Perl: Minden várakozásomat felülmúlt ez az Eb

Szombathely - A 22 éves hátvéd extra teljesítményt nyújtott, jobb pontátlaggal zárt, mint Rubio és Satoransky. Azt mondja, soha nem felejti el, amikor "sapkázta" Gasolt és Macsvant.
 
 
 
 
 

Perl: Minden várakozásomat felülmúlt ez az Eb

Szombathely - A 22 éves hátvéd extra teljesítményt nyújtott, jobb pontátlaggal zárt, mint Rubio és Satoransky. Azt mondja, soha nem felejti el, amikor "sapkázta" Gasolt és Macsvant.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Nemcsak a magyar válogatott, hanem Perl Zoltán is szenzációs Európa-bajnokságot zárt. A 22 éves szombathelyi fiú a 6 mérkőzésen 22.8 perc alatt 12.0 pontot (többet, mint például az Utah Jazz spanyol irányítója, Ricky Rubio és csak két tizeddel kevesebbet, mint a Washington Wizards cseh játékmestere, Tomas Satoransky), 3.2 lepattanót és 1.5 gólpasszt átlagolt.

A legjobb meccse az utolsó, a világ- és olimpiai ezüstérmes Szerbia elleni volt, ahol 22 pontot, 7 lepattanót és 4 gólpasszt jegyzett. Azt pedig, hogy a Los Angeles Lakers és a Chicago Bulls korábbi, a San Antonio Spurs jelenlegi centerét, Pau Gasolt, valamint a Bayern München erőcsatárát, Milan Macsvant is "sapkázta", vélhetően még az unokáinak is büszkén meséli majd…

- Én személy szerint nagyon vártam már az Európa-bajnokságot, de ez minden előzetes várakozásomat felülmúlt - emlékezett vissza a BB1.hu-nak Perl Zoltán -. Minden percét nagyon élveztem. Csak pozitívan tudok beszélni a szervezésről és arról a légkörről is, amibe bele tudtunk kóstolni. Szerintem kihoztuk magunkból a maximumot, a csoportkörben nyertünk kettőt, és aztán továbbjutottunk. Úgy érzem, hogy nem lett volna reális, nem volt bennünk annyi, hogy megverjük a szerbeket a nyolcaddöntőben, de szerintem ez a nyolc pontos vereség is egy tisztes helytállás volt. Ez egy nagy csapatteljesítmény volt tőlünk. Ez nem közhely, hanem ez az őszinte véleményem. Mindenkinek megvolt a szerepe, és ezt mindenki be is tartotta, így egy szép eredményt értünk el.

- Aláírta volna, ha valaki az Eb előtt azt mondja, hogy 22 évesen 12 pontos átlaggal zár, úgy, hogy többek között olyan nagy csapatok ellen is pályára lép, mint Spanyolország, Szerbia, Horvátország és Montenegró?

- Igen, többé-kevésbé elégedett vagyok ezzel, de azért én mindig többet szeretnék kihozni magamból. Nem volt ez egy rossz Eb, sem egyénileg, sem pedig csapatszinten. Amikor bejöttem a pályára, próbáltam egy kis plusz lendületet adni a csapatnak, remélem, hogy ez jól sikerült.

- És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy „sapkázta” Pau Gasolt és Milan Macsvant…

- Az két olyan mérkőzés volt, amire még sokáig emlékezni fogok. Nagyszerű játékosok ellen léphettem pályára. Az említett két szituációnál pont jól jött ki a lépés, nem néztek oda, nem figyeltek rám annyira, én pedig „lesipuskásként” tudtam érkezni, és aztán „sapkázni”…

- Kívülről úgy tűnt, hogy nemcsak támadásban, hanem védekezésben is nagyot lépett előre ezen az Eb-n.

- A védekezésemen úgy érzem, hogy még mindig van mit javítani.

- Ön azért elég csendes, visszahúzódó, szerény alkat, míg Sztojan Ivkovics egy karakán, keményebb edző. Hogy jöttek ki egymással?

- Sztojannal nagyon szeretek együtt dolgozni, odafigyel a legapróbb részletekre is, ezúton is köszönöm neki a bizalmat.

- Ezzel az Eb-teljesítménnyel egészen biztosan sikerült bekerülnie egy-két megfigyelő noteszébe. Nem bánta meg utólag, hogy korábban aláírt a Falcóhoz?

