.


Az Európa Kupa csoportkörében az első fordulóban idegenben szerepelt a Cegléd Franciaországban, ahol ellenfélként találkozott Maja Skoriccsal. Mellette a néhány éve Európa legjobb női játékosának választott francia válogatott irányítót, illetve a tengerentúli légiósok mellett egy spanyol Európa-bajnokot is soraiban tudhat a francia csapat, akik jobban kezdték a mérkőzést. Nem hagyta azonban meglépni őket a magyar csapat, a félidőben két pont volt a hazaiak előnye, majd jött a harmadik negyed, ahol kiegyenlített Cziczás László csapata és át is vette a vezetést. Négy pontos előnnyel kezdték a záró játékrészt Zsovárék, ahol a hazaiak mindent megpróbáltak a fordítás érdekében.

28 másodperccel a vége előtt még mindig négy pont előnye volt a CEKK-nak, a hazaiak pedig időt kértek. Ezt követően egy duplával közelebb kerültek, Popovicra támadó hibát fújtak, a hazaiak pedig újabb duplával egyenlítettek, és a dobás közben Maksimovicot látták szabálytalannak, így még egy büntetőt is értékesíthettek, amivel átvették a vezetést. Két másodperc volt még, de ennyi idő alatt már nem tudott fordítani a Cegléd, így egy végtelenül szoros mérkőzésen, az utolsó másodpercekben veszített a jó nevű francia csapat otthonában - adta hírül a cekk.hu.

Basket Landes – VBW CEKK Cegléd 70–69 (18–14, 18–20, 12–18, 22–17)

Mont-de-Marsan, 1950 néző
V: Coelho (portugál), Begenisic (svéd), Grigioni (olasz)

Landes: Dumerc 4, Ayim 25, Skorics 8/3, Casas 8, Bravard 10/3. Csere: Plagnard 11, Milapie 4, Sissoko.

Cegléd: Medgyessy 3/3, Zsovár 18/12, Katona 2, Nagy-Bujdosó 7/3, Mokango 14. Csere: Popovic 11/3, Kányási, Maksimovic 14/3.

Kipontozódott: Dumerc (37. p.)

Cziczás László, a CEKK vezetőedzője: A zsebünkben volt a siker. Nagy-Bujdosó Nóra a második félidőben bokasérülés miatt kivált, de így is nagyon szépen tartottuk magunkat, sőt, már-már győztes mérkőzés volt, ám az utolsó fél percben néhány fegyelmezetlenség megölt minket.


Jól kezdte a találkozót a Győr, az első negyedben gyakorlatilag végig vezetett, 6-6-nál volt utoljára együtt a két csapat, a folytatásban viszont ellépett ellenfelétől a vendég gárda, s tíz perc alatt megnyugtató előnyre tett szert.

Ezt azonban elég hamar elkótyavetyélte a második szakaszban. A negyed felénél már a hazaiak vezettek (21-20), s egészen a félidőig ez a helyzet nem változott: Völgyi Péter lányai futhattak az eredmény után. A játékrész hajrájában aztán Sztepanova két duplájának köszönhetően végül egypontos vezetéssel vonulhatott pihenőre (30-31).

A harmadik szakaszban 36-36-ig fej-fej mellett volt a két csapat, ám innen egy 13-2-es rohanással elhúzott a hazai alakulat (49-38), mely ebben a tíz percben összesen annyi pontot dobott, mint az első kettőben, s jelentős előnyre tett szert a zárófelvonás előtt (60-46).

Az utolsó szakaszban telt az idő, a magyar csapat hátránya azonban nem lett kisebb, tíz pontra is egyszer tudott felzárkózni (67-57), de három perccel a vége előtt mínusz 14-nél időt kért Völgyi Péter. Csapata begyújtotta a rakétákat, s 73-65-nél a francia edző kért időt. Az utolsó két percen belülre érve Fouasseau triplájával, valamint Krivacsevics három kihagyott büntetőjével gyakorlatilag eldőlt a találkozó (77-67) - tudósított a gyorikosar.hu.

Saint-Amand - CMB Cargo-UNI Győr 77-70 (11-18, 19-13, 30-15, 17-24)

Saint-Amand-Les-Eaux, női Európa-kupa-mérkőzés, J csoport, 1. forduló
V.: Mattioli (olasz), Bejat (norvég), Sakaci (török).

Saint-Amand: MARIZY DIEME 13/3, Garcia Salinero 8, Fouasseau 5/3, BRUNER 15, SULCIUTE 16/3. Csere: TETEMONDOVA 14/6, Duprez, Mbuyamba Tshimanga 1, Marie 1, Ngo Ndjock 4.

UNI Győr: Czank 5/3, FIELDS 24/3, Varga Zs. 4, Krivacevic 7, GOREE 10. Csere: Simon Zs. 8, SZTEPANOVA 10, Török Á. 2.

Völgyi Péter, a Győr vezetőedzője: Győzelmi esélyt szalasztottunk el, az első félidőben jól és fegyelmezetten védekeztünk, ennek is volt köszönhető, hogy ha kevéssel is, de vezettünk. A harmadik negyedben azonban megkaptuk azokat a lerohanásos kosarakat és triplákat, amelyeket szerettünk volna elkerülni. A vereség ellenére is voltak pozitívumok, leszedtünk tizennégy támadó lepattanót, s ha kicsit jobban büntetőzünk a végén, még jobban visszajöhettünk volna a mérkőzésbe. Sok idő nincs a kesergésre, hiszen jön az újabb erőpróba.

 
 

 

 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!