Ivkovics marad a szövetségi kapitány

Budapest - Az MKOSZ elnöke bízik a kapitányban.
 
 
 
 
 

Ivkovics marad a szövetségi kapitány

Budapest - Az MKOSZ elnöke bízik a kapitányban.

- A fiúk az utolsó pillanatig küzdöttek az olimpiai ezüstérmes szerbek ellen, felszedték a parkettet, így ki lehet kapni egy sokkal esélyesebb csapattól. Külön öröm volt látni, hogy a szerb kapitány másfél perccel a vége előtt azért kért időt, mert feljöttünk hét pontra" - idézte fel a 86-78-as isztambuli vereséget az MKOSZ vezetője az MTI-nek.

- Két évvel ezelőtt a selejtezőben mindössze két ponttal maradtunk le az Eb-ről, de már akkor látszott a jó irány és a tudatos építkezés. Most csak gratulálni tudok a kiváló helytálláshoz - jelentette ki, felidézve, hogy a válogatott 1999 után jutott ki Eb-re, és 1969 után nyert ismét meccset a kontinenstornán.

A szövetség első embere kifejtette, annak ellenére, hogy néhányan támadták Ivkovics Sztojan kapitányt, a vezetőség bízik a nemzeti együttest 2013 óta irányító szakemberben.

- Kialakult a bizalom iránta, és mi nagy hangsúlyt fektetünk a folyamatosságra. Ez egyébként nemcsak férfi, hanem női és utánpótlás-vonalon is így van. Ivkovics lassan öt éve tölti be ezt a posztot, és az MKOSZ meg kívánja adni neki a lehetőséget, hogy nyugodtan dolgozhasson. Sok játékost sikerült kipróbálni, a 22 éves Perl Zoltán az Eb-n is megmutatta kivételes tudását, Allen Rosco a spanyol bajnokságban edződik, és összességében van nyolc-kilenc olyan huszonéves játékos, akire lehet alapozni a jövőben - sorolta Szalay Ferenc.

A novemberben rajtoló világbajnoki selejtezőről a kosárelnök közölte, egyelőre folynak a tárgyalások az Euroliga vezetőivel arról, hogy elengedjék a játékosokat a kvalifikációs meccsekre.

- A nemzetközi szövetség nem tett le a megegyezésről, és mi is érdekeltek vagyunk benne, hiszen Hanga Ádám nagyon fontos a válogatottnak. A magam részéről bízom benne, hogy jól fogunk szerepelni a vb-selejtezőben, és a fiatalokra épülő csapat legkésőbb a következő Eb-n újra bizonyíthat négy év múlva - tette hozzá Szalay Ferenc.

 
 

 

 
 • 41akagi2017szeptember12.15:25ÚjVálasz

  http://www.nemzetisport.hu/kosarlabda/kosar-engem-lehet-a-fiukat-viszont-bun-bantani-ivkovics-2591593?utm_source=kattintas&utm_medium=link&utm_campaign=hirlista

   
 • 40vagasiteri2017szeptember12.08:23ÚjVálasz
  Idézet: berecz33
  Vártam másfél órát, " De egy se birta mondani
  Hogy: éljen Eduárd. -"
  Tudom,eztán majd lesz:)
  ...

  "Most hát gyalázatunkban fetrengünk, és elborít minket szégyenünk."

   
 • 39tapsi2017szeptember12.07:56ÚjVálasz
  Idézet: tom67
  Csak kapásból 4-et említek Wittmann, Ruják, Tóth, Karahodzic, akiket tudásuk alapján a közelébe sem szabadna engedni a válogatottnak, főleg úgy nem, hogy olyanok akiket előzőleg írtam...
  ...

  :D D: D
  Mivel már mások reagáltak intelligens stílusú írásodra, nekem csak az első sor maradt.
  A stílus maga az ember.
  Ajánlom kelemenandras írásait, sokat segíthet.
  Vagy esetleg jelentkezz az MKOSZ irodában gyorsan, hátha nincs még pecsét az új szerződésen :D

   
 • 3872huk2017szeptember11.22:30ÚjVálasz
  Idézet: erintett
  Azért ezt gondold újra...1999-ben összesen 16 csapat jutott ki az EB-re, annyi, ahova most újra bejutottunk. Természetesen ettől függetlenül "le a kalappal" a mostaniak előtt.
  ...

