U16-os Eb: Ezüstérmesek lettek a lányok

Bourges - Csak egyszer kaptunk ki a tornán, a döntőben, a házigazdáktól.
 
 
 
 
 

U16-os Eb: Ezüstérmesek lettek a lányok

Bourges - Csak egyszer kaptunk ki a tornán, a döntőben, a házigazdáktól.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


A magyar válogatott rövid időn belül második döntőjére készült, hiszen az EYOF után az Eb-n is a fináléig menetelt. Nem várt könnyű feladat Szironyékra, hiszen Franciaországban, a házigazda ellen szálltak harcba a kontinenselsőségért. Mindkét gárda 100 %-os volt eddig.
Érdekesség, hogy a két csapat a nizzai felkészülési tornán is találkozott egymással egy hónappal ezelőtt, akkor 54-44-re kikaptunk.

Mindkét fél keményen védekezett, a pontszegény első negyedet öt ponttal a mieink nyerték (8-13). A második negyedet héttel a gallok nyerték, pedig az elején még tízzel is vezettünk. A hajrát azonban elszúrtuk, fordítottak a vendéglátók, a félidőben 26-24 volt az állás.

A második játékrész elején tovább nőtt, kétszámjegyűvé vált a hátrányunk, nem tudtunk mit kezdeni a franciák ellenállhatatlan támadójátékával. 49-37-ről indult a záró etap. Nem adták fel a mieink, és indítottak még egy nagy hajrát. Tízen belülre is kerültünk, ám igazán nagy veszélyt már nem jelentettünk a magabiztos franciákra. Megérdemelt hazai siker született, de a magyar lányok is kitettek magukért, és értékes ezüstéremmel zárták a tornát.

 
