Vukov Szonja az Aluinvent DVTK játékosa

Diósgyőr - Másfél hét alatt meggyőzte Sviteket az Amerikából hazatérő bedobó.
 
 
 
 
 

Vukov Szonja az Aluinvent DVTK játékosa

Diósgyőr - Másfél hét alatt meggyőzte Sviteket az Amerikából hazatérő bedobó.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Szezon közben erősített az Aluinvent DVTK női kosárlabda csapata. A hármas poszton bevethető, 23 esztendős Vukov Szonja Amerikából hazatérve lett az Aluinvent DVTK játékosa.

Vukov Budapesten született, és a budapesti BSE csapatánál lett igazolt sportoló. A 185 centiméter magas játékos 2013-ban az MTK Budapest csapatához igazolt, ahol 2015-ig kosárlabdázott. 2015-ben Amerikába, a Kansas állambeli Highland Egyetem csapatához igazolt, és egyetemi tanulmányai mellett itt játszott egészen mostanáig. Szabó Fannival együtt évek óta stabil tagja a magyar Universiade válogatottnak.

Másfél hete készül az Aluinvent DVTK felnőtt csapatával, teljesítményével pedig meggyőzte a Stefan Švitek vezetőedzőt, így a hármas poszton bevethető játékos a jövőben az Aluinvent DVTK sikereiért harcol - írja a dvtk.eu oldal.

- Szonja két évig Amerikában játszott, biztos vagyok benne, hogy szeretné bebizonyítani, hogy a magyar mezőnyben is megállja a helyét - mondta Štefan Svitek az Aluinvent DVTK vezetőedzője. – Rövid időt töltött még csak velünk, de meggyőződésem, hogy tud majd segíteni a csapatnak a mindennapi munkában és a meccseken. Az átlagnál magasabb mezőnyjátékos, aki kintről is pontosan dob. Szerdán még nem léphet pályára, azon dolgozunk, hogy szombatra elkészüljön a játékengedélye.

 
 

 

 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!