  Igen, igazad van. Azt valóban figyelmen kívül hagytam, hogy akkor 16 csapatos volt a döntő. Tulajdonképpen akkor sem, most sem nyertünk meccset a 16 között. Kicsit elvitt a hév. Azon húzom fel magam, nem először, hogy nem tudunk örülni egy kis sikernek. Most az a baj, hogy lefeküdtünk a szerbeknek, bármit is jelentsen, ha a végén a szemmel láthatóan fáradt, fásult kulcsembereinket pályán hagyva kapunk egy harmincast, akkor meg az a baj, hogy kiket válogatott be. Értem én, hogy utáljuk Ivkovicsot, itt Szolnokon ismerős is az érzés, de bakker, csak kivitte a válogatottat az EB-re, nem is szerepeltünk le, akkor meg minek ez a nagy szitokáradat? Jogos lehet amit írsz, kérdés, van-e olyan kedves mentalitású, nem megosztó vezető, aki olyan szintű csapat kohéziót tud teremteni, mint ő. Szerintem marasztalásában a válogatottal elért eredmény sokkal többet nyomott latba, mint az, hogy őt itt a fórumon Szolnoktól Körmendig utálják. Kifelé, közvélemény felé bármennyire megosztó, nem rémlik, hogy kapitánysága 5 éve alatt a játékosai meg akarták volna buktatni. Hacsak az(ok) akik nem volt(ak) hajlandó(ak) a válogatott mezt felvenni...

   
 • 37rouge2017szeptember11.22:20ÚjVálasz
  Idézet: kunka
  Meg normálisan gondolkodva sem reális, hogy ennyi NBA-euroliga sztár között Hanga levédésével nyertünk volna.
  ...

  "...Viszont kiderült miért mentél mindig Barcelonába a csajoddal...Titokban te vagy L.A, nem igaz? :))) Lebuktál Archer :(..."

  Baszki, Cyril ezt lehet hogy màs is olvassa...
  Ès ne hadonássz azzal a qrva pisztollyal az orrom előtt!!!!!

   
 • 36kunka2017szeptember11.22:07ÚjVálasz
  Idézet: rouge
  Igazad van.

  48 ève nem nyertünk meccset az EB-n.

  Ezzel szemben most:
  Továbbjutunk a csoportból,
  bent vagyunk a 16 között, a szerbekkel játszunk egy jó meccset.....
  ...

  Meg normálisan gondolkodva sem reális, hogy ennyi NBA-euroliga sztár között Hanga levédésével nyertünk volna. Bogdanovics is, épp hogy kapott labdát, úgy emelte hármasra, hogy rá se nézett kvázi a gyűrűre. Nem arról van szó, hogy 60%on voltak, le néztek volna, inkább nem tudtak annyira ránkpörögni. Ez amúgy teljesen jól megfigyelhető, szerintem a vízílabda vb-n a mieink is másképp játszanak egy Málta,mint egy horvát csapat ellen. Teljesen psziché :)
  De annyi írás jön reggel óta, hogy ugyanazt már lusta vagyok mind végigolvasni, és sokan túlkomplikáljuk ezt a helyzetet :(

  Viszont kiderült miért mentél mindig Barcelonába a csajoddal...Titokban te vagy L.A, nem igaz? :))) Lebuktál Archer :(

   
 • 35kelemenandras2017szeptember11.22:06ÚjVálasz

  Érdekes érzés testközelből is megfigyelni az evolúció hanyatlását........... emberi léptékkel mérve is szemlátomást felgyorsult ez a folyamat........ a hősök és az ünneplők lepihentek....... a síri csendet csak a varjak károgása, és a szorgos sírásók szerszámainak kopogása veri fel........

  Panem et circenses!

   
 • 34gazos_laptop2017szeptember11.21:25ÚjVálasz
  Idézet: kapuskiraly
  Kivitt minket az Eb-re? Igen
  Továbbmentünk a csoportkörből? Igen
  Pariban voltunk a szerbekkel? Igen
  Több NBA vagy EU élbajnokságban játszó játékosuk van, mint nekünk?
  ...

  Erkölcsileg a legtöbb kosárlabdát követő, ismerő ember szemében nulla? IGEN
  A szövetségi kapitánynak példaképnek is kellen lenni? IGEN
  Ivkovics lehet példakép? NEM

   
 • 33rouge2017szeptember11.21:20ÚjVálasz
  Idézet: kunka
  Sokan kicsit itt már durván tolják :))
  Tegnap át beszéltük, pörgött az adrenalin, de ma már kicsit megnyugodhatnátok srácok :)

  ...

  Igazad van.

  48 ève nem nyertünk meccset az EB-n.

  Ezzel szemben most:
  Továbbjutunk a csoportból,
  bent vagyunk a 16 között, a szerbekkel játszunk egy jó meccset.....és ahelyett hogy együtt örülnénk a csapattal,
  megy ez a mocskolódàs.

  Mi lett volna, ha egy meccset sem nyerünk?....

