Európa legjobb tíz játékosa között Hanga Ádám

Körkép - Előkelő helyen végzett a TOP 100-as listán a magyar kosaras.
 
 
 
 
 

Európa legjobb tíz játékosa között Hanga Ádám

Körkép - Előkelő helyen végzett a TOP 100-as listán a magyar kosaras.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


A Spotando.com szakportál tízrészes sorozatában állította össze Európa száz legjobb játékosát, a listán pedig egyedüli magyarként helyet kapott a Barcelona hátvédje, Hanga Ádám. Méghozzá nem is akármilyen pozícióban, a magyar válogatott húzóembere a tizedik helyet szerezte meg.

– Nagyon atletikus bedobó, aki aktívan kiveszi a részét a játék minden területén: triplákat dob, betör a gyűrűhöz és helyzetbe hozza a társait is. Az előző év legjobb védőjátékosának választották, a Barcelona legjobb játékosa elől és hátul is – dicséri a Sportando a magyar fiút.

A lista élén a CSZKA Moszkva kosarasa, Nando De Colo kapott helyet, akit a hatékonyság királya jelzővel illettek. A francia játékos az egyetlen, aki az előző három szezon mindegyikében átlagban minimum 50 százalékkal dobta a mezőnykosarakat, 40 százalékkal a triplákat, 90 százalékkal pedig a büntetőket. A második a görög Olympiakosz szátrja, Vasszilisz Szpanulisz lett.

A Sportando az alábbi kritériumok alapján állította össze a TOP 100-as listát: a játékos és a csapat értéke, a játékos szerepe és hatékonysága a klubjában, a teljesítő képessége, az előző évben produkált mutatói és a sérülései. A listán Sergio Llull sérülése miatt, Tyrese Rice pedig klubnélkülisége és bizonytalan helyzete miatt nem kapott helyet.

 
 

 

 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!