- Erre csak azt tudom mondani, hogy szerintem a csapatunkból nagyon sok embert fel tudtak írni maguknak a megfigyelők. A Falcót pedig nem bántam meg, mert ha még most sem lett volna csapatom, akkor biztos, hogy nem tudtam volna száz százalékkal csak a meccsekre koncentrálni.

- Ősszel jönnek a vb-selejtezők Litvánia, Lengyelország és Koszovó ellen.

- Már nagyon várom, hogy ismét összejöjjünk a srácokkal. Most biztos, hogy egy kicsit fura lesz, hogy szezon közben ellenfélként, egymás ellen lépünk pályára. A vb-selejtezőkön is szeretnénk kihozni magunkból a maximumot, és azt várom, hogy ott is nekik menjünk, bárki is álljon velünk szemben, mint ezen az Európa-bajnokságon.

 
 

 

 
 • 26ketszo2017szeptember14.21:10ÚjVálasz
  Idézet: vagasiteri
  Az Ivkovicsitot pocskondiázók legnagyobbika akarsz lenni, ugye? Valld be!
  Pedig az eddigi "nagyok" kezdenek elhallgatni!
  Hajrá!
  Neked "szurkolnak" a magyarországi kosárbarátok!
  Mindent bele!
  ...

  Te pedig a bohóc fő felszopója akarsz lenni ? Tudjuk, hogy ő a legnagyobb szerelmed, de amíg Nálatok volt, addig nem volt ilyen nagy edző. Mintha nem marasztaltátok volna. Nem tudom mióta jársz meccsekre, de már játékos korában tett érte eleget, hogy ne szeressék és a helyzet azóta sem lett jobb. Jó lenne végre elfogadni, hogy a kosártársadalom nagy része utálja. Ha tetszik Neked, ha nem !

   
 • 25heraklith19902017szeptember14.17:04ÚjVálasz
  Idézet: rimo
  Attól, hogy valamit ismételsz, még nem biztos, hogy igaz. Jelen esetben Zozó mondhatta volna, hogy légyszi ezt a kérdést ne tedd fel. Nem szeretem Ivkót, de szeretnék játszani...
  ...

  Hát ezt nem fogjuk megtudni.

   
 • 24rimo2017szeptember14.13:27ÚjVálasz
  Idézet: heraklith1990
  Erre azért ne vegyél mérget! Ezek közül biztosan csak a szurkolók őszinték, mert ők megtehetik.
  Főleg itt a fórumon, ahol még a névtelenség is védi őket.
  ...

  Attól, hogy valamit ismételsz, még nem biztos, hogy igaz. Jelen esetben Zozó mondhatta volna, hogy légyszi ezt a kérdést ne tedd fel. Nem szeretem Ivkót, de szeretnék játszani...

   
 • 23rouge2017szeptember14.12:49ÚjVálasz
  Idézet: raptor
  Valóban nagyon sokszor ki lett tárgyalva, hogy akik nem szeretik Ivkót, azok elsősorban nem szakmai dolgok miatt, hanem a RENDSZERES bicskanyitogató megnyilvánulásai. és a félrebeszélései miatt!
  ...

  "....- Az állandóan hadakozós, üzengetős nyilatkozatai, terelős, mellébeszélős válaszai, és az esetenként botrányos viselkedése (szerintem akkor is egy országot képvisel amikor felkészülés van!!) miatt meg nem! ..."

  Hát akkor most figyelj ide.

  Stojant èn sem szeretem,
  de amit ő csinàlni, az egyfajta pszichológiai attitűd, egy viselkedés minta:
  elvonja a figyelmet a játèkosokról,
  magát helyezi a központba, a tàmadàsok esetèn is ő van a központban,
  így tudatosan tehermentesíti a játékosokat a pszichés nyomàsok alól.
  Akik aztán ezt jó jàtèkkal tudják meghálálni.

  Van ennek a viselkedésnek valami tudományos elnevezése is, de nem emlékszem már rá, règen tanultam pszichológiát...

   
 • 22rouge2017szeptember14.12:42ÚjVálasz
  Idézet: heraklith1990
  Erre azért ne vegyél mérget! Ezek közül biztosan csak a szurkolók őszinték, mert ők megtehetik.
  Főleg itt a fórumon, ahol még a névtelenség is védi őket.
  ...

  "...Egyszerűen ilyet nem illik és senki nem vállalja ilyen nyilatkozatok következményeit. Mindenkit tisztelünk, mindenki fantasztikus, mindenki nagyon szeret mindenkit, blabla..."