  Itt nagyon sok olyan kommentelő van, akinek a félig teli pohár mindig félig üres.

  Sajnálom őket.

   
 • 32erintett2017szeptember11.21:19ÚjVálasz
  Idézet: 72huk
  Mielőtt eret vágnál magadon: 99-ben a legerősebb csapat volt kint. Lényegesen nagyobb nevekből állt az a csapat, mint a mai. Mégsem volt momentumuk sem az EB-n...
  ...

  Azért ezt gondold újra...1999-ben összesen 16 csapat jutott ki az EB-re, annyi, ahova most újra bejutottunk. Természetesen ettől függetlenül "le a kalappal" a mostaniak előtt. Akkor a csoportellenfelek: Oroszország, Spanyolország, Szlovénia. Még, hogy nem volt a csapatnak momentuma se? Oroszországtól pl. - vitatható végjátékban - 1 ponttal kaptak ki, spanyoloktól és a szlovénektől is csak 6 ponttal (szoros meccseken). Lehet Ivkovicsot szeretni, de ehhez ne "hamisíts történelmet". Ivkovics hányadszor szövetségi kapitány? Hány próbálkozása volt eddig? Meddig is voltak vele türelmesek? Elismerem az érdemeit, ezen az EB-n nagyon jól meccselt (kivéve a szerb meccs végjátékában, mivel ő nem hitt a győzelemben, a csapatnak sem engedte meg...), jól teremtette meg a csapatkohéziót. Nincs azzal sem semmi gond, hogy nem a legjobbakat vitte ki, ő valóban hisz abban, hogy csapategység mindenek felett. Viszont azért a "csillagok állása" is kedvezett neki, van két extra, európai szintű játékosa, több kiváló "zongoracipelője" (egyiket sem ő fedezte fel, válogatta be először...), s lássuk be, a 24 csapatra duzzasztott csoportkörben egy erősen tartalékos cseh és egy nálunk gyengébb román válogatottat kellett legyőznie a továbbjutáshoz. A kötelezőket jól hozta, ezért mindenképpen jár neki gratuláció. Azonban a szövetség vezetői gyávák voltak ahhoz, hogy most húzzanak egy okosat és mondjuk "szakmai igazgatónak" nevezzék ki, az érdemi munkát egy komolyabb, nem hazárdjátékos típusú, nem megosztó mentalítású edzőre bízva. Az idő természetesen majd eldönti, kinek van igaza.

   
 • 31nemdeandre2017szeptember11.21:00ÚjVálasz
  Idézet: 72huk
  Azért ezt ízlelgessük:
  Lefeküdtünk a szerbeknek.
  Mi, magyarok a szerbeknek. Lefeküdtünk.
  Há' Maaargit nooooormális???
  ...

  Nem mi magyarok feküdtünk le,hanem a szerb edzőnk..mi van ha nem adja fel,ès minusz 30?akkor állva haltunk meg ès nem fekve..

   
 • 30kunka2017szeptember11.20:45ÚjVálasz

  Sokan kicsit itt már durván tolják :))
  Tegnap át beszéltük, pörgött az adrenalin, de ma már kicsit megnyugodhatnátok srácok :)

   
 • 2972huk2017szeptember11.20:41ÚjVálasz
  Idézet: tom67
  Már tele van a faszom az Ivkovicnak meg itt jó pár hülyének azzal a dumájával, hogy azok játszanak akik kijuttatták a csapatot az EB-re! Mekkora ökörség ez?
  ...

  Mielőtt eret vágnál magadon: 99-ben a legerősebb csapat volt kint. Lényegesen nagyobb nevekből állt az a csapat, mint a mai. Mégsem volt momentumuk sem az EB-n...

   
 • 2872huk2017szeptember11.20:33ÚjVálasz
  Idézet: nemdeandre
  Lefeküdt a szerbeknek?igen
  Uff
  ...

  Azért ezt ízlelgessük:
  Lefeküdtünk a szerbeknek.
  Mi, magyarok a szerbeknek. Lefeküdtünk.
  Há' Maaargit nooooormális???

   
 • 27kapuskiraly2017szeptember11.20:17ÚjVálasz
  Idézet: nemdeandre
  Lefeküdt a szerbeknek?igen
  Uff
  ...

  Nem kellett lefeküdni, sokkal nagyobb tudású csapat az. Ha keménykedtek volna adnakk egy 30-ast. És akkor a dobott pontjainkra mondom a 30-at.....

   
 • 26bp0012017szeptember11.20:15ÚjVálasz
  Idézet: lufi
  Én ezzel a kapitány kérdéssel úgy vagyok,hogy meg kellene nézni,ki lehetne helyette. Biztos lehetne találni,de nem egyszerű.
  ...

