Lendületben a Pécs

Pécs - A nagyszünetben még a Csiricset nélkülözni kényszerülő Szeged vezetett.
 
 
 
 
 

Lendületben a Pécs

Pécs - A nagyszünetben még a Csiricset nélkülözni kényszerülő Szeged vezetett.

Bár tegnap még úgy nézett ki, hogy mindkét együttes teljes kerettel vághat neki a meccsnek, Andrija Csirics neve azonban hiányzott a jegyzőkönyvből. A szegediek csapatkapitánya egy kisebb sérülés miatt nem léphetett pályára.

Az első negyed egyértelműen a hazaiaké volt, uralták a játékot Csirke Ferenc tanítványai, már majdnem tízzel is vezettek (18-9), viszont Juhoséknak sikerült faragniuk hátrányukból az etap végére, 18-13-mal ért véget az első tíz perc.

Nem a Szeged malmára hajtotta a vizet, hogy Bolticsnak három faultja volt a második játékrész elején, ennek ellenére kiváló periódust produkáltak a vendégek, egy 13-1-es futással, Kovács Ádám hármasa után átvették a vezetést, majd Wirth mehetett büntetőzni – nem hibázott (19-22). Jó ritmusban támadott a Sulovics vezette Szedeák, a center kosarával már 25-33-at mutatott az eredményjelző, a félidő hajrájában viszont a Pécs volt koncentráltabb. Antóni Csanád hárompontosával két pontra hozta fel csapatát, elolvadt a szegedi előny (34-36).

Budimir triplája után egyből fordítottak a hazaiak, a harmadik negyedben igen kiélezett küzdelem folyt a pályán, hol az egyik, hol a másik fél vezetett. Volt viszont egy jó, 7-0-s szakasza a Pécsnek (54-48), Boltics kosara törte meg a szegedi kosárcsendet, 54-50-es hazai fórral vághattak neki a csapatok a záró felvonásnak.

Durham megállíthatatlannak bizonyult, kiválóan játszott az amerikai játékmester. Tovább növelte előnyét a Pécs, három perccel a vége előtt 71-61 volt az állás. Bár a Szeged egyszer még felzárkózott hat pontra, idejük azonban már nem volt szorosabbá tenni a végjátékot, 75-67-es hazai sikerrel ért véget a találkozó.

 
 

 

 
 • 10waynec2017október12.11:25ÚjVálasz

  Amúgy javaslom, hogy javítsátok a cikket,mert Antóni kezdett nem Dukic.

   
 • 9Langmann2017október12.08:31ÚjVálasz
  Idézet: Csakamagyarok
  Lehet, hogy valaki védekezett rajta...
  ...

  Játszott kb. 10 percet. Mikor Boltics mar csereert konyorgott.

   
 • 8Csakamagyarok2017október12.07:55ÚjVálasz

  Lehet, hogy valaki védekezett rajta...

   
 • 7kunka2017október11.23:43ÚjVálasz
  Idézet: kivulallo
  Simon csak Szombathelyen nem tudott "próféta" lenni sajnos! :(
  ...

  Hát igen, de én akkor is sokat láttam benne.
  Nagyon jól védekezik, jól szívja az ember vérét, emellett ponterős is. Biztos vagyok benne, hogy a Pécsnek nagy segítsége lesz... :) És Szombathelyiként nagyon örülök, hogy ennyi lehetőséget kap Feritől, hogy fejlődjön.

   
 • 6kivulallo2017október11.23:21ÚjVálasz

  Simon csak Szombathelyen nem tudott "próféta" lenni sajnos! :(

   
 • 5waynec2017október11.22:40ÚjVálasz

  Simonnal jól jártunk jobb mint Halász volt.Első félidő azért elég döcögős volt,de sikerült behúzni.Grat a győzelemhez.Dukic viszont ma is gyenge volt,légióstól sokkal több kell.Hajrá Pécs!Durham viszont fantasztikus!

   
 • 4kunka2017október11.22:34ÚjVálasz
  Idézet: PécsiVesztes
  Ja és jól nyúlunk a magyar igazolásokhoz! Tavaly Supola, most meg Simon tűnik nagy fogásnak! Jövőre jöhet Benke hogy újra felfedezzük! :-)
  ...

  Mondtam én a pre-seasonban, hogy Simonnal nagyon jól fogtok járni.... :-)

   
 • 3PécsiVesztes2017október11.22:24ÚjVálasz

  Ja és jól nyúlunk a magyar igazolásokhoz! Tavaly Supola, most meg Simon tűnik nagy fogásnak! Jövőre jöhet Benke hogy újra felfedezzük! :-)

   
 • 2PécsiVesztes2017október11.22:22ÚjVálasz

  Gratulálok a győzelemhez!

  Mi történt ezzel a Fortune gyerekkel, hogy tudtuk lehozni 0 ponttal? Pár napja még 30-ast dobot!

   
 • 1golyo212017október11.20:30ÚjVálasz

  Inkább küzdelmes találkozó volt mint szép. A Szeged nagyon jól játszott az első félidőben. Utána a Pécs védekezésben erősített és sok szerzett labdával leindították őket.

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!