Korábbi A-csoportos játékosokkal hajt feljutásra a Budafok

Budapest – A fővárosi csapat remekül igazolt a nyáron.
 
 
 
 
 

Korábbi A-csoportos játékosokkal hajt feljutásra a Budafok

Budapest – A fővárosi csapat remekül igazolt a nyáron.

Ahogy arról már többször beszámoltunk, a következő idénytől változik az NB I./B lebonyolítása: az eddig megszokott Keleti és Nyugati csoport helyett felső- és alsóházra (piros és zöld csoportra) bontják a másodosztály mezőnyét. Az új rendszernek köszönhetően vélhetően nem csak az élvonalba jutásért és a kiesés elkerüléséért hajtó együtteseknek lesz izgalmas a szezon vége, hanem a középmezőny csapatainak is, melyek így a korábbiakkal ellentétben az utolsó fordulókban is komoly téttel bíró mérkőzéseket játszhatnak majd.

Ebben reménykednek Budafokon is, ahol az elmúlt években többnyire a bennmaradás kiharcolása volt a prioritás – pár remek igazolásnak köszönhetően azonban idén már nagyobb célokat tűztek ki maguk elé a 22. kerületiek. A BB1.hu az első két felkészülési mérkőzését (a Szolnok U23 és a Vasas ellen) megnyerő Budafok korábbi játékosát és jelenlegi vezetőedzőjét, Károly Mátét kérdezte többek közt az együttes céljairól, a riválisokról és a csapatonként megengedett egy külföldi játékosról is.

– Az elmúlt években a Budafok nevével leginkább a tabella alsó felében találkozhattunk, az előttünk álló szezonban viszont - ha jól tudjuk - magasabbra tör a gárda. Mik az idei célkitűzések, és mi változott meg a csapatnál?

– A korábbiakhoz képest valóban nagyobb célokkal vágunk neki a bajnokságnak, szeretnénk az alsóház, vagyis a Zöld csoport két feljutó helyének az egyikén végezni – tehát döntőbe jutni a rájátszásban. Ezen kívül egy erős hazai pályával jó lenne a HEPP-Kupában is minél messzebbre jutni. Hogy mi változott? Először is, a játékosállomány megerősítése nagyon jól sikerült, négy, korábban az A-csoportot is megjárt kosaras érkezett: Tursics Krisztián a MAFC-ban, a palánk alatti részleget erősítő Varga Dani és Horváth Marci Szegeden illetve Kaposváron kóstolt bele az élvonalbeli kosárlabdába, míg a hiányposztra érkező Wehner Zoli Zalaegerszeget, Nyíregyházát és Jászberényt is megjárta. Fontos emellett az is, hogy az eddig megszokottnál több lehetőségünk van edzeni: a délutánok mellett idén már délelőtt is használhatjuk a csarnokot.

– Az alsóházban alighanem több csapat is a feljutásra hajt, kit tart a csapat legnagyobb riválisainak?

– Mivel több csapat is formálódik még, ezért erre a kérdésre jelenleg nehéz válaszolni, de az biztos, hogy a Salgótarján talán a legnagyobb favorit, valamint a frissen feljutott Szigetszentmiklós is erős lesz. Azt, hogy ki lehet még igazán veszélyes ránk nézve, azt a további erősítések határozzák meg, például hogy melyik csapat igazol még külföldi játékost – egy-egy ilyen szerződtetés könnyen felboríthatja az alakuló erősorrendet.

– Ha már a külföldi játékosoknál tartunk, és a feljutás a cél: Budafokon terveznek légiós-igazolást?