  +1

  Valóban most jön a neheze.
  Ivkovics munkájával meg vannak elégedve érthető, hogy folytathatja, de korántsem biztos a jövőbeli siker. Viszont ezt az Eb-t profin csinálták végig. Maga Ivkovics is. Még technikait sem kapott :) Azonban egy kommunikációs szakembert ráerőltethetne a szövetség mert amit felépít a meccs alatt azt lerombolja a nyilatkozataival. Elhiszem, hogy böki a csőrét a fórumokon elméletek gyártók beszólásai de felül is kerekedhetne ezen, például azzal, hogy nem reagál.

  Jó kérdés, hogy ki lehetne jobb kapitány helyette. Természetesen neveket könnyű lenne írni, de aligha tudott volna sikeresebb lenni más. Ha a játékosoknak nem tetszene a kapitány személye meg tudnák buktatni. De nem úgy tűnt, hogy feszültség lenne a csapatban Ivkovics miatt. Az itthon maradóknak pedig mindig rossz. Minden sportágra igaz ez. Én is jobban örültem volna ha van Lóri és van pl Csorvási a válogatottban, de ennél jobb eredményt más összetételű csapattal sem tudtunk volna elérni az Eb-n.

   
 • 25szegedifun2017szeptember11.20:08ÚjVálasz
  Idézet: tom67
  Csak kapásból 4-et említek Wittmann, Ruják, Tóth, Karahodzic, akiket tudásuk alapján a közelébe sem szabadna engedni a válogatottnak, főleg úgy nem, hogy olyanok akiket előzőleg írtam...
  ...

  Valószínűleg Kemény Dénes is egy buta ember, aki számtalanszor elmondta, hogy nem az egyénileg legjobb 13 embert válogatta be, hanem azokat, akikkel a CSAPAT működik együtt a legjobban. Nagyon szűk látókörű ember, aki fel sem nőhet az itt fröcsögőkhöz, hiszen gazdasági vezetőknek is nagy sikerű coaching-okat tart... Talán Hanga és Vojvoda sem egy idióta, ha valaki hiányzott volna, aki jó és a csapatba illik, akkor talán szót emeltek volna értük, mert Ivkovics -aki, finoman szólva sem viselkedik mindig szimpatikusan - hallgat rájuk. Aki pedig a volt Szovjetunió és Jugoszlávia tagországaival példálózik, az próbáljon már utána érdeklődni, hogy milyen sportiskolai képzési és edzőképzési hagyományokkal rendelkeznek, és ehhez milyen infrastruktúra állt a rendelkezésükre - ami most is megvan - amikor nálunk még NB I-es mérkőzéseket is borzalmas csarnokokban rendeztek. Közben megszüntették a normális szakedzőképzést a TF-en, amit most indítottak újra, és még lehet sorolni az említett országokkal szembeni elmaradásokat. Valakinek talán rémlik, hogy ezekben az országokban Euroligás csapatok és EuroCup-ban szereplő csapatok vannak?

   
 • 24bandi792017szeptember11.19:57ÚjVálasz
  Idézet: rouge
  Sok.

  Mivel nem volt ott, nem bomlasztotta a csapategységet...
  ...

  +1

   
 • 23tom672017szeptember11.19:46ÚjVálasz
  Idézet: tapsi
  Akkor ide is leírom. Évek hosszú sora alatt nem jutott sehova semelyik szövetségi kapitány a legjobbakkal.
  ...

  Csak kapásból 4-et említek Wittmann, Ruják, Tóth, Karahodzic, akiket tudásuk alapján a közelébe sem szabadna engedni a válogatottnak, főleg úgy nem, hogy olyanok akiket előzőleg írtam, meg itthonról nézték az EB-t. "Miért is nem azoknak kéne menni akik kiharcolták?" Én nem is értem, te ennyire buta vagy? Azért bazdmeg mert ez egy a nevében is benne van, hogy válogatott, tehát a legjobbaknak illene benne játszani! Lehet itt most Ivkovicot isteníteni, szerintem egy senki,és más edzővel más csapattal jobbak lettünk volna. Lehet még olyan ökörségeket is írkálni mint te, hogy évek hosszú sora óta nem jutott senki sehova, de ez is baromság, mert tudomásul kell venni, hogy az elmúlt pár évben akkorát fejlődött a magyar kosárlabda, hogy igenis jók tudunk lenni ha kell, még egy ilyen legyengített csapattal is mint amilyen az EB-n volt

   
 • 22lufi2017szeptember11.19:31ÚjVálasz

  Én ezzel a kapitány kérdéssel úgy vagyok,hogy meg kellene nézni,ki lehetne helyette. Biztos lehetne találni,de nem egyszerű. Másrészt Ivkovicnak most jön a neheze,mert meg kell ismételni ezt az eredményt,esetleg Hanga nélkül,és ha nem megy megkérdeznék utána: mister akkor hogy is volt Kolozsváron? Vagy Hangával Voja nélkül,vagy mindkettővel és mégsem sikerül. Minimum kockázatos ez Ivkónak,volt ugye egy rémes szolnoki kalandja is. Én drukkolok a válogatottnak bárhogy is alakul.

