Alba Fehérvár - DEAC

Székesfehérvár - Újabb sérülés nehezíti a hazaiak dolgát.
 
 
 
 
 

Alba Fehérvár - DEAC

Székesfehérvár - Újabb sérülés nehezíti a hazaiak dolgát.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Szerda este 18:30-tól az újonc DEAC együttesét látja vendégül a címvédő Alba Fehérvár a bajnokság harmadik fordulójában. A sérülésektől tizedelt regnáló bajnok a hétvégén súlyos vereséget szenvedett el a Falco vendégeként, míg a debreceniek a Paks ellen megszerezték első A-csoportos győzelmüket.

Braniszlav Dzunics, az Alba vezetőedzője: Jó lenne, ha csökkenteni tudnánk azoknak a hibáknak a számát, amiket Szombathelyen vétettünk. Visszanézve a Falco elleni meccset, védekezésben elég sokat hibáztunk. Az új szezonban ez lesz az első hazai mérkőzésünk, és szeretnénk jó játékkal bemutatkozni a közönségünknek, mert hétvégén idegenben ez nem sikerült. A DEAC-ról azt gondolom, hogy egy olyan csapat, amellyel számolni kell a bajnokságban. Ellenfelünk először játszik idegenben, de nem lehet arról beszélni, hogy könnyű meccs vár ránk, mert egy jól összerakott együttes az újonc. Sajnos a sérülésekkel nincs szerencsénk, mert Szombathelyen Fenner is kidőlt a sorból. A bordájával vannak problémák, és bár fájdalomcsillapítóval, vagy beinjekciózva lehet, hogy tudja vállalni a játékot, de jelenleg úgy gondolom, hogy nem tud játszani.

Berényi Sándor, a DEAC vezetőedzője: Hasonló problémákkal küzd a két csapat, gondolok itt a sérülésekre, ezért mindkét együttes csak olyan szerkezetben tud játszani, amit a lehetőségei engednek. Emiatt érdekes mérkőzésre számítok, hazai pályán az Alba az esélyesebb, és nyilván javítani akar a hétvégi vereség után. Természetesen jót tett a hangulatnak az ASE elleni siker, amely után felszabadult játékot várok a csapatomtól. Bognár Kristófra és Farkas Attilára továbbra sem számíthatok.

"Az Alba ellen sincs veszítenivalója a DEAC-nak"

A mérkőzés esélyeit a Falco KC magyar bajnok irányítója és korábbi vezetőedzője, a 78-szoros magyar válogatott Kálmán László latolgatta.

- Az Alba a Falco ellen az első félidőben jól tartotta magát, de a második játékrészben kiütköztek a problémái, hogy kevés játékost tudott forgatni. Nem ültek a fehérváriak dobásai, buta döntéseket hoztak. A Debrecen az előző fordulóban bravúros győzelmet aratott, szerintem senki nem számított arra, hogy ilyen magabiztosan verik meg a Paksot. Székesfehérváron sincs veszítenivalójuk, de akármilyen foghíjas is az Alba, úgy gondolom, hogy a címvédő abszolválni fogja ezt a találkozót. Hazai pályán nem kaphat ki, ha komoly céljai vannak. Ha nem is okoz meglepetést a DEAC, de egy szoros meccs benne lehet a pakliban.

 
 

 

 

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!