– Nem akarok egyértelműen nemet mondani, mert sok minden történhet még a szezonkezdésig, de alapvetően nem. Úgy gondolom, hogy nagyon jó magyar játékosaink vannak, hiszen az újonnan érkezők mellett egyben maradt a csapat gerince, így Mészáros Csaba, Fehér Csaba vagy Tóth Szabolcs továbbra is az együttest erősíti, emellett pedig a tehetséges utánpótlás játékosainknak is szeretnénk lehetőséget biztosítani. Ez utóbbira remek példa Lados Erik, aki az előző szezonban mindössze 16 évesen már meghatározó tagja volt a csapatnak – az utolsó előtti fordulóban pedig 40 pontot dobott a Salgótarjánnak. Összességében tehát minden adott egy jó szezonhoz, és a feljutás a célunk, de nem minden áron. Meglátjuk, hogyan erősít a többi csapat, és ennek fényében hozzuk meg a végső döntést, de fontosnak tartom kiemelni, hogy nem csak rövid, hanem hosszú távban is gondolkozunk a klubnál.

 
 

 

 
 • 11Hattori-OSE2017augusztus23.12:41ÚjVálasz

  Több, mint 250 utánpótláskorú játékos kosárlabdázik Oroszlányon. Ez szerintem nem rossz szám, egy nem egészen húszezres kisvárosban. A felnőtt csapatban idén négy oroszlányi van a 12 fős keretben, ezt sem mondanám rossz aránynak.
  De most nem is az OSE a téma. Kívánom a Budafoknak, hogy építsenek egy ügyes, jó csapatot, és játszanak sportszerűen. Tavaly ez még egy más kerettel ellenünk nem sikerült.

   
 • 10loth2017augusztus23.12:14ÚjVálasz

  Osztom a véleményt. Vannak olyan klubok akik csak a felnőtt csapatukkal villognak, ez a fővárosban teljesen másként működik. Több saját nevelésű fiatallal és nagyságrendileg kevesebb pénzből.
  Annak meg örülni kell hogy a Budafok is fel tud zárkózni a tetejéhez. Nagyon kívánom, hogy az OSE csapatában legyen oroszlányi saját játékos is, mert az teszi valóssá egy klub munkáját. Hajrá Bp.

   
 • 9HajraBP2017augusztus23.09:31ÚjVálasz
  Idézet: Hattori-OSE
  @loth, látom az értő olvasás nem az erősséged.
  A tavalyi szezonról beszéltem, szóval fölösleges belekavarnod a volt játékosainkat, akik idén csatlakoztak a Budafokhoz.
  ...

  És a tavalyi miért volt alattomos? Pár meccsüket láttam és maximum minimális fegyelmezetlenség róható fel a számlájukra, ami akár érthető is hiszen teljesen ingyen, szeretetből játszottak.

   
 • 8Hattori-OSE2017augusztus23.07:32ÚjVálasz

  @loth, látom az értő olvasás nem az erősséged.
  A tavalyi szezonról beszéltem, szóval fölösleges belekavarnod a volt játékosainkat, akik idén csatlakoztak a Budafokhoz.

   
 • 7loth2017augusztus23.00:03ÚjVálasz

  Oroszlányi nickkel miért írsz ilyeneket a volt játékosaitokról?

   
 • 6HajraBP2017augusztus22.20:21ÚjVálasz

  Na végre megint érdemes lesz kijárni Budafok meccsre.
  Hajrá Budapest, hajrá Budafok!

   
 • 5adsl4653262017augusztus22.19:56ÚjVálasz

  Horváth Marci:csak lejjebb és lejjebb.Tényleg:van még lejjebb?

   
 • 4netudki2017augusztus22.19:46ÚjVálasz

  Van itt pénz.... csak kár hogy a többi ingyen játszik a Budafokban!!!

   
 • 3Hattori-OSE2017augusztus22.18:51ÚjVálasz

  Tavaly igazi alattomos sunyi brigád volt a Budafok, szurkolóknak kiszólogató edzővel a padon. Reméljük idén megpróbálnak kosárlabdázni is.

   
 • 2kapszy2017augusztus22.16:05ÚjVálasz

  Gyerünk Máté!

   
 • 1szagértő2017augusztus22.13:17ÚjVálasz

  Azzal, hogy Ivko behívja Karahodzsicsot, Kane előtt bezárta a kaput végleg? Ezek szerint, akkor nem vár rá tovább, mert elvileg csak 1 honosított lehet csapatonként.

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!