Az MKOSZ megállapodást kötött az NBA-vel

Budapest - Bodnár Péter szerint most már vannak hőseink. Szalay Ferenc: A magyar kosárlabdázás elindult a fejlődés útján.
 
 
 
 
 

Az MKOSZ megállapodást kötött az NBA-vel

Budapest - Bodnár Péter szerint most már vannak hőseink. Szalay Ferenc: A magyar kosárlabdázás elindult a fejlődés útján.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Sajtótájékoztatót tartott a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége a jövő hét végén rendezendő Kosárlabdázás Napja elnevezésű rendezvény kapcsán.

Az MKOSZ 75., a streetball-sorozat 25. évfordulóját ünnepli. Szalay Ferenc a szövetség elnöke megköszönte a médiumoknak, hogy népszerűsítették a sportágat, pozitív híreket közvetítettek a kosárlabdáról.

Kiemelte: mind női, mind férfi vonalon felnőtt szinten nemcsak kijutott az Európa-bajnokságra, hanem az első csoportkörön is túljutott a két válogatott. Leány vonalon az utánpótlás európai összevetésben második a franciák mögött, a fiú szakágban azonban nem olyan fényes a helyzet, de az Európa-bajnoki szereplés, a kolozsvári sikerek, az isztambuli helytállás ezt a vonalat is elindíthatja a fejlődés útján.

10 új csarnok épült, és közel 150 termet újítottak fel a TAO jóvoltából

Szalay Ferenc kiemelte, 10 új csarnok épült, és közel 150 termet újítottak fel a TAO jóvoltából. Székesfehérváron a válogatottak felkészülésére egy minden igényt kielégítő sportközpont áll rendelkezésre. A magyar kosárlabdázás elindult a fejlődés útján, az elnök bízik benne, hamarosan még komolyabb nemzetközi eredményeknek örülhetünk... A sportorvosi vizsgálaton résztvevők száma alapján már a kosárlabda a második legtöbbek által űzött sportág.

Szükség van a hősökre, példaképekre

Bodnár Péter a szövetség főtitkára azzal kezdte, a Kosárlabdázás Napja idén - részben a kettős ünnep miatt - kétnapos rendezvény lesz a Hősök terén. Az első nap a szövetségi évfordulóhoz köthető, az MKOSZ megalakulásának 75 éves évfordulójához. Ennek keretében emlékezik, ünnepel a sportág. A főtitkár kiemelte: felkérték a megyei szövetségeket, nevezzenek meg olyan embereket, akik az elmúlt évtizedekben sokat tettek a sportágért, akik megérdemlik az elismerést. Az MKOSZ átalakított, központosított szervezeti és adminisztrációs rendszere a tavaly elvégzett FIBA audit alapján olyan szövetségekkel emelte egy szintre az MKOSZ-t, mint a spanyol, az orosz, az olasz vagy a francia nemzeti szövetség. Észrevétel volt azonban, hogy a színvonalas adminisztratív munka mellé szükség lenne hősökre, példaképekre. Most már - tette hozzá Bodnár - az idei eredmények alapján vannak hőseink, többek között a kolozsvári csarnok tüzében az ország sportszerető lakosságának jó részét magával ragadó férfi válogatott játékosai.

Az MKOSZ megállapodást kötött az NBA-vel

Az esemény során belül bejelentésre kerül, hogy az MKOSZ megállapodást kötött az NBA-vel, Magyarországon is elindul a Junior NBA. Harminc iskolai csapat az NBA mintájára, NBA-szereléseket viselve verseng majd a 2017/2018-as szezonban, s a győztes még aranygyűrűt is kap. Az ünnepségen részt vesz Kamil Novak, a FIBA európai ügyvezető igazgatója és Neal Meyer, az NBA Europe alelnöke is. A második, a szombati napon a versengésé, a streetball-é lesz a főszerep.

Óriási lökést kapott a streetball

Császári Attila a streetball sorozatot a kezdete óta támogató Adidas Budapest Kft. sportmarketing igazgatója azt fejtegette: fel sem merült benne, hogy a sorozat 25. évfordulóját együtt ünneplik majd a szövetség fennállásának 75. évfordulójával. Azt taglalta: eleinte magukra hagyatva szervezték a streetballt, csak 2011-ben állt melléjük az MKOSZ, ami óriási lökést adott a streetballnak, de természetesen ehhez kellett még Kucsera József és Tímár András évtizedeken át tartó elkötelezettsége is.

Hét esztendeje állt a sorozat mögé a Nemzeti Közművek Zrt. - korábban Főgáz - amely öt éve fő támogatója a sorozatnak. Felkai György kommunikációs igazgató kifejtette: a támogatás révén próbálják segíteni a fiatalokat, a sportolás örömének megismerésében. A szombati verseny Nemzeti Közművek Zrt. Budapest Open néven zajlik.

Hajdu Péter, a Budapesti Kosárlabda Szövetség elnöke személyes élménnyel kezdte: a 25-ből 23 éven át valamilyen formában ott volt a rendezvényen. A fővárosi szövetség megalkotta azt a programot, amely a 3x3-as szakág távlati, minőségi képzését segítheti elő. A szövetség a speciális olimpikonok és az öregfiúk szereplését támogatja. 10 speciális olimpiai csapat és 4 kerekesszékes együttes részvételére lehet számítani, az öregfiúk játékában pedig már válogatott kosarasok jelezték részvételi szándékukat. A szervezők fejében annak idején megfogalmazódott a gondolat, hogy a streetball a strandröplabdához hasonlóan kikerüljön az olimpiára. A FIBA is így gondolta, az MKOSZ pedig mögé állt a streetball-ból kifejlődő versenyszakágnak.

Máriás György, a B33-as szakág képviseletében kiemelte: a szövetség támogatásával a diákolimpia mellett már egyetemi és U18-as nemzeti bajnokságot is rendeznek. Az alapos szervező munka révén a jelentős nemzetközi tornákon a világ élvonalához tartozó csapatokkal versenghetnek a magyar felnőtt és utánpótlás válogatottak. Ezek felkészülését a szövetség finanszírozza, s főleg női vonalon a szakág hozza a jobbnál jobb eredményeket, idén felnőtt vb. ezüstérmet és az U18-as Európa-bajnoki aranyérmet. Kucsera József hozzátette: még a kluboknál van némi ellenérzés a 3x3-mal kapcsolatban, de reméli, a sikerek láttán ez elül.

A helyszín az előző évekkel szemben a Városligeti tó helyett a Hősök tere lesz. A rendezvényre sztárvendégeket hívtak meg, az egyik fénypont a Harlem Wizzards fellépése lesz, mind a két napon tartanak bemutatót. A szervezők közel 300 csapat fellépésére, részvételére számítanak. Bízik benne, hogy a fellépésre büszke speciális olimpikonok, a kerekesszékesek, illetve öregfiúk csapatok játéka - ahogy eddig is - nagy sikert aratnak majd.

Forrás: MKOSZ / kosarsport.hu

 
 

 

 
 • 12nemdeandre2017szeptember13.22:38ÚjVálasz
  Idézet: rasid
  Ezt csak képletesen írtam, hogy összevissza szaladgált. Hasznos center,csak sajnos kevés ideje volt beilleszkedni a csapatba. De az első hívó szóra ment segíteni a csapatnak.
  ...

  A szurkolók azt találták meg,aki beválogatta..lehet NBA mezt kellett volna rá is adni,mondjuk Marjanovic felirattal,hátha passzoltak volna neki a szerbek..

   
 • 11rasid2017szeptember13.20:37ÚjVálasz

  Ezt csak képletesen írtam, hogy összevissza szaladgált. Hasznos center,csak sajnos kevés ideje volt beilleszkedni a csapatba. De az első hívó szóra ment segíteni a csapatnak. De a fotelos nethuszárok megtalálták őt is. Igazán korrekt dolog.

   
 • 10kcbasketball2017szeptember13.20:15ÚjVálasz
  Idézet: rasid
  Valaki szándékosan kisbetűvel írta néhány magyar játékos nevét. Többen alpári módon írtak Wittmannról, Fepuról, Norbiról és Kovács Petiről is. Ők mind válogatott játékosok.
  ...

  Azért az több volt össze vissza szaladgálásnál.

   
 • 9rasid2017szeptember13.19:58ÚjVálasz

  Valaki szándékosan kisbetűvel írta néhány magyar játékos nevét. Többen alpári módon írtak Wittmannról, Fepuról, Norbiról és Kovács Petiről is. Ők mind válogatott játékosok. Karahodzsics az utolsó napokban került a válogatotthoz. Semmit nem tudott a játékunkról. Nem csodálkozom, hogy csak szaladgált összevissza. Ezek a játékosok vállalták, hogy egész nyáron dolgozzanak. Értünk és egymásért küzdöttek becsülettel. Voltam a Magyar - Portugál meccsen is. Még ez tökfej Priskin sem kapott szidást. Pedig buta módon kiállítatta magát. Veretlenül jutottunk tovább a selejtezőböl és tisztesen helytálltunk az Eb-n. Egy nagyon szeretheő csapat.

   
 • 8rimo2017szeptember13.19:45ÚjVálasz
  Idézet: freddy57
  Tudnál bárkit is idézni, aki negatív kritikával illette a magyar kosárlabda válogatottat?!
  Mondom, a válogatottat?!
  ...

  Ivko, ahogy Perl, vagy a gyúró, vagy az orvos,vagy Voja vagy bárki együtt a csapat, a válogatott.
  Ivkót a Rasid által is emlegetett nethuszárok folyamatosan támadják. Amikor nyer a csapat, akkor ahhoz nincs köze, amikor kikapnak, akkor ahhoz csak neki van köze.

   
 • 7rouge2017szeptember13.19:36ÚjVálasz

  "....A szombati verseny Nemzeti Közművek Zrt. Budapest Open néven zajlik...."

  Kis magyar szponzorizàció...

  A szponzor adja a zsetont ugye,
  cserébe pedig reklám felületet kap ès a verseny a szponzor nevét viseli.
  A szponzor ezàltal nèpszerűbb lesz, a termèkei keresettebbè vàlnak, mindenki jól jár.

  A Bayern München ugye adidasban játszik, jogos a feltételezés, hogy ezàltal több három csíkos mez ès futballcsuka fogy.

  Izlelgessük csak: Nemzeti Közművek Zrt. Budapest Open....

  Ezek mi a f@szt vàrnak?
  Ők a szponzorok, és ezért több gàzt fogunk hasznàlni?
  A kiscsávó kosarazik egyet, aztàn hazasètál, és teker egyet a termosztáton?

  Vadkelet vagyunk....

   
 • 6freddy572017szeptember13.19:34ÚjVálasz
  Idézet: rasid
  Nem az ország furcsa, csak néhány hozzászóló itt a bb1-en. Én voltam Kolozsváron néhány ezer magyar szurkolóval együtt. Egy életreszóló élményt kaptam a csapattól.
  ...

  Tudnál bárkit is idézni, aki negatív kritikával illette a magyar kosárlabda válogatottat?!
  Mondom, a válogatottat?!

   
 • 5petra2017szeptember13.19:23ÚjVálasz

  Az építő kritivát el kell fogadni, meg kell hallgatni és okulni kell belőle. Egyébként a negatív néplélek jellemző ránk (csak a népdalok szövegeit ha nézzük, 90%-a sírásról és csalódásról szól), ezt több kutatás is alátámasztotta. Azzal egyetértek, hogy NBA meztől nem lesz jobb a honi kosárlabda. Mint gyakorló szülő el tudom mondani, hogy gimnazista fiamat hívta egyesületbe kosarazni az edző merthogy tehetséges a gyerek. A fiam megkérdezte tőle mi értelme mikor 6 külföldi van a keretbe évről-évre és mennyi az esélye, hogy valamikor kosárlabda játékos legyen. Az edző elismerte, hogy ennek tényleg kevés a realitása.

   
 • 4rasid2017szeptember13.18:12ÚjVálasz

  Nem az ország furcsa, csak néhány hozzászóló itt a bb1-en. Én voltam Kolozsváron néhány ezer magyar szurkolóval együtt. Egy életreszóló élményt kaptam a csapattól. Együtt sírunk a magyar és a székely himnusz éneklésekor. Voltak Zalaegerszegről, Körmendről, Jászberényből, Szolnokról és még nagyon sok helyről az országból. Mindenki boldog volt. Csak néhány nethuszár irkál negatív véleményt a magyar válogatottról és úgy általában mindenről ami a magyar kosárlabdáról szól. Pedig ha eljöttek volna és élőben látják az egész csapatot akkor a véleményük is megváltozott volna. De hát könnyebb a bolhás fotelból hülyeségeket irkálni.

   
 • 3rimo2017szeptember13.16:30ÚjVálasz

  Biztos voltam benne, hogy negatív hsz-ekkel kezdünk.
  Furcsa egy ország...

   
 • 2nemdeandre2017szeptember13.15:59ÚjVálasz

  Ez szenzációs megállapodás,NBA mezekben játszhatnak a gyerekek...Edzőket kellene hozni külföldről,akik èszreveszik,ès motiválják a gyerekeket,nem pedig elüldözik a dilettanizmusukkal.NBA mezekben eddig is játszhattak,nem attól lesz utánpótlás..

   
 • 1csezarro42017szeptember13.15:17ÚjVálasz

  " Székesfehérváron a válogatottak felkészülésére egy minden igényt kielégítő sportközpont áll rendelkezésre."

  Akkor a valogatott miert Kecskemeten keszült?

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!