Az aranyérem a Veszprém célja

Veszprém - Új pályaborítást kapott a Vetési gimnázium tornaterme, ahol a közeljövőben két mobillelátó is helyet kaphat, ami így a rangadókon kilencszáz nézőt is fogadhat.
 
 
 
 
 

Az aranyérem a Veszprém célja

Veszprém - Új pályaborítást kapott a Vetési gimnázium tornaterme, ahol a közeljövőben két mobillelátó is helyet kaphat, ami így a rangadókon kilencszáz nézőt is fogadhat.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Új pályaborítást kapott a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém otthonául szolgáló Vetési gimnázium tornaterme – az átadás kapcsán tartott sajtófórumon elhangzott, hogy a gyorsabb játékot ígérő kosárlabdázók aranyérmet nyernének a közelgő másodosztályú bajnokságban.

Tavaly ilyenkor – egy nyolcvanhárom millió forintos beruházás keretében – adták át az oktatási intézmény felújított öltözősorát, a hat helyiség egyikét azóta kizárólag Körtélyesi Gergelyék használják. A több mint negyedszázada funkcionáló épületegyüttesben történt fejlesztés akkor egy háromoldalú együttműködés eredményeként jött létre: a rekonstrukció harminc százalékát a tulajdonos városi önkormányzat fizette, míg a fennmaradó részt a klub állta TAO-támogatásból. Az átalakított és minden igényt kielégítő – vizesblokkokkal ellátott és akadálymentesített – öltözők birtokbavétele után egy évvel az egyesület – tizenhét millió forintból, szintén harminc százalékos önkormányzati finanszírozással – "rendbe tette" a csarnok padlóburkolatát. A korábbinál esztétikusabb parkettaborítást Baumgartner Lajos önkormányzati képviselő egy szimbolikus kosárdobással avatta fel. Kiderült, hogy a „reformok” ezzel nem zárultak le, lévén, a közeljövőben két mobillelátó is helyet kaphat a "katlanban", ami így, a bővítés eredményeként a rangadókon kilencszáz sportbarátot is fogadhat.

A sajtótájékoztató részeként a szemüveglencse-gyártó HOYA Lens Hungary Zrt. további egy évvel meghosszabbította a névadó-együttműködési támogatását a klubbal. A veszprémi gyökerekkel rendelkező Bácskai László, a cég kereskedelmi igazgatója aláhúzta: hisznek abban, hogy a csapat elérheti a célját, vagyis feljuthat az élvonalba. Mivel hosszú távra terveznek az itteni műhellyel, ha ez megtörténik, készek emelni az eddigi szponzorációjuk mértékén.

Később a bakonyiak nyári szerzeményei is bemutatkoztak, akik egytől-egyig azon véleményüknek adtak hangot, hogy a holt idényben egy olyan gárdához akartak igazolni, amely A-csoportos terveket dédelget. Az esemény ezen részében derült ki, hogy a nemrég érkezett Lakosa Ákos már nem tagja a játékoskeretnek, az elöljárók szakmai okok miatt bontották fel a szerződését.

Az NB I/B küzdelemsorozata ősztől új lebonyolítás szerint zajlik, az átszervezés következtében megszűnik a Keleti- és a Nyugati-csoport, s azokat az országos Piros- és Zöld- váltja fel. A veszprémiek a tavaszi ezüstérmük okán az erősebb, tizennégy szereplős Pirosba kaptak besorolást (a rajt szeptember 24-én, vasárnap, 16.30 órakor lesz a Nyíregyháza Blue Sharks otthonában), ahol az alapszakaszt követően az első nyolc helyezett – kieséses rendszerben – a feljutásért harcol. Ilyenformán temérdek utazás és rendkívül kemény összecsapás vár Simon Lászlóékra.

Naményi Miklós, a klubot működtető gazdasági társaság ügyvezetője elmondta, miszerint továbbra is a bajnoki címért küzdenének. Mérész Csaba vezetőedző ehhez annyit tett hozzá, hogy az új évadban is megtartanák a korábbi, agresszív védekezésüket, ugyanakkor a támadásaikat szeretnék gyorsabbá tenni - írja a veszpremkosar.hu.

 
 

 

 

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!