  Ha csak duma van,
  ès nincs mögötte egysèg,
  összetartás,
  egymàs irànti tisztelet,
  szeretet,
  őszinteség ès csapategysèg,
  akkor nem jönnek az eredmények.

  Most jöttek.

   
 • 21raptor2017szeptember14.10:32ÚjVálasz

  Perl Zolinak pedig nagyon nagy gratuláció, őröm volt nézni bátor, okos és pontos játékát!
  Viszont ellenfélként nem sokára már nem lesz annyira jó :)

  Mondjuk nem értettem én sem, hogy hazajött, hiszen ő lehet a következő Hanga!
  Pláne azt, hogy legalább az EB-t megvárja az aláírással, hiszen Sz.helyre bármikor vissza tudott volna menni, ezután a teljesítmény után viszont bőven lett volna lehetősége az tuti!
  Persze érti az ember, ez előre nem volt tudható, hogy a biztos jobb a bizonytalannál, így lehet úgy gondolkodtak, hogy ha esetleg így lesz, akkor legfeljebb kivásárolják a szerződéséből, nem egy csoda olyan is történt már.
  Erre azért kíváncsi lennék mit lépnének a sárgáknál.

   
 • 20raptor2017szeptember14.10:21ÚjVálasz
  Idézet: PécsiVesztes
  Ivkovicsot a szurkolók - egy részük - nem szeretik.
  A játékosok és a szakma egyéb ágai igen. De ezt már egy pár hónappal ezelőtti nyomozást megelőzően kitárgyaltuk.
  ...

  Valóban nagyon sokszor ki lett tárgyalva, hogy akik nem szeretik Ivkót, azok elsősorban nem szakmai dolgok miatt, hanem a RENDSZERES bicskanyitogató megnyilvánulásai. és a félrebeszélései miatt!
  De ezt újra és újra összemossák!

  Ezért megint csak megpróbálom leírni feketén fehéren hátha sikerül megérteni:
  - A szakmai részét tekintve elismerem és emelem kalapom a válogatottal elért vitathatatlan eredményei miatt!!

  - Az állandóan hadakozós, üzengetős nyilatkozatai, terelős, mellébeszélős válaszai, és az esetenként botrányos viselkedése (szerintem akkor is egy országot képvisel amikor felkészülés van!!) miatt meg nem!
  Ennyi. Pont

  Persze tudom erre az utolsóra már lehet mondani, hogy mit foglalkozol te azzal, hát nem az első számít?

  Részemről nem, és ahogy elnézem ezzel vannak még így jó páran, mert ha valaki állandóan arról beszél, hogy a válogatott erőssége az, hogy jó emberek alkotják, és a korrektséget is szereti emlegetni, akkor minimum furcsa, hogy SZÖVETSÉGI KAPITÁNYKÉNT ilyen nyilatkozatokat tesz, hiszen neki nem csak lehetősége, hanem úgy gondolom kötelessége is, hogy ne a nyilvánosság előtt hadakozzon, hanem odamenjen és rendezze a dolgokat személyesen!!
  (arról meg már ne is beszéljünk, hogy a felkészülés során rendszeresen kiállíttatja magát)
  Ergo, itt van az ellentmondásosságának a lényege, amire tulajdonképpen akaratlanul is önmaga hívja fel a figyelmet!
  Bár lehet ez is a show része :)
  Ezért írtam már, ha néma lenne, rég megkoronázták volna :)

  Azért itt had jegyezzem meg, már az iskolában két részt osztályoznak:
  A teljesítményt és a magatartást!!
  Bár utóbbinak sajnos egyre többen nem tulajdonítanak jelentőséget, talán nem véletlenül van ez így!
  Pl. ha azt a bizonyos igazi példaképpé válást is szem előtt tartjuk, és nem csak beszélünk róla!!

  Tehát vannak akiknek ez nem annyira számít csakis ez eredményt nézik. ők egekig magasztalják, és vannak akiknek ez IS számít, ezért ekézik.
  Mindkét oldalnak megvan az igazsága :)

  Na az viszont zavar, hogy ezeket a véleményeket vica verza nem nagyon hajlandók egyesek elfogadni, sőt .....

   
 • 19raptor2017szeptember14.10:16ÚjVálasz
  Idézet: heraklith1990
  Erre azért ne vegyél mérget! Ezek közül biztosan csak a szurkolók őszinték, mert ők megtehetik.
  Főleg itt a fórumon, ahol még a névtelenség is védi őket.
  ...

  Hamar elfelejtették, de Ivkó pont ezt tudta meglovagolni Szolnokon!
  Az eredményét láthattuk

   
 • 18vagasiteri2017szeptember14.09:15ÚjVálasz
  Idézet: heraklith1990
  Erre azért ne vegyél mérget! Ezek közül biztosan csak a szurkolók őszinték, mert ők megtehetik.
  Főleg itt a fórumon, ahol még a névtelenség is védi őket.
  ...

  Az Ivkovicsitot pocskondiázók legnagyobbika akarsz lenni, ugye? Valld be!
  Pedig az eddigi "nagyok" kezdenek elhallgatni!
  Hajrá!
  Neked "szurkolnak" a magyarországi kosárbarátok!
  Mindent bele!

   
 • 17heraklith19902017szeptember14.06:47ÚjVálasz
  Idézet: PécsiVesztes
  Ivkovicsot a szurkolók - egy részük - nem szeretik.
  A játékosok és a szakma egyéb ágai igen. De ezt már egy pár hónappal ezelőtti nyomozást megelőzően kitárgyaltuk.
  ...

  Erre azért ne vegyél mérget! Ezek közül biztosan csak a szurkolók őszinték, mert ők megtehetik.
  Főleg itt a fórumon, ahol még a névtelenség is védi őket.
  Mikor hallottál Te olyat, hogy nyilvánosan pl. bármelyik médiában bármelyik edző, vagy játékos bármely másik szakmabeliről, de főleg a saját csapatának tagjáról negatív véleményt fogalmazott meg? Forrayt és a fakezűt leszámítva ;-)
  Egyszerűen ilyet nem illik és senki nem vállalja ilyen nyilatkozatok következményeit. Mindenkit tisztelünk, mindenki fantasztikus, mindenki nagyon szeret mindenkit, blabla...
  Fura, hogy ezt magyarázni kell. Kétlem, hogy ez csak nekem világosabb a napnál is.
  Ettől még persze az is lehet, hogy tényleg szerelmes az egész csapat Ivkóba, de nem túl valószínű. A szakmabeliek őszinte véleményét meg maximum négyszemközt tudhatjuk meg.

   
 • 16PécsiVesztes2017szeptember14.06:17ÚjVálasz

  Ivkovicsot a szurkolók - egy részük - nem szeretik.
  A játékosok és a szakma egyéb ágai igen. De ezt már egy pár hónappal ezelőtti nyomozást megelőzően kitárgyaltuk.

   
 • 15rouge2017szeptember13.22:20ÚjVálasz
  Idézet: kormendinekjo
  Csak a Körmend! Szép volt Zozó!
  Csak az MTE!
  Csak a Vas megye!
  Csak a Magyarország!
  Csak a kosárlabda!
  Csak a Tyubin!
  Csak az Európa!
  Csak Brian Pollard és Sylvester Norris!
  ...

  Csak a pszichiáter....

  Küldöm a számát....

   
 • 14kormendinekjo2017szeptember13.22:08ÚjVálasz

  Csak a Körmend! Szép volt Zozó!
  Csak az MTE!
  Csak a Vas megye!
  Csak a Magyarország!
  Csak a kosárlabda!
  Csak a Tyubin!
  Csak az Európa!
  Csak Brian Pollard és Sylvester Norris! (MAFC)
  Hajrá Körmend!

  Csak a Pollard és Sylvester!

   
 • 13mindigazetellenfujnak2017szeptember13.21:34ÚjVálasz

  Nem unalmas már picit ez az Ivkó szeretet-utálat kb. minden cikk alatt ?

  Egyébként annyira megszerették Szolnokon, hogy igazán lehúzhatott volna még egy évet tiszteletből. :D

   
 • 12rouge2017szeptember13.21:30ÚjVálasz
  Idézet: heraklith1990
  Ezt hol olvastad?
  ...

  A sorok között olvastam, a kommentedben.

  Illetve csak kèrdeztem...

  Szerinted ha a jàtèkos màst gondol,
  akkor is elismerően nyilatkozik a főnökéről.

  Hiszen mi màst tehetne?...:(

   
 • 11heraklith19902017szeptember13.21:24ÚjVálasz
  Idézet: rouge
  "...A "főnökéről" nyilván minden játékos elismerően nyilatkozik. Mi mást is tehetne? ..."

  Akkor most ZoZo hazudik?
  ...

  Ezt hol olvastad?

   
 • 10rimo2017szeptember13.21:20ÚjVálasz
  Idézet: heraklith1990
  De igen, ha nagyon megeröltetem magam, akkor el tudom képzelni, csak evidens, hogy senki nem fog negatív véleményt megfogalmazni sem róla, sem másról a csapatban.
  ...

  Zozó szombathelyi. Gondolom, ha rossz véleménye lenne Ivkóról megtehette volna, hogy azt mondja SÁ-nak, hogy ezt a kérdést, ne tedd már fel. Te nem kérdezel, nekem pedig nem kell valótlant állítani.
  Itt sem ez történt, de Fepu is többször, több helyen is lenyilatkozta a véleményét Ivkóról.

   
 • 9heraklith19902017szeptember13.21:14ÚjVálasz
  Idézet: rimo
  Gondolom, azt nem tudod elképzelni, hogy tényleg ez a véleménye, neki és csapattársainak.
  Rengetegen szidják, de nem a játékosok. LP az egyetlen aki, eddig rosszat mondott róla.
  ...

  De igen, ha nagyon megeröltetem magam, akkor el tudom képzelni, csak evidens, hogy senki nem fog negatív véleményt megfogalmazni sem róla, sem másról a csapatban. Tehát ilyen szempontból tök mindegy, hogy ki mit nyilatkozik, attól nem leszünk okosabbak.

   
 • 8rouge2017szeptember13.21:13ÚjVálasz
  Idézet: heraklith1990
  A "főnökéről" nyilván minden játékos elismerően nyilatkozik. Mi mást is tehetne?

  Perl a legpozitívabb "meglepetés" volt számomra a csapatból, de gondolom ezzel vagyunk így még páran.
  ...

  "...A "főnökéről" nyilván minden játékos elismerően nyilatkozik. Mi mást is tehetne? ..."

  Akkor most ZoZo hazudik?

   
 • 7rouge2017szeptember13.21:11ÚjVálasz

  ZoZo,
  neked is Örökös Taps jár a Ligetben...

  De egyébként nem leszel örökké Falco mezben.

  Jössz Te mèg a mi utcànkba...:)

   
 • 6rimo2017szeptember13.20:48ÚjVálasz
  Idézet: heraklith1990
  A "főnökéről" nyilván minden játékos elismerően nyilatkozik. Mi mást is tehetne?

  Perl a legpozitívabb "meglepetés" volt számomra a csapatból, de gondolom ezzel vagyunk így még páran.
  ...

  Gondolom, azt nem tudod elképzelni, hogy tényleg ez a véleménye, neki és csapattársainak.
  Rengetegen szidják, de nem a játékosok. LP az egyetlen aki, eddig rosszat mondott róla.

   
 • 5heraklith19902017szeptember13.20:39ÚjVálasz
  Idézet: rimo
  "Sztojannal nagyon szeretek együtt dolgozni, odafigyel a legapróbb részletekre is, ezúton is köszönöm neki a bizalmat."
  Rouge (és a szolnokiak) Sztoján dicsérete miatt kapott hideget-meleget.
  ...

  A "főnökéről" nyilván minden játékos elismerően nyilatkozik. Mi mást is tehetne?

  Perl a legpozitívabb "meglepetés" volt számomra a csapatból, de gondolom ezzel vagyunk így még páran. Azt tudtuk, hogy tehetséges, de szerintem minden várakozást felülmúlt. A küzdőszelleméről nem is beszélve...

  Kétlem, hogy ez után az EB után Szombathelyen versenyképes ajánlatot tudtak volna adni. Nagyot húztak vele az biztos.

   
 • 4rimo2017szeptember13.19:51ÚjVálasz

  Oradea-Szolnok 75-80
  (20-14 16-22 15-27 24-17)

   
 • 3rimo2017szeptember13.19:27ÚjVálasz

  Oradea-Szolnok 51-63. 3.negyed 10.perc

   
 • 2rimo2017szeptember13.19:12ÚjVálasz

  "Sztojannal nagyon szeretek együtt dolgozni, odafigyel a legapróbb részletekre is, ezúton is köszönöm neki a bizalmat."
  Rouge (és a szolnokiak) Sztoján dicsérete miatt kapott hideget-meleget. Valaki mondjon már oda Zozónak is!

   
 • 1kelemenandras2017szeptember13.17:34ÚjVálasz

  Zozó abszolute példaképe lehet a fiataloknak!

  Végtelenül jó látni, hogy ilyen kincse van a Magyar Kosárlabda Válogatottnak!

  Nagyon jó egészséget kívánok Neki!

  A többit Ő úgyis ki fogja harcolni magának!

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!