   
 • 21tapsi2017szeptember11.19:07ÚjVálasz
  Idézet: tom67
  Már tele van a faszom az Ivkovicnak meg itt jó pár hülyének azzal a dumájával, hogy azok játszanak akik kijuttatták a csapatot az EB-re! Mekkora ökörség ez?
  ...

  Akkor ide is leírom. Évek hosszú sora alatt nem jutott sehova semelyik szövetségi kapitány a legjobbakkal. Tetszik, nem tetszik, lehet szeretni, nem szeretni, de most a lesajnáltakkal odajutottunk, és nem vallottunk szégyent, ez tény.
  Miért is nem azoknak kéne menni, akik kiharcolták? Miért inkább olyanoknak, akik több évig tojnak a nyári szenvedésre, de a "dicsőségből" már szívesen kivennék a részüket?
  Mondd már meg légyszíves, ki Ivko sleppje? Annyira szeretné sok ember tudni. Bárhogy is gondolkodom, 1 embert tudnék csak megnevezni a csapatból.
  Nem esik nehezemre leírni - annak ellenére, hogy nem vagyok nagy imádója a mesternek-, hogy bőven lenne mit tanulnia a magyaroknak abból a mentalitásból és hozzáállásból, amit képvisel.

   
 • 20tom672017szeptember11.18:45ÚjVálasz

  Már tele van a faszom az Ivkovicnak meg itt jó pár hülyének azzal a dumájával, hogy azok játszanak akik kijuttatták a csapatot az EB-re! Mekkora ökörség ez? A magyar válogatottban mindig a legjobb magyar játékosoknak kellene játszani! Ki a faszt érdekel, hogy kivel és hogyan jutott ki. Az annál inkább érdekel, hogy ha tényleg a legjobb magyar válogatott játszik és nem az Ivkovic slepje és nem ő a szövetségi kapitány, akkor a horvátokat, sőt még montenegrot is elkaphattuk volna. Az eurobasket szerint a tavalyi bajnokság legjobb magyar ötöse: Supola (PVSK) – Vojvoda (Szolnok) – Hendlein (Kaposvár) – Lóránt (Alba) – Keller (Alba)! Ebből miért csak 2 játékos van a válogatottban? Nem beszélve arról, miért lett Benke, Váradi Csorvási hazaküldve és ott tartva olyan játékosok, akiknek a válogatott környékén sem szabadna lenniük!? Minek honosítottunk egy olyan amerikait akiről aki nem teljesen hülye, az mind előre tudta, hogy soha nem fog játszani a magyar válogatottban! Miért nem honosítottuk mondjuk Govenst aki a tavalyi bajnokság legjobb játékosa lett és simán játszott volna a válogatottban! Egyáltalán nem örülök, hogy Ivkovic továbbra is lehetőséget kap, de szerintem erről is ő döntött és nem a bábu Szalai!

