Soproni rajt az Euroligában

Sopron - A török Galatasarayt fogadja a magyar bajnok.
 
 
 
 
 

Soproni rajt az Euroligában

Sopron - A török Galatasarayt fogadja a magyar bajnok.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Egyetlen csapatunk indul a női Euroliga 2017-18-as kiírásában, a bajnok és kupagyőztes Sopron Basket. A most kezdődő évadtól a spanyol vonalat követő soproniak a török Galatasaray ellen kezdik meg nemzetközi szereplésüket saját csarnokukban, a Novomatic Arénban.

A soproniak új szakvezetője, a spanyol Roberto Iniguez a Ros Casares Valencia csapatával Euroligát nyert, a Fenerbahce és az Orenburg együttesét pedig a sorozat fináléjáig vezette.

Új csapatához, a soproni együtteshez két kosaras is csak a közelmúltban csatlakozott, a már magyar útlevéllel is rendelkező hátvéd, Turner Yvonne úgy két, a center, Crystal Langhorne pedig nem egészen egy hete kapcsolódott be a közös munkába. Velük kapcsolatban a spanyol edző elmondta: Turner fizikailag tökéletes állapotban van, ráadásul neki nem új a közeg, hiszen az előző szezonban is Sopronban játszott. Ami Langhorne-t illeti, ő még ismerkedik a társakkal, a játékrendszerrel, neki tehát kell még némi idő, amíg teljesen beilleszkedik, de természetesen már számít játékára, segítségére a szakvezető.

Ami a csapat eddig lejátszott meccseit illeti, azok kapcsán Íniguez kifejtette: szerinte jól indult az együttes, az eddig lejátszott meccseken azt kapta, amit remélt, koncentrált játékot nyújtott a csapat, s profi hozzáállással dolgozik az edzéseken a társaság. Hogy ez mennyit ér, hogy nemzetközi szinten hol tart a Sopron Basket, arra a szerdai meccs választ adhat.

Az Euroliga-szereplésről, az elvárásokról Iniguez úgy vélekedett, hogy először leszögezte: tudni kell, honnan indul csapata, amely az előző évadban a 7. helyen végzett csoportjában. Kiemelte: meccsről meccsre kell haladnia, s közben az edzéseken, a dolgos hétköznapokon úgy dolgozni, hogy folyamatosan fejlődjön a társaság. Éppen ezért most a Galatasaray van a fókuszban, s ez így megy majd végig, aztán majd kiderül, mindez mire lehet elég.

Ami az Euroliga-szezonnyitón Sopronba látogató riválist illeti, Inigueznek nincsenek kellemes emlékei a Galatasaray csapatáról, amely 2014-ben az Euroliga döntőjében az általa vezetett Fenerbahce-t győzte le. A Galata az előző évadban az Európa-kupában szerepelt, de most ismét igen erős csapatot hozott össze, jónéhány jelentős Euroliga-tapasztalattal rendelkező kosarassal. A litván center, Petronyte, a montenegrói magasbedobó, Dubljevics, a francia irányító Epoupa, vagy a rutinos török válogatott kosaras Isil Alben is régi motoros a nemzetközi porondon, de a legnagyobb sztárjuk Alexandria Quigley. Ő egyébként jól ismerheti a soproni csarnokot, hiszen a 2015-ös Eb-n honosított játékosként nemzeti csapatunkat erősítette.

Ahogy Iniguez fogalmazott, nagyon erős kezdő ötöse van a Galatasaraynak, de bízik csapatában, s az általa eddig elvégzett munkában, s reméli, egy erős ellenféllel szemben sikerül győzelemmel kezdeni a nemzetközi szereplést.

Forrás: www.kosarsport.hu

 
 

 

 

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!