Tartalékosan is legyőzte a bajnok az újoncot

Székesfehérvár - Macon visszatért, Fenner játszott, így nem okozott gondot az Albának a DEAC.
 
 
 
 
 

Tartalékosan is legyőzte a bajnok az újoncot

Székesfehérvár - Macon visszatért, Fenner játszott, így nem okozott gondot az Albának a DEAC.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Evangelos Odysseas Papathanassiou, azaz Vangelis világhírű zenéje, a Tűzszekerek szólt, amikor az előző szezont záró, bajnoki győzelmet megörökítő, fehér molinó is felkerült a fehérvári csarnok tetejére. A szurkolók ütemes tapsa kísérte az eseményt, hosszasan skandálták: bajnokcsapat! Azt mindenki tudta, hogy a sérültek közül Lóránt Péter, Chris Horton és Trevis Simpson nem léphet pályára, azonban a combhúzódással bajlódó center, Elijah Macon a szakszerű kezeléseknek hála, vállalni tudta a játékot, mi több, az utóbbi napokban a bordáját fájlaló D.J. Fennert sikerült megfelelő állapotba hozni a meccs kezdetére, a keddi röntgen kiderítette, hogy nincs nagy baj, a bedobó is ott volt a kék-fehérek kezdőötösében.

Alandise Harris középtávoli kosarával indult a derbi, erre Jahmal Jones azonnal válaszolt, Hill pontjaival pedig az Alba vezetett. Ellépett hat ponttal (20-14), a vendégek azonnal időt kértek. Kasey Hillt Kovács Ákos váltotta irányítóban, Markovics zsákolt, az első negyedet Harris triplája zárta (29-19). A vendéglátó őrizte tízpontos előnyét, sőt, növelte is Macon jóvoltából, 39-23-re ellépett. Markovics kapta el fonalat, állandósult a közel 20 pontos különbség, sőt, nőtt is Harris pontjai nyomán, a félidőben 57-35 volt az állás.

A nagyszünet után sem csökkent a differencia, Harris továbbra is ponterős volt, Fenner is ügyeskedett, a vendégeknél csak Jahmal Jones talált be, a többiek nem találták a gyűrűt. Egyoldalú volt a derbi, a vendégek nem tudtak komoly ellenállást kifejteni, több olyan támadásuk akadt, amit nem tudtak befejezni, aztán Jones végre beköszönt. A vége előtt tíz perccel 75-51 állt a táblán, még jobban megugrott a bajnok, 81-52-nél Berényi Sándor időt kért, majd ezt tette Dzunics is. Zsinórban 15 pontot gyűjtött a DEAC, 81-67-re zárkóztak, főként a bedobó Kósa Tamás nyújtott rendkívülit, de közelebb osonni már nem tudtak - tudósított az Alba honlapja.

Dzunics Braniszlav, az Alba Fehérvár edzője az kosarsport.hu-nak: Az első félidőben már a lényegesebb kérdések eldőltek. A mi játékunk eléggé hullámzó volt, főleg a negyedik negyedben. Örülök annak, hogy sérült játékosunk, DJ Fenner vállalta a játékot. Elég sok problémával küszködtünk, és ilyen időszakban a játékunk nem olyan szinten van, amilyennek szeretnénk. Ami pozitívum volt azonban, hogy sok lepattanót szedtünk.

Berényi Sándor, a DEAC vezetőedzője a kosarsport.hu-nak: Az első félidőben nagyon bután játszottunk, sok eladott labdánkból átrobogott rajtunk az Alba, és rengeteg könnyű kosarat szereztek. Innentől kezdve az volt a célunk, hogy tudjuk pihentetni szombatra a játékosokat, másrészt, pedig a különbséget próbáljuk megtartani. A szünet utáni játékunkkal elégedettek lehetünk, igaz kellett hozzá extra dobás is tőlünk, a labdákra is jobban vigyáztunk, és a lepattanózásban is felvettük a versenyt.

 
 

 

 
 • 5debr2017október13.11:59ÚjVálasz

  Kieső jelölt? várjatok még egy kicsit :)))

   
 • 4debr2017október12.23:36ÚjVálasz

  Kieso jelolt

   
 • 3RANS2017október12.15:01ÚjVálasz
  Idézet: enemi
  Hagyjuk már a szakértésed! Nem unod még? Mindenki vágja, hogy a F.Cs. rokona vagy, ezért fényezed őt hol nevén nevezve, hol célozgatva rá.
  ...

  1.Nem lesz kieső a Debrecen 2.Nem írtam hülyeséget a meccsekhez,aki látta hasonlókat írt, lásd az első két fordulót 3. Nem kell fényeznem F.Cs-t ( bár téged miért zavarna?). 4. Te kinek vagy a rokona? 5. Saját véleményemhez pedig jogom van,mindenki megnézheti a meccset a youtube-n és véleményt alkothat.

   
 • 2enemi2017október12.12:26ÚjVálasz

  Hagyjuk már a szakértésed! Nem unod még? Mindenki vágja, hogy a F.Cs. rokona vagy, ezért fényezed őt hol nevén nevezve, hol célozgatva rá. Nyugi, ügyes a gyerek, de jelenleg nem több a kiesőjelölt 11/12. játékosánál. Aki jó játékis, az nem szorul ilyen szintű fényezésre amúgy sem...

   
 • 1RANS2017október12.00:17ÚjVálasz

  Sajnos centerben súlytalanok vagyunk, szó szoros értelemben,Lilovnak most nem ment a játék,ami a pozitívum ,hogy a fiatalok is játszottak és kimondottan jól,bár támadásban az "öregebbek" többször is elönzőszték,inkább vitték be a csínybe a labdát,mint passzoltak volna a tisztán álló fiataloknak.

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!