   
 • 19OptiPista2017szeptember11.18:37ÚjVálasz

  Kolozsvári "szép napok"... "Isztambul"... de mi lesz a férfi utánpótlásunkkal?
  Írásunkat gratulációval kezdenénk! A "Törzsfőnök, a két varázsló, és a katonák" csodát csináltak! A Sztojan Ivkovics és stábja vezette bajtársi közösség, 48 év után EB-mérkőzéseket nyert, és bejutott Európa legjobb 16 csapatába,az egyenes kieséses szakaszba. Hosszú évek következetes, kitartó munkájának lett meg az eredménye. Osztály, vigyázz... kalap le!
  Én ugyanitt szeretnék gratulálni, és osztatlan elismerését kifejezni a női utánpótlás-válogatottjaink nyári produkciója előtt. Az U20, U18 és az U16-os válogatottunk összesített eredménye alapján Magyarország a 2. helyre került az öreg kontinensen. Bravó lányok, ez "férfimunka" volt!
  De hát a férfimunkát nem kéne a férfiaknak is elvégezni? Vagy maradunk az elmúlt évtizedek tradíciója mellett, és a kosárlabda sportágat, nem túl elegánsan, a női szakág eredményessége mögé bujtatjuk?
  Azért írjuk le mindezt, és tesszük fel a kérdéseinket,mintegy vitaindítónak szánva, mert véleményünk szerint a férfi szakágunk utánpótlás válogatottjai történelmi szintű mélyrepülést produkáltak az idén nyáron. Mindhárom szelekció a B-csoportban indult és szerepelt le az EB-n. Szakemberek általános véleménye, hogy nem csak az "eredmények" elkeserítőek, hanem a mutatott játék, az európai trendekkel köszönő viszonyban sem lévő taktikai elképzelések is. A következő évek játékosegyéniségei, karakterei meg egyáltalán nem látszanak! Nem hogy Hanga, Vojvoda szintű sztárok, hanem A-csoportos szintű kosárlabdázók is alig.
  Az internet segítségével látható volt minden mérkőzésünk, és látható volt párhuzamosan, mintegy kontrasztként, hogy hol tart Európa. Az A-csoportban, már U16-os szinten komplett technikai csomaggal rendelkező játékosok játszanak, felnőtt játékstruktúrában, szerkezetben. Jövőre mehetnek az Euróligába, 2-3 év múlva az NBA-be. Addig míg mi 20-22-24 éves játékosokról mint tehetségekről beszélünk!
  Az elnökség miért fogadja el évről-évre a szakma magyarázkodását, amikor minden feltételt biztosít a munkához?
  Az MKOSZ edzőbizottsága mennyiben érzi felelősnek magát a kialakult helyzetért? Milyen megoldásokat javasol az azonnali javulás érdekében?
  Még hány évnek kell eltelni a TAO-programban, amíg látszódnak a férfi szakágban is az első eredmények?
  Ki a felelős a válogatottak mellett elégtelenül működő stábok összeállításáért?
  Mennyire érzi magát felelősnek Székely Norbert, az MKOSZ utánpótlásért felelős referense?
  Miért nem alkalmazunk a válogatottjainknál, karakteresebb, nagyobb tudású, adott esetben akár külföldi edzőket?
  Ki auditálja szakmailag, és gazdaságilag az elégtelenül, sógor-koma alapon működő akadémiákat? Élünk a gyanúperrel, hogy a legtöbb helyen tornaóra, vagy gyermekmegőrzés zajlik!
  Miért nem alkalmaznak az akadémiák több külföldi edzőt, tanácsadót?
  Miért nem nevez ki az MKOSZ biztosokat, TAO-ellenőröket az akadémiák élére?
  Nem szeretnénk ugyanis 48 évet várni egy újabb EB győzelemre, egy újabb Sztojan Ivkovicsra, Hanga Ádám-Vojvoda Dávid párosra. Ragadjuk meg a pillanatot, használjuk ki a TAO-rendszer adta lehetőségeket! Azt, hogy az erős, látványos bajnokságunknak, és a "kolozsvári csodának" köszönhetően most népszerű és eladható a kosárlabdánk.
  Miért van az, hogy Magyarországnál szegényebb országokban, mint Litvánia, Montenegró, Szerbia, Szlovénia, Horvátország lényegesen rosszabb tárgyi és anyagi feltételek mellett is nagy számban, üzembiztosan nevelik az euroligás, és NBA-játékosokat, míg mi jellemzően B-csoportosokat vagyunk képesek?
  Vajon átérzik-e a férfi utánpótlás edzőink, hogy lényegesen jobb fizetésért, lényegesen gyengébb munkát végeznek mint elődeik és külföldi kollégáik?
  Van-e az MKOSZ-nak konkrét elképzelése az utánpótlásedzők továbbképzésére, az európai trendekhez való felzárkóztatásához?
  Miért nem egységes elvek, európai játékstruktúrák,és taktikai elvek alapján dolgoznak a válogatottjaink? Egyáltalán, ki ellenőrzi a munkájukat?
  Miért nem neveznek ki igazi szakmai igazgatót a válogatottak élére? Vagy miért nem rendelik őket a szövetségi kapitány ellenőrzése alá?

   
 • 18rouge2017szeptember11.18:33ÚjVálasz
  Idézet: TheTransporter
  Lórinak mennyi köze van a kijutáshoz?
  ...

  Sok.

  Mivel nem volt ott, nem bomlasztotta a csapategységet...

   
 • 17TheTransporter2017szeptember11.16:54ÚjVálasz
  Idézet: ficsi
  szombathely19 ! Osztom véleményed ! Nem értem miért nem cserélt hogy a legjobbat hozzuk ki ! ! Lóri biztos hogy többet tett volna mint a kecskeméti akinek nem sok köze volt az EB kijutáshoz !
  ...

  Lórinak mennyi köze van a kijutáshoz?

