Összeállt a B-csoport 28-as mezőnye

B-csoport – A DEAC, a Falco és a Sopron is indít tartalékcsapatot az alsóházban.
 
 
 
 
 

Összeállt a B-csoport 28-as mezőnye

B-csoport – A DEAC, a Falco és a Sopron is indít tartalékcsapatot az alsóházban.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Ahogy korábban már jeleztük, a jövő hétvégén induló B-csoport mezőnye ettől a szezontól kezdve felső- és alsóházra oszlik, úgynevezett Piros- és Zöld-csoportra. Az A-csoportba jutásért a Piros-csoportban szereplő 14 együttes harcolhat, míg a Zöld-csoport 14 klubja a felsőházba kerülésért vív csatát a szezon során.

Nyár elején még néhány kérdés nyitott volt, azonban immár adott a második vonalban induló 28 együttes névsora.

A Piros-csoportban nincs változás az előzetesen várthoz képest: az előző idény 2–14. helyezettjei, illetve az élvonaltól visszalépő Vasas alkotja a mezőnyt.

Piros-csoport: Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC, Bonyhádi KSE, Budapesti Honvéd SE, Calle Pubfood Békés, HOYA-Pannon Egyetem Veszprém, MEAFC, MTK Törökbálint, Nagykőrösi Sólymok KE, Nyíregyháza Blue Sharks, OSE Lions, PVSK-Kronosz Kiadó, Tehetséges Fiatalok-Budapest SE, Vasas Akadémia, Vásárhelyi Kosársuli

A Zöld-csoportban három helyen lesz változás: az NB II-ben feljutó helyen záró Vasas Akadémia II., a Ceglédi KE és a Ricsilla Sport-Hévízi SK nincs az indulók között, ott lesz viszont a mezőnyben a DEAC, a Falco és a Sopron tartalékcsapata, velük lesz teljes a 14 csapatos mezőny.

Zöld-csoport: Alba Fehérvár II., Bajai Bácska FKE, BKG Príma SE, DEAC U23, EKE Eger KOK, Falco KC Szombathely II., Ford Ivanics-Budafok, MAFC II., Motax KC Pápa, Óbudai Kaszások, Salgótarjáni KSE, Sopron KC Sportiskola, SMAFC-NYME, Tiszaújvárosi Phoenix KK

A versenykiírás szerint a Piros-csoport győztese A-csoportos indulási jogot szerez – élvonalbeli együttes tartalékcsapata nem lehet feljutó –, míg az utolsó kettő helyet cserél a Zöld-csoport első két helyezettjével. A Zöld-csoport utolsó, nem tartalékcsapata kiesik az NB I/B-ből – mivel öt tartalékcsapat is szerepel itt, így előfordulhat, hogy a 9. hely lesz a kiesőhely.

A pontos lebonyolításról itt írtunk.

 
 

 

 
 • 4netudki2017szeptember07.19:09ÚjVálasz

  Sajnos amig a "szakmainak" nevezett Szakmai és Utánpótlás Bizottság(Mészáros
  • Balogh• Ivkovicsné
  • Pór• Zsoldos )
  beleszól kénye-kedve szerint minden évben a korhatárokba és soha sincs végig vezetve egy vonal addig érdemben nem változik a magyar kosárlabda Egy U23 csapat mivel érdemelte ki hogy "B"-ben indulhat ?? Más csapatnak végig KELL járni a lépcsőket....De ha úgy akarják akkor jövőre nem indulnak B-ben majd a következőben megint akarnak akkor indulhatnak....Mint egy alsógatya ha akarom felveszem ha akarom leveszem....Amúgy idén B-ben 1 95-os és egy 98-as születésűnek kellene pályán lenni ... 2 éve még a Dedi ezt találta ki .Következetlenek vagyunk!!! Meg hát az amatőr ligás fizetések körmére is oda kellene már nézni az illetékeseknek ,mert ez már nem amatőr bajnokság(nagyszerű B csoport A csoportos fizetésekkel legfőképpen a piros csoportban).....

   
 • 3khmkhm2017szeptember07.10:55ÚjVálasz
  Idézet: enemi
  Az U23-as és U24-es "fiatal" már nem fiatal. Aki még ekkor is fiatalnak érzi magát, nem pedig kész jàtékosnak, az ássa el magát!
  ...

  ......vagy menjenek az NB2 -be mert bizony annak a színvonala sem a régi már...! Alulról felfelé, nem pedig fenntről lefelé kellene már építkezni!

   
 • 2enemi2017szeptember07.09:23ÚjVálasz
  Idézet: Kiss
  Vagy részt vesz a bajnokságban, és akkor versenyzik egy csapat, vagy nem. Játszik mindenkivel, ki is kapogat, győzöget is, de kiesni nem tud...aki meg több 10 milliót költ rá, és 9.
  ...

  Az U23-as és U24-es "fiatal" már nem fiatal. Aki még ekkor is fiatalnak érzi magát, nem pedig kész jàtékosnak, az ássa el magát! Más országokban ennyi idősen a bajnokság meghatározó jàtèkosai az ilyen korú srácok!
  Nem U23-as, meg U24-es bajnokság kell ide, hanem ÖNKRITIKA, hogy az ilyen játékosok be tudják ismerni, hogy ami nem megy, azt nem kell erőltetni!

   
 • 1Kiss2017szeptember06.21:56ÚjVálasz

  Vagy részt vesz a bajnokságban, és akkor versenyzik egy csapat, vagy nem. Játszik mindenkivel, ki is kapogat, győzöget is, de kiesni nem tud...aki meg több 10 milliót költ rá, és 9. lesz, kiesik, kuka. Vicc!
  Indítani kellene egy rendes, nem U20, mert abban nincs játékos, hanem U23-vagy U24-es bajnokságot a magyar fiataloknak, nem a B-csoportból viccet csinálni!
  Ki nem eshet, gondolom, fel sem juthat...kabaré.

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!