Zalakerámia ZTE KK – Atomerőmű SE

Zalaegerszeg - Sitku Ernő tudja, miért megy nehezebben a ZTE-nek a mostani szezonban.
 
 
 
 
 

Zalakerámia ZTE KK – Atomerőmű SE

Zalaegerszeg - Sitku Ernő tudja, miért megy nehezebben a ZTE-nek a mostani szezonban.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Továbbra is az első győzelem megszerzéséért lép pályára a Zalakerámia ZTE KK, amely az első fordulóban hazai pályán a Kecskemét, majd idegenben a Szeged ellen szenvedett vereséget. A paksiak felemásan kezdték a bajnokságot, hiszen az első körben meglepetésre simán nyertek az előző kiírásban ezüstérmet szerző Falco-Vulcano Energia KC Szombathely ellen, majd az újonc DEAC-nál kikaptak.

Bencze Tamás, a Zalakerámia ZTE KK vezetőedzője: A csapaton belüli kohéziót a vereségek nem igazán segítik, így messze állna a valóságtól, ha most azt mondanám, hogy minden rendben a hangulattal. De azt gondolom, hogy most már mindannyian látjuk, hogy hol hibáztunk. Ezen próbálunk javítani, de az sajnos nem segíti a dolgunkat, hogy ilyen közel esnek a meccsek egymáshoz. Szegeden már volt több jó periódusa is a meccsnek, ahol védekezésben és támadásban is már sokat javultunk. Sem ott, sem a Kecskemét ellen nem értük el azonban a hetven pontot, így pedig nem lehet meccset nyerni, annyira nem vagyunk jól védekező és összeszokott csapat. Az ASE ellen már a felkészülés során is játszottunk, jó együttessel csapunk össze, minőségi magyarokkal és jó légiósokkal. Mutatta az erejüket az első hazai találkozójuk, ahol a bajnoki címre pályázó Falcónak esélyt sem adtak, a debreceni vereségük viszont meglepő volt. Ezen a bajnokin nem dobtak jól, valamint párosult még hozzá egy közel ötvenszázalékos triplamutató a DEAC-tól. Mondhatnám, hogy remélem ellenünk is ezt az arcát mutatja majd az ASE, de ehhez nekünk kell nagyon sok mindent tennünk, legfőképpen lassítani a játékukat. Mindenképpen győznünk kell, ez nem lehet kérdés, de az eddigi játékunk ehhez kevés lesz. Kisebb sérüléseink vannak, de mindenki készen fog állni a szerdai játékra.

Teo Cizmic, az Atomerőmű SE vezetőedzője: Már az első fordulóban aratott győzelmünk után is említettem, hogy ez még csak a szezon eleje, nem szabad nagy következtetéseket levonni ennyi idő után. Minden csapatnál adódnak még ilyenkor problémák, mi még például nem találtuk meg Tim Williams helyettesét és a DEAC-nál is sok hibával játszottunk. A ZTE nem kezdte jól a szezont, de biztos vagyok benne, hogy hamar jönni fognak újra a győzelmek, ám bízom benne, hogy csak a szerdai meccset követően. Nem hinném, hogy számunkra is beválna az a recept a ZTE ellen, amit a Kecskemét és a Szeged is alkalmazott, hiszen mi más stílust képviselünk, más karakterű játékosok játszanak nálunk. Nekem is megvan az elképzelésem, hogyan győzhetünk, az biztos, hogy nagyon sok múlik majd az apró részleteken, a támadó lepattanókon, a tranzíciós játékon és a pick&rollokon. Elemeztük a DEAC elleni játékunkat, ahol sajnos a sok kihagyott dobás rontott a játékosok önbizalmán. E mellett nagyon nehéz volt úgy védekezni, hogy az ellenfél remek dobói a támadó idő lejárta előtt két-három másodperccel nagyon sokszor betaláltak a blokkoló kéz felett, ha jól számoltam ez tizenkétszer is előfordult. Nem volt szerencsénk, akár azt is mondhatnám, hogy jól védekeztünk, viszont csak az számít, hogy kikaptunk. Támadásban több hibánk is akadt, nagyon sok triplát kihagytunk és üres dobóhelyzeteknél sem voltunk pontosak. A héten több sérültünk is hiányzott, így nem volt egyszerű edzést tartani, de bízom benne, hogy kedd délutánra már nagyobb lesz a létszám a tréningen. Gulyás Milán biztos, hogy nem tudja vállalni a játékot, a többiek remélhetőleg igen.

