A 2. forduló csapata

Körkép - Az újonc adta a legjobb játékost.
 
 
 
 
 

A 2. forduló csapata

Körkép - Az újonc adta a legjobb játékost.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Idén is folytatjuk évekkel ezelőtt megkezdett, népszerű sorozatunkat, melyben fordulóról fordulóra összeállítjuk a VAL-pontok alapján az aktuális kör legjobb csapatát és magyar csapatát. Mivel az első hétvégén az Alba és a Kaposvár még nem játszott, így a 2. forduló után tudtunk először eredményt hirdetni. A legjobb teljesítmények Szegeden és Szombathelyen születtek, de az MVP-t az újonc adta.

A 2. forduló csapata:

Boltics (1) / Wright (1) – Fortune (1) – Perl (1) – Borisov (1) – Armwood (1).

A karmesteri pálcát megosztva kapta a szegedi Marko Boltics és a körmendi Marquis Wright, ugyanis mindketten 27-27 VAL-t értek el. Előbbi 31 és fél perc alatt 15/3-as pontmutatóval, 8 kiharcolt faulttal, 5 lepattanóval, 4 gólpasszal és 3 személyhibával zárt. Szerzett és eladott labdáinak aránya: 2-3. Utóbbi 30 perc alatt 20/12-es pontmutatóig, 7 lepattanóig, 4 kiharcolt faultig, 2 labdaszerzésig, 2 gólpasszig és 2 eladott labdáig jutott.

Hátvéd poszton is egy szegedi, Josh Fortune szerepel, aki a ZTE ellen 36 és fél perc alatt 30/18-as pontmutatót, 6 lepattanót, 4 gólpasszt és 3 labdaszerzést tett hozzá a győzelemhez. 1 faultjára 6 kiharcolt személyi jutott (40 VAL).

Eb-hősünk, Perl Zoltán nyújtotta a legjobb teljesítményt a bedobók közül, 32 VAL-t ért el. 30 perc alatt 21/3-as pontmutatót, 6 lepattanót, 5 kiharcolt faultot, 2 gólpasszt és 1 eladott labdát tudott felmutatni.

Csapattársa, Milos Borisov lett a legjobb erőcsatár, 30 perc alatt 28/12-es pontmutatóval, 10 lepattanóval, 4 gólpasszal, 3 labdaszerzéssel, 2 kiharcolt faulttal, 1 eladott labdával és 1 szabálytalansággal zárt (42 VAL).

A forduló MVP-je a debreceni center, Isaiah Armwood lett. 38 perc alatt: 26/6-os pontmutató + 11 lepattanó + 5 kiharcolt fault + 4 blokk + 3 gólpassz + 1 szerzett labda – 2 fault – 1 eladott labda = 45 VAL.

A 2. forduló magyar csapata:

Váradi (1) – Vojvoda (1) – Perl (1) – Hendlein (1) – Karahodzsics (1).

Magyar csapatunk irányítója az Eb-ről lemaradó Váradi Benedek lett, a szombathelyi fiú 30 percet játszott a bajnok ellen, 13/9-es pontmutató, 5 lepattanó, 2 kiharcolt fault, 2 labdaszerzés, 1 gólpassz, 4 fault és 1 eladott labda szerepelt a neve mellett (16 VAL).

A Szolnoki Olaj ásza, Vojvoda Dávid lett a magyar csapat bedobója. Bár csak 24 percet töltött a pályán a Sopron ellen, így is 12/6-os pontmutatóval, 6 lepattanóval, 5 gólpasszal, 1 blokkal, 1 kiharcolt személyhibával, 1 faulttal és 1 eladott labdával zárt. 20 VAL.

Perl Zoltán teljesítményéről már fentebb írtunk.

A Kaposvár győzelmének – ahogy azt már a hosszú évek alatt megszokhattuk – Hendlein Roland volt az egyik kulcsfigurája. 32 perc alatt 23 VAL-t termelt, ehhez 8 pontra, 11 lepattanóra, 4 kiharcolt faultra, 2 labdaszerzésre és 3 személyhibára volt szüksége.

Kemal Karahodzsics az előző szezonban még nem szerepelhetett volna a magyar csapatunkban, ám a nyáron közben válogatott lett, így esetében már kivételt teszünk a többi honosított légióssal szemben. A Pécs ellen 5 pontot dobott, 10 lepattanót szerzett, 6 faultot harcolt ki, kiosztott 2 gólpasszt- és 2 blokkot, igaz volt 1 eladott labdája is és 2 faultja, ez 21 VAL-ra volt elég.

(Zárójelben, hogy ki hányadszor szerepel a forduló csapatában.)

 
 

 

 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!