Pécsi VSK-VEOLIA - Naturtex-SZTE-Szedeák

Pécs - Székely Norbert hosszabbítást tippel.
 
 
 
 
 

Pécsi VSK-VEOLIA - Naturtex-SZTE-Szedeák

Pécs - Székely Norbert hosszabbítást tippel.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


A Szeged debreceni győzelme után hazai pályán a ZTE ellen is nyert, míg Csirke Ferenc együttese a Szolnoktól elszenvedett vereség után Kecskeméten ért el bravúros sikert.

Csirke Ferenc, a PVSK-VEOLIA vezetőedzője: Nem mondanék igazat, ha azt állítanám, hogy nem voltunk boldogok a kecskeméti győzelem után, egy idegenbeli sikernek ebben a bajnokságban nagy jelentősége van, főleg annak tudatában, hogy a KTE milyen teljesítményt nyújtott az első fordulóban. Az ünneplés nagyjából péntek éjfélig tartott, azóta a Szeged elleni meccsre készülünk. Újabb nehéz feladat vár ránk, de ezt nagyjából minden kör előtt el lehet mondani. Egy kiváló formában lévő, sok pozitív töltetet szerző Szegeddel kell megmérkőznünk, amely igen biztató teljesítményt nyújt eddig. Ki kell használnunk a hazai pálya előnyét, ugyanolyan agresszivitással kell támadnunk és védekeznünk, mint ahogy tettük azt pénteken Kecskeméten. Tíz embert tudok forgatni, mindenkinek az az elsődleges feladata, hogy azokat a perceket, amiket a pályán tölt, maximálisan kihasználja. Nálunk nincsenek kimondott sztárjátékosok, senkinek sem engedhetünk meg egy kicsi kis lazulást. Bízunk a közönségünkben, szeretnénk, ha ismét olyan sokan kijönnének, mint a Szolnok ellen, biztos, hogy ez sokat segítene a fiúknak. Nagyon örültünk annak, hogy Kecskemétre is egy nyolc-tíz fős B-közép elkísért minket. A Szegednek van egy nagyon erős kezdőötöse, amely bárkire veszélyes lehet, továbbá olyan cseresora, ahonnan a játékosok már egy-két éve lehetőséget kapnak. Nyáron lehetett látni, hogy Mandics szépen forgatja a csapatot, így sokkal több terhet le tudnak venni a kezdőcsapat válláról, mint eddig. Fizikailag erősek, készültünk arra, hogy védekezésben sokat váltanak majd. Nyerni szeretnénk, nincsenek hiányzóink.

Andeljko Mandics, a Naturtex-SZTE-Szedeák vezetőedzője: Nem volt sok időnk a Pécsre készülni, hiszen vasárnap még a ZTE ellen játszottunk. Nehéz mérkőzésre számítok, a PVSK-nak sok jó játékosa van, agresszívan játszik, legutóbb pedig Kecskeméten nyert. Jól kezdtük a bajnokságot, szeretnénk a győzelmi sorozatunkat folytatni, ennek érdekében mindent meg fogunk tenni. Nincs sérültünk, teljes kerettel utazunk.

„Két hasonló kaliberű csapat találkozik egymással”

A mérkőzés esélyeit Székely Norbert, a női válogatott szövetségi kapitánya, az Alba Fehérvár korábbi vezetőedzője, a Sopron női csapatának sikeredzője elemezte:

- Ez is az a mérkőzés, aminek a végkimenetele szinte megjósolhatatlan, szerintem hosszabbításban fog eldőlni a győzelem sorsa. Két hasonló kaliberű csapat találkozik egymással, mindkét fél jól kezdte a bajnokságot. Bár a Pécs kikapott az Olajtól az első fordulóban, de a Szolnok azért más kategória, nem hiszem, hogy túlzottan megviselte volna őket a vereség, hiszen legutóbb bravúrgyőzelmet arattak Kecskeméten. A Szeged nagyon stabilnak tűnik, bízom benne, hogy jó meccset láthatunk majd.

 
 

 

 

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!