"Meglepett a ZTE rossz rajtja"

A mérkőzés esélyeit Sitku Ernő, a B-csoportos Nyíregyháza Blue Sharks ügyvezetője, a Honvéd, a Paks, a Szolnok, a Debrecen és az NYKK négyszeres magyar bajnok, 149-szeres magyar válogatott centere elemezte:

– Nehéz kérdés, hiszen a zalaegerszegiek rosszul kezdték a bajnokságot, de úgy gondolom, hogy összekapják magukat. Nagyon meglepett a ZTE rajtja, hiszen az előző szezon bronzérmeséről beszélünk, de poénosan azt is mondhatnám, hogy mivel Czinger Zolit elhoztuk onnan, így most sokkal nehezebb nekik. Azt gondolom, hogy rendezni fogják a soraikat és hazai pályán végre „elkezdik a bajnokságot”. Hazai győzelemre számítok.

 
 

 

 
 • 10baddog2017október11.14:44ÚjVálasz
  Idézet: rouge
  Szili és Szöszi nagy meccse.

  Sima 1-es...
  ...

  Amúgy igen, azt várom, hogy ők vegyék a hátukra a csapatot! Ebben a helyzetben ez az ő feladatuk!

   
 • 9rimo2017október11.13:11ÚjVálasz
  Idézet: heraklith1990
  Ezért is írtam, hogy legalább a küzdést lássam a pályán, főleg Radicon. Drungi esett- kelt minden meccsen. Néha azon is csodálkoztam, hogy fel tud egyáltalán állni egy-egy kamikaze mozdulat után.
  ...

  Na ebben egyezik a véleményünk.
  Szerintem a szurkoló sok mindent elfogad. Lehet rossz forma, rossz játék, sérülés, edzői hiba, sok minden. Ez benne van a pakliban. Az viszont, hogy ha szív nincs, az a szurkoló oldaláról nem elfogadható. Tegnap belenéztem a Mo-Ferröer focimeccsbe. A nézők ott is sokáig tolerálták a semmit, de egy idő után a lélektelen játékba beleunnak. Na ilyenkor jön a "vedd le a mezt", ahonnan nehéz visszajönni.
  Bocs az elkanyarodésért.

   
 • 8heraklith19902017október11.12:10ÚjVálasz
  Idézet: dzseki
  Bencze nyilatkozatából azért erősen kihallatszik, hogy a gondok nem kicsik. Amennyiben a Paks koncentrál sima lesz nekik.
  ...

  Ezért is írtam, hogy legalább a küzdést lássam a pályán, főleg Radicon. Drungi esett- kelt minden meccsen. Néha azon is csodálkoztam, hogy fel tud egyáltalán állni egy-egy kamikaze mozdulat után.
  Radicnak már a testfelépépítése alapján is komolyabb tényezőnek kellene lennie a palánk alatt Drunginál.

   
 • 7dzseki2017október11.11:24ÚjVálasz

  Bencze nyilatkozatából azért erősen kihallatszik, hogy a gondok nem kicsik. Amennyiben a Paks koncentrál sima lesz nekik.

   
 • 6Bagosz2017október11.10:42ÚjVálasz
  Idézet: heraklith1990
  Csapatjátékban nagy csodát valószínűleg nem kell várni két nap alatt, de talán a retórziótól tartva összekapja magát az is aki eddig csak alibizett (Radic), már ha nem sérült.
  ...

  Nekem nem elég.Csak a győzelem elfogadható hazai pályán.

   
 • 5heraklith19902017október11.07:48ÚjVálasz

  Csapatjátékban nagy csodát valószínűleg nem kell várni két nap alatt, de talán a retórziótól tartva összekapja magát az is aki eddig csak alibizett (Radic), már ha nem sérült.
  Nekem egyelőre elég az is, ha látom 40 percig a küzdőszellemet és a befektetett energiát főleg védekezésben, meg a lepattanó csatákban.

  KÉK AZ ISTEN!!!

   
 • 4krapulax2017október10.21:21ÚjVálasz

  országos kettes. úgy tudom, hogy a paksiak a múlt héten rápihentek erre az összecsapásra.

   
 • 3ForzaFalco2017október10.21:14ÚjVálasz

  Szerintem vendég lesz, ha nem is olyan sima.

   
 • 2rouge2017október10.20:40ÚjVálasz

  Szili és Szöszi nagy meccse.

  Sima 1-es...

   
 • 1DannyG2017október10.19:36ÚjVálasz

  Az a poén, hogy Czingi legalább küzdött és elment néha a lepattanóert, és amikor 2-3 percet játszott, szinte mindig legalább egy blokkot kiosztott. Radic meg dob azért pár pontot, de nem küzd és nem megy el egy lepattanóert sem, védekezésben pedig eddig egyenértékű volt egy bólyával.

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!