Djokics hosszabbított, McCall megérkezett

Szekszárd – Az ezüstérmes vezetőedzője 2021-ig írt alá, az új légiós bemutatkozik a 48. Sió Kupán.
 
 
 
 
 

Djokics hosszabbított, McCall megérkezett

Szekszárd – Az ezüstérmes vezetőedzője 2021-ig írt alá, az új légiós bemutatkozik a 48. Sió Kupán.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


A 48. Sió Kupát is felvezető keddi sajtótájékoztatón a klub bemutatta a hétfőn éjjel Szekszárdra érkezett amerikai légióst, Erica McCallt. A WNBA-ben is játszó játékostól sokat vár a KSC szakvezetése, az ő feladata lesz pótolni az Olaszországba visszatérő Eva Lisecet. Zseljko Djokics vezetőedző a sajtó nyilvánossága előtt írta alá 2021-ig meghosszabbított szerződését.

Dr. Sólyom Bódog, a klub örökös tiszteletbeli elnöke már az első Sió Kupák szervezésében is részt vett az ötletgazda, a legendás mesteredző, Szabó Ödön oldalán. Mint mesélte, akkor még a Garay-gimnázium udvarán található bitumenes pályán játszottak a csapatok. Hozzátette, büszkék lehetnek rá, hogy kihagyás nélkül immár a 48. felkészülési tornát rendezi az egyesület, ami unikumnak számít a magyar kosárlabdázás, illetve a hazai sport történetében.

A csütörtökön rajtoló Sió Kupa a Montpellier elleni Euroliga-selejtező jegyében szerveződött, ezért játszik a négy csapat egy nap szünet beiktatásával mindössze 2-2 meccset. A nyitó napon 16 órától a PINKK-Pécsi 424 a román bajnok Sepsiszentgyörggyel mérkőzik meg, majd 18 órától a házigazda KSC Szekszárd a szlovén Celjével csap össze. Szombaton 10 órától a két vesztes a harmadik helyért, a két győztes pedig 12 órától a kupagyőzelemért játszik - olvasható a klub hivatalos honlapján.

Az amerikai Erica McCall is pályára léphet már a KSC Szekszárd színeiben a Sió Kupán, hiszen az előzetes egyeztetéseknek megfelelően hétfőn éjjel megérkezett a klubhoz. A floridai Bakersfield városából származó, 22 esztendős, 188 centi magas, 4-es és 5-ös poszton egyaránt bevethető kosaras első idényét kezdi Európában. A női profiligában (WNBA) szereplő Indiana Fevertől érkezett. A Fever a második körben draftolta a kiváló adottságokkal rendelkező játékost, aki utolsó évesként az egyetemi bajnokság elődöntőjébe vezette a Stanford University csapatát. Mint Erica elmondta, nagyon várja már a bemutatkozást, a Pécsett játszó Robertson Warren sokat mesélt neki már a magyar bajnokságról.

Zseljko Djokics vezetőedző bízik benne, hogy az amerikai légiós megfelelően pótolja majd az olasz Famila Schióhoz visszatérő Eva Lisecet, aki az elmúlt idényben a KSC legjobbja volt. A szakember megerősítette, hogy a Sió Kupát a Montpellier elleni Euroliga-selejtezőre való felkészülésnek rendelik alá, s megpróbálják Ericát mihamarabb beépíteni a KSC játékrendszerébe.

– Nem lesz könnyű dolgunk, hiszen nincs sok időnk, két hét múlva érkezik a francia csapat. Szeretnénk hazai közönség előtt elegendő előnyt szerezni, mert az a célunk, hogy a főtáblán folytathassuk. A Montpellier nagyon jó csapat, tele van rutinos játékosokkal, de én abban bízom, hogy a fiatalság, azaz mi kerekedünk felül ebben a párharcban – hangsúlyozta Djokics.

A mester ezt követően a sajtó nyilvánossága előtt szignálta négy évre szóló, 2021-ig érvényes szerződését az Atomerőmű KSC Szekszárddal. Kiemelte, ez alatt a négy év alatt szeretné megnyerni a magyar bajnokságot és a Magyar Kupát együttesével - írja a KSC honlapja.

Szabó Noémi szakmai- és sportigazgató pozitívan értékelte a horvátországi túrát, ahonnan vasárnap este érkezett haza a csapat. Bár mindkét találkozót elveszítették az orosz Jenyiszej Krasznojarszk ellen Porecben, de rengeteg tapasztalatot szereztek egy fizikálisan nagyon erős, rendkívül jól dobó rivális ellen.

A sajtótájékoztatót megtisztelte jelenlétével Ács Rezső, Szekszárd polgármestere is, aki a történelmi ezüstöt hozó előző szezon kapcsán azt mondta, a KSC remek szereplése feladta a leckét az önkormányzatnak, amely a jövőben is minden támogatást igyekszik megadni az egyesületnek.

– Már az előző szezon végén elkezdtük a háttérmunkát, hogy olyan feltételeket tudjunk teremteni a klub számára, amelyre építve mind a hazai, mind a nemzetközi színtéren folytathatja remek sorozatát – mondta a polgármester. –Innen is üzenem a szekszárdi vállalkozásoknak, hogy még van helye a támogatásnak – erősítette meg Ács Rezső.

 
 

 

 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!