Álomszerű Euroliga-rajtot vett a Sopron

Sopron - Tizenhét pontos vereséggel ment haza Quigley és csapata, a Galata.
 
 
 
 
 

Álomszerű Euroliga-rajtot vett a Sopron

Sopron - Tizenhét pontos vereséggel ment haza Quigley és csapata, a Galata.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Szép számú szurkoló látogatott ki az Euroliga nyitányra, melyen a török Galatasaray együttesét fogadta a magyar bajnok. A vendégek sem maradtak magukra a Novomatic Arénában. Egy kis számú, ám annál lelkesebb török tábor buzdította a Quigley nevével fémjelzett együttest.

Hamar az arcukra fagyott azonban a mosoly. Magas hőfokon kezdték a hazaiak a találkozót, és gyors támadásokat vezetve pillanatok alatt 8 pontnál jártak, míg a túloldalon egyetlen pontocskát sem tudtak felmutatni. Időt is kért az egykori szerb siker-kapitány, Marina Maljkovic, de nem tudta megtörni a soproni ritmust. Nagyobb hátrányba azért nem kerültek, de az irányítás nem az ő kezükben volt (16-10). Távolról nem céloztak jól a felek, védekezésben pedig egymás nyakán lógtak, így a második 10 percben a mérkőzés küzdő jellege domborodott ki. Mindent elmond, hogy a szünetben 29-18-as állást mutatott az eredményjelző.

A fordulást követően még nagyobb sebességre kapcsolt a Sopron, és állva hagyta ellenfelét. A közönséggel karöltve extázisba kerültek Turnerék. Precíz védekezésüknek és gyors, szellemes támadásaiknak nem találta az ellenszerét a török csapat. A negyed végéig megduplázódott a különbség, melyet vastapssal jutalmaztak a szurkolók (54-32). A záró etapban változtatott a törökök szakmai stábja a szerkezetükön, Dubljevicet betolva az ötös posztra. Átmenetileg okoztak ezzel egy kis zavart, de Iniguez edző jól irányzott időkérésekkel megnyugtatta tanítványait, így a hajrában ismét növekedett a két csapat közti távolság. Az utolsó percben már ünnepelhettek a szurkolók, akik egy igen csak biztató játékot láthattak ma lányoktól - tudósított a wb-sopron.com.

Roberto Iniguez, a Sopron Basket vezetőedzője: Jól játszottunk a kellemetlen letámadás ellen, és végig koncentráltak tudtunk maradni. A szünet után volt egy extra periódusunk, és ugyan a hajrában kicsit megzavartak minket Dubljevic 5-ös posztra vitelével, de bíztunk a saját játékunkban, mely eredményre vezetett.

Marina Maljkovic, a Galatasaray vezetőedzője: Gratulálok a Sopronnak! Jó szerkezetű csapatot építettek, közte általam jól ismert, kiváló szerb játékosokkal. A soproni klub régóta egyik emblémája az Euroligának, mi most kerültünk vissza a sorozatba, és időre van még szükségünk. Látjuk a hibáinkat, de dolgozunk, hogy ezeken javítsunk és eredményesebbek legyünk a későbbiek során.

 
 

 

 
 • 6skclongago2017október13.18:08ÚjVálasz

  Azért fociban ilyen eredménysort egy éven belül nem mostanában tudnál felmutatni. 1-1 eseményre bírnak kijutni.

   
 • 5dobogep2017október13.09:36ÚjVálasz

  Hmmmm-hmmmmm
  Fociban is jó a Magyar utánpótlás, aztán felnőtt szinten....

   
 • 4gintas2017október12.16:30ÚjVálasz

  Gyors végignéztem a pontosság kedvéért. Női utánpótlás idén így végzett:
  U16 EB2.
  U17 EB5.
  U18 EB5.
  U19 VB9.
  U20 EB5.

   
 • 3gintas2017október12.16:25ÚjVálasz

  Tehetséges magyar játékosok még nem EL szint sajnos. Az utánpótlás most egész jó országos szinten, de még jópár év, mire odaér 1-1 játékos, hogy Euroligában is helyt álljon. Bár férfi szinten tudnánk hasonló up. eredményeket felmutatni.

   
 • 2dobogep2017október12.14:36ÚjVálasz

  Nagyon szép eredmény, de.... hol vannak a tehetséges honi játékosok?
  Még szerencse, hogy Zsófi dobott egy kosarat...
  Hajrá Magyar Kosárlabda!

   
 • 1MrBean2017október12.06:17ÚjVálasz

  Bravó, Lányok! Szenzációs!

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!