   
 • 16tapsi2017szeptember11.16:21ÚjVálasz
  Idézet: hozso
  hajajajaj!nagy a baj!marad!akkor továbbra sem csak a legjobb játékosokból fog összeállni a válogatott!elvesztegetett idö!ugyanabba a hibába estek bele mint a focinál az mlsz.
  ...

  Komolyan hagyjátok már abba ezt a nem a legjobbakat viszi szöveget! Éveken keresztül a szövetségi kapitányok a 'legjobbainkkal' sehova nem értek el. Akkor miről beszélünk?
  Tetszik, nem tetszik, lehet szeretni, nem szeretni, de most a sok lesajnálttal jelen voltunk és nem vallottunk szégyent.

   
 • 15hozso2017szeptember11.15:30ÚjVálasz

  hajajajaj!nagy a baj!marad!akkor továbbra sem csak a legjobb játékosokból fog összeállni a válogatott!elvesztegetett idö!ugyanabba a hibába estek bele mint a focinál az mlsz.

   
 • 14ficsi2017szeptember11.15:24ÚjVálasz

  szombathely19 ! Osztom véleményed ! Nem értem miért nem cserélt hogy a legjobbat hozzuk ki ! ! Lóri biztos hogy többet tett volna mint a kecskeméti akinek nem sok köze volt az EB kijutáshoz ! Ha nincs igazam Bocs !

   
 • 13nemdeandre2017szeptember11.15:24ÚjVálasz
  Idézet: kapuskiraly
  Kivitt minket az Eb-re? Igen
  Továbbmentünk a csoportkörből? Igen
  Pariban voltunk a szerbekkel? Igen
  Több NBA vagy EU élbajnokságban játszó játékosuk van, mint nekünk?
  ...

  Lefeküdt a szerbeknek?igen
  Uff

   
 • 12kapuskiraly2017szeptember11.15:09ÚjVálasz

  Kivitt minket az Eb-re? Igen
  Továbbmentünk a csoportkörből? Igen
  Pariban voltunk a szerbekkel? Igen
  Több NBA vagy EU élbajnokságban játszó játékosuk van, mint nekünk? Igen
  Emelt fővel jöttünk haza? Igen

  Ezek után ha a menedzsment ugy dönt próbáljon a kapitány ilyet gurítani a VB-re szerintem tök rendben lévő döntés.

  Ha meg oda is kivisz minket akkor még inkább megérdemli a tiszteletet.

  Ő is megmondta: nem azért tették oda, hogy szeressék, hanem, hogy eredményt hozzon. Hozta?

  Uff ennyi voltam mára

   
 • 11gazos_laptop2017szeptember11.13:44ÚjVálasz

  Ja jut eszembe! Miért nő ennyire Ivkovics orra, talán sokat hazudik?

   
 • 10gazos_laptop2017szeptember11.13:42ÚjVálasz

  Csak Ivkovics le ne váltsa Szalay-t meg a többit!

   
 • 9Csapajev elvtárs2017szeptember11.13:25ÚjVálasz

  A válogatott sikereinek mindig száz százalékosan szurkolok. Szép eredmény volt ez a mostani EB, beleértve a tavalyi selejtező sikert is.
  De Ivkovics megosztó személyisége nem biztos, hogy hosszútávon hasznos lesz a válogatottnak.

   
 • 8kelemenandras2017szeptember11.13:14ÚjVálasz

  A magyar kosárlabda érdekeit és jövőjét nézve, személy szerint örülök annak, ha a megkezdett munka, nyugodt körülmények között tovább tud folytatódni!

  Úgy gondolom, hogy a kosárlabdát szerető magyar szurkolók részéről a hozzászólásainkkal is segíthetjük ezt a folyamatot.

  Javaslom:

  az MKOSZ részére egy olyan szakmai alapokon nyugvó országos szintű játékos megfigyelői rendszer kiépítését és működtetését (ahogyan az a nagy múltú, tehetős profi klubokban Európában és a tengeren túlon szokás), amely azt a fiatal generációt célozza meg, amelyikből évek múltán majd a válogatott játékosok is ki fognak kerülni. Rengeteg tehetséges általános és középiskolás korú gyermek pattogtatja rendszeresen a labdát, akik előbb-utóbb különböző okok miatt abbahagyják ezt a sportot, pedig belőlük lehetnének később válogatott sportemberek. Sokszor ennek családi, és/vagy anyagi okai vannak. Egy országos megfigyelői rendszer kiépítésével és működtetésével segíteni lehetne központilag ezeknek a kiemelkedően tehetséges gyerekek abban, hogy pl. az általános iskolás korú gyerekeknek a lakóhelyükhöz legközelebbi szakmailag elismert bázison legyen lehetőségük a fejlődésre, vagy éppen a középiskolai tanulmányaik kezdődhessenek el egy olyan településen, ahol a kosárlabda terén való fejlődésük részére a lehető legjobb körülményeket tudja biztosítani egy egyesület. Ezeket az átlagon felül tehetséges gyerekeket kellene országos szinten megtalálni, ösztönözni, inspirálni, segíteni, hogy ha később is céljuk marad a kosárlabda sportban való fejlődés, akkor erre a legjobb lehetőségeket megkaphassák. Így pl. 5-10-15 év múlva, mi szurkolók, nekik drukkolhatnánk egy válogatott mérkőzésen úgy, mint pl. most Perl Zolinak! Ha központilag lenne rá forrás, akkor előbb utóbb megtérülne a ráfordított energia.

