Hanga Ádám elárulta, milyen szerep vár rá a Barcelonában

Barcelona - A válogatott csapatkapitánya azt mondja, nagyon durva a csapat támadó repertoárja, őt azonban elsősorban a védekezése miatt szerződtették.
 
 
 
 
 

Hanga Ádám elárulta, milyen szerep vár rá a Barcelonában

Barcelona - A válogatott csapatkapitánya azt mondja, nagyon durva a csapat támadó repertoárja, őt azonban elsősorban a védekezése miatt szerződtették.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Hanga Ádám most még nem fog 20 pontokat dobni a Barcelonában, mert az edzője egyelőre csak a védekezésben használja a legjobb magyar kosarast. A 28 éves klasszis persze a támadásokban is jól száll be a meccsekbe, amit pénteken, a Panathinaikosz elleni Euroliga-meccsen itthon is mindenki láthat majd a DIGI Sporton.

"Nagyon-nagyon durva a csapat támadó repertoárja, elképesztő, hogy mennyi módon tudunk kosarat szerezni” - nyilatkozta Hanga a Sport 24-nek. „Engem azért igazoltak, hogy védekezzek, és az lesz az elsődleges feladatom, hogy a védekezésben a maximumot nyújtsam. De úgy gondolom, hogy támadásban is jól tudtam beszállni a mérkőzésekbe, épp a múltkor oda is jött az edzőm, és azt mondta: látja, mennyi munkát beleteszek a védekezésbe, és ne féljek, tudja, milyen nehéz, hogy egyelőre semmilyen támadás nincsen rám kihegyezve és nincsen labda a kezemben. De nagyon nagyra értékeli, hogy ettől függetlenül ennyit dolgozok a védekezésben. Azt gondolom, hogy türelmesnek kell lennem, lehet, hogy lesznek olyan mérkőzések, amikor nem lesz sok időt a labda a kezemben, de nem is azért vagyok itt, hogy most 20 pontokat dobáljak, hanem, hogy mérkőzéseket nyerjünk. Akármilyen módon tudom ebben a csapatomat segíteni, azt meg fogom tenni.”

A nyitó fordulóban, pénteken a Barcelona a Panathinaikoszt fogadja, a találkozót a DIGI Sport 2 élőben közvetíti. "A hazai mérkőzések nagyon-nagyon fontosak, hozni kell mindet, ha ott szeretnénk lenni a playoffban, így nincs is más választásunk, mint hazai pályán nyerni.”

 
 

 

 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!