MAFC – Kaposvári KK

Oroszlány – Kinek lesz otthonosabb a semleges pálya? Szakértőnk a MAFC külső sorában nem érzi az átütőerőt, hogy "megcsinálják a csodát".
 
 
 
 
 

MAFC – Kaposvári KK

Oroszlány – Kinek lesz otthonosabb a semleges pálya? Szakértőnk a MAFC külső sorában nem érzi az átütőerőt, hogy "megcsinálják a csodát".

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Érdekes helyzet állt elő, mert a MAFC eddig csak idegenben játszott, és holnap a Kaposvár ellen elvileg hazai pályán szerepelne, ám csarnokgondjai miatt kénytelen Oroszlányba „költözni”. A piros-feketék egyébként egy győzelemmel és egy vereséggel állnak, de ez a mutató könnyedén alakulhatott volna másként is, ugyanis előbb Sopronban egy ponttal nyertek, majd Körmenden kettővel kikaptak. Érdekesség, hogy mindkétszer 69 pontot engedélyeztek ellenfelüknek. A somogyiak az Alba Fehérvár BL-selejtezője miatt az első körben „szabadnaposak voltak”, majd a hétvégén nagy csatában gyűrték le a Jászberényt.

A két csapat nem egészen egy hónapja, a VII. Orosz László Emléktornán találkozott egymással, akkor 75-63-ra a MAFC nyert Kaposváron.

Jovica Arsics, a MAFC vezetőedzője: Ismerjük jól a Kaposvárt, nem egészen egy hónapja játszottunk egymással edzőmeccset. A bajnoki azonban biztosan más lesz. Nagyon veszélyes csapatról van szó, amelyik agresszívan, jól védekezik. Dunn személyben van egy gyors irányítójuk, a magas posztokon pedig Ivosev, Hendlein és Spica is sok veszélyt tud okozni. Egyénileg nagyon jó játékosaik vannak, valahogy meg kell tudnunk őket állítani, nem lesz könnyű, de megpróbáljuk. Elsősorban saját magunkkal foglalkozunk, szeretnénk a taktikai dolgokban még tovább fejlődni, ahogy mondtam korábban is, hétről hétre jobban és jobban akarunk játszani. Igyekszünk a maximumot kihozni magunkból. Nagy probléma számunkra, hogy nem tudunk a saját csarnokunkban játszani, így most nem tudjuk élvezni a hazai pálya előnyét, de mit tudunk tenni? Ez a helyzet állt elő, el kell fogadnunk. Vannak sérültjeink, de egyelőre nem tudom megmondani, hogy kire számíthatok és kire nem, nem is szeretnék most ezzel foglalkozni.

Fekete Ádám, a Kaposvári KK vezetőedzője: A MAFC nagyon jól kezdte a bajnokságot, tehát elmondhatjuk, hogy komoly játékerőt képvisel. Mi még nem vagyunk igazából készen, de napról napra fejlődünk. Biztos, hogy nagyon kiélezett meccs lesz, de az előzményektől függetlenül szeretnénk győzni. Az, hogy Oroszlányban lesz a meccs, a MAFC-nak valamilyen szinten biztos, hogy hátrány, ezt kár lenne tagadni, de nekünk mindenképpen idegen pálya lenne, majd a végén kiderül, hogy ez hogyan hat a csapatokra. Mindenesetre óvatosnak kell lenni, hiszen a MAFC Sopronban is tudott nyerni. Számunkra csak az a fontos, hogy eredményesek legyünk. Az új edző más, délszláv szemléletet hozott a fővárosiak életébe, ha megtalálja hozzá a megfelelő játékosokat, akkor veszélyesek lehetnek. Márpedig úgy tűnik, hogy megtalálta. Nálunk a bokák lassan gyógyulnak, Bakit sajnos hosszabb időre kell nélkülöznünk, de remélem, hogy rajta kívül mindenki hadra fogható lesz.

"Ha a Gabányiban lenne, egyértelmű egyes lenne"

A mérkőzés esélyeit Déri Csaba, a Dombóvár, a Nyíregyháza, a Körmend, a Falco és a BC Mures korábbi vezetőedzője, az MBK Ruzomberok és a BC Sepsi női csapataival bajnoki és kupaezüstöt nyerő szakember latolgatta a BB1.hu-nak.

- MAFC-Kaposvár, semleges pályán, Oroszlányban. Itt van a kulcsa ennek a mérkőzésnek. Az oroszlányi egy nyugat-európai színvonalú, katlanszerű csarnok, amely kimondottan a kosárlabdának épült. Biztos vagyok benne, hogy egyrészt ez egy tökéletes helyszínválasztás, másrészt, hogy egy nagyon komoly, magas színvonalú meccs lesz a holnapi. Mindkét klubnak fontos lenne nyerni. A MAFC - információim szerint - egyértelműen arra játszik, hogy elkerülje a play-outot. Neki a Kaposvár ellen szinte kötelező a győzelem. A KKK pedig nyolcba akar jutni, így egy olyan típusú csapat ellen, mint a MAFC, idegenben meg kell próbálnia bravúrt elérni. Ha ez a meccs a Gabányiban lenne, egyértelműen egyest tennék, de így, semleges pályán a kaposvári győzelemre tippelek.

Kaposváron elmúltak a régi szép idők, amikor bajnokesélyesek voltak, de az utóbbi években stabil résztvevői a play-offnak. Ez egyértelműen köszöngető Fekete Ádámnak, a klasszikus helyi edzőnek, aki ismeri a helyi viszonyokat és nagyon komoly realitás érzéke van. Évről évre rutinos, kipróbált játékosokkal dolgozik, az utóbbi időben a Hendlein-Fodor páros mellé nagyon jó érzékkel választotta ki a légiósokat, elég kevés játékossal is figyelemreméltó eredményeket ért el. A Hendlein-Fodor páros ugyan felbomlott - érdekesség, hogy éppen a MAFC-hoz ment Marci -, viszont Hendlein mellé szerintem nagyon jó döntés volt Spicát visszahozni, aki szintén ismeri a kaposvári közeget, és Rolival jól fel tudják javítani egymás játékát. Spicától egy gyengébb soproni év után azt várom, hogy újra kivirágzik, és jó szezont fog produkálni. A nyáron hoztak egy „fregoli embert” Ivosev személyében, aki hármas, négyes és ötös poszton is tud játszani, ezzel a belső játékukat biztosították. A külső posztokon a Dunn-Evans párosból mindkettő tud irányítót játszani, nagyon erős hátvédpárost alkotnak. Aztán ott van még Papp, aki már tavaly is kapott lehetőséget, ha Baki visszatér a sérülése után, akkor szépen kiegészítik a kezdőötöst. Megint szűk rotációjuk van, de tapasztalt, jó csapatuk lesz. Evanst én is scoutingoltam a nyáron, az egyetemi 16.8 pontos, 6.2-es assziszt átlaga, valamint a 43 %-os triplamutatója nagyon komoly fegyvertény. Én a Kaposvárt egy klasszikus hazai pályás csapatnak várom, szerintem alkalmas lesz arra, hogy elérje a célját, a legjobb nyolcat. Ellenük soha senki nem mehet biztosra, főleg Kaposváron, mert ott aztán a nézők megtöltik a termet. Kulturált, jó közönségük van. Kijelenthetjük tehát, hogy a Kaposvár ellátja a feladatát a magyar bajnokságban.

Nem tudom, hogy a MAFC-ban Lakosa és Misek játszik-e, illetve, hogy milyen összetételben tudnak felállni a hazaiak. Kérdés, hogy elég lesz-e a rotációjuk a Kaposvár ellen. A Vasas visszalépésével mindenesetre kaptak egy új A-csoportos indulási jogot. A játékospiac azonban akkorra már lezárult, sajnos Somogyi sérült, Kovács Ádámot elvitte a Szeged, Kucsorát a Falco, Pápai pedig Amerikába ment. Magas posztokon nem maradt bevethető magyar játékosuk. Ragaszkodtak a négylégiósos rendszerhez, úgy döntöttek, hogy három belső játékost és egy irányítót hoznak. Nagyon nagyot húztak az ex-jugoszláv iskolán nevelkedett, vérprofi edzővel, aki sok komoly csapatnál bizonyított már. Rám nagyon jó benyomást tett eddig. A három belső játékosukból én egyértelműen jónak tartom Davist, aki igazolta is az első két meccsen a kvalitásait, igazi vezér tud lenni. Jó támadójátékosnak tartom Neighbourt, nála viszont egy kicsit azt érzem, hogy puhán játszik, nem igazán agresszív, keveset ütközik, de kimondottan jó dobókészségű játékos. Nagyon tetszik Hot, az irányító, a szerb center, Cvetkovics potenciálját viszont még nem látom. Érződik a csapaton egy „fregoli ember” hiánya, egy igazi allround playert még igazoltam volna a helyükben, mert ebből a három külföldiből igazából egyik sem az. Úgy érzem, hogy ha az ellenfelek Hotra kellőképpen felkészülnek, és levédik, akkor baj lehet. Nem érzek elég potenciált a külső sorukban egy ilyen helyzetre. Vannak ott jó nevű játékosok, mint például Fodor Marci, aki kimondottan rutinos, akár döntő szituációkat is meg tud oldani, illetve Miseknek és Lakosának is van már tapasztalata, Lakitsot pedig kimondottan jó roll playernek tartom, a támadás nem az erőssége, de védekezésben az egyik legjobb Magyarországon, de nem érzem az igazi átütőerőt, hogy „megcsinálják a csodát”.

 
 

 

 
 • 6LevKK2017október14.21:14ÚjVálasz
  Idézet: BasketballKing
  Sima MAFC, a Kaposvár nem lesz nyolcba se...
  ...

  Te gyökér :D

   
 • 5TokFilko2017október11.19:51ÚjVálasz

  Sima Mafc győzelem, mi??? :))))))))

   
 • 4ubmc2017október11.12:33ÚjVálasz

  Nekem nagyon szimpatikus az idei Mafc! Kívánom nekik egy szép és tisztességes meccsen nyerjenek ma!

   
 • 3kendeffy2017október11.07:30ÚjVálasz

  Egyetértek. Ha a Gabányiban lenne biztos lennék a MAFC győzelmével. Az, hogy egy NB1-es csapat miért nem tud hazai pályán játszani, az is egy érdekes kérdés. Így abszolút kétesélyes.

  Hajrá Mafc!

   
 • 2Hattori-OSE2017október11.01:24ÚjVálasz

  Többek között Nagy "Guba" Imre, Vojvoda Gyuri, Bognár "Vipera" Tibor, Varga "Bobó" Roland miatt este hajrá Kaposvár!

   
 • 1BasketballKing2017október10.21:53ÚjVálasz

  Sima MAFC, a Kaposvár nem lesz nyolcba se...

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!