  Szerintem sok tehetséges gyerek kallódik el, viszont a sport nyújthat majd a tanulás mellett sok olyan fiatalnak egy jobb életminőséget, akik enélkül a lehetőség nélkül, a későbbi hétköznapi felnőtt életükben sem értek volna el egy magasabb szintet.

  A mostani sikerek úgy gondolom, hogy lehetőséget generálhatnak olyan elképzelések megvalósításának, aminek a gyümölcsét nem holnap szüreteljük, de pár év múlva boldogan koccinthatunk majd a sikerére. Ebben szerintem a szövetségi kapitány is hathatósan tudna segíteni.

  HAJRÁ MAGYAR KOSÁRLABDA!

   
 • 7nemdeandre2017szeptember11.13:10ÚjVálasz

  20% Feri bá a vègèt már csak hallotta,valószinű már fotozkodott a híressègekkel.az igaz,hogy felszántották a srácok a parkettát,csak nem azok akikkel nyerhettünk volna. Hogy lesz így a kèt ló megülve?mert tavaly nem sikerült..

   
 • 6C.Zvezda2017szeptember11.13:02ÚjVálasz
  Idézet: rouge
  Te, vègülis kinek drukkoltàl a szerb-magyaron?
  Nem kötekedni akarok, csak èrdekel...mintha tavasszal a szerbeket említetted volna.
  ...

  Nem, nem szurkoltam senkinek.
  A meccset nem is láttam sajna.. ezért nem is írtam oda semmit.
  Az eredmény alapján szerintem ez tisztes helytállás, hamarosan megtudjuk, hogy valójában mennyire ütős ez a szerb brigád.

   
 • 5szombathely192017szeptember11.12:36ÚjVálasz
  Idézet: csabi1216
  Nagyon nem szeretem őt, de nem tudnék szakmai indokot, hogy ne ő maradjon.
  ...

  En tudnek!
  Kivitt magaval egy szerb center havert a magyar valogatottba egy magyar center helyett.
  Aztan az utolso meccsen a jelet se mutatta a vegen, hogy megprobalna nyerni a szerbek ellen.
  Tudom, jok a szerbek es lehet ha 5 a 3-ba jatszunk se forditjuk meg de akkor is. Ez nem egy edzomeccs volt itt a vegen is minden minden alapon menni kellett volna.
  Meg ezekkel a kozos kepekkel olyan erzesem van mintha osztalykirandulasra vitte volna a jatekosokat es hiressegekkel fotoztatta oket. Tudomasul kell venni odaertunk europa csapatai koze nem kell kicsinyeskedni.
  Az eredmeny persze szep es oromteli azon nincs mit magyarazni de szerintem ezzel a kerettel a roman, cseh meccs megnyerese kalkulalhato volt.

   
 • 4rouge2017szeptember11.12:32ÚjVálasz
  Idézet: C.Zvezda
  Várható volt.
  Nincs ezzel gond, csak ne legyen ugyanaz a helyzet, mint ami a focinál lett.
  Sok sikert!
  ...

  Te, vègülis kinek drukkoltàl a szerb-magyaron?
  Nem kötekedni akarok, csak èrdekel...mintha tavasszal a szerbeket említetted volna.

  Illetve nem olvastam a vélemènyedet a mèrkőzèsről, ez is èrdekelne.

   
 • 3csabi12162017szeptember11.12:14ÚjVálasz

  Nagyon nem szeretem őt, de nem tudnék szakmai indokot, hogy ne ő maradjon.

   
 • 2berecz332017szeptember11.12:04ÚjVálasz

  Vártam másfél órát, " De egy se birta mondani
  Hogy: éljen Eduárd. -"
  Tudom,eztán majd lesz:)

   
 • 1C.Zvezda2017szeptember11.11:57ÚjVálasz

  Várható volt.
  Nincs ezzel gond, csak ne legyen ugyanaz a helyzet, mint ami a focinál lett.
  Sok sikert!

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!