Együttműködési megállapodást kötött, de nem bírt a román bajnokkal a Győr

Győr – Öt ponttal volt jobb a Sepsiszentgyörgy.
 
 
 
 
 

Együttműködési megállapodást kötött, de nem bírt a román bajnokkal a Győr

Győr – Öt ponttal volt jobb a Sepsiszentgyörgy.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Kedden felkészülési mérkőzésen fogadta az egyetemi csarnokban a Sepsiszentgyörgy gárdáját a CMB CARGO UNI Győr. A székelyföldiek a román bajnokság címvédői, miután a legutóbbi kiírás fináléjában 3–1-re legyőzték a Kolozsvárt.

A találkozó szünetében írta alá a két klub az együttműködését, mely az utánpótlásra fókuszál. Győri oldalról Fűzy András társadalmi elnök, a Sepsi részéről pedig Rusz István látta el kézjegyével a szerződést.

Fűzy András így nyilatkozott a szerződésről a klub honlapjának: „Nagyjából egyéves előkészítő munka után jutottunk el erre a pontra, mely remekül illeszkedik az akadémiai programunkba. Nagyon fontos ez az utánpótlásképzés szempontjából, a jövőben mindkét fél igyekszik majd kicserélni szakmai tapasztalatát. Azt gondoljuk, egymás szakmai tudását megismerni, a más gondolatok, az új impulzusok segíthetik a gyerekeinket abban, hogy még komplexebb játékosokká váljanak” – fogalmazott Fűzy András, hozzátéve, hogy tavaly nyáron ugyanilyen szakmai együttműködési megállapodást írtak alá a szerb Crvena zvezdával is.

„Számunkra azért is fontos ez a szerződés, mert mégiscsak székelyföldi csapatról van szó, a régióban népszerű a kosárlabda, ráadásul erős együttesről beszélünk, mely idén hozzánk hasonlóan az Európa-kupában indul, azaz a magas színvonalú munka garancia náluk is” – mondta Fűzy András.

Az edzőmérkőzést egyébként jól kezdték a magyarok, a szünet után azonban fordított a román bajnok, s már nem is engedte ki kezéből a győzelmet - adta hírül a gyorikosar.hu portál.

Völgyi Péter, a Győr vezetőedzője: Az első negyedben szinte tökéletes támadójátékot mutattunk be, a védekezéssel már akkor is voltak gondok. A folytatásban fáradtan mozogtunk, az összeszokatlanságból adódóan több labdát eladtunk, de ha csak az ajtó-ablak ziccereinket bedobjuk, megnyerjük a mérkőzést.

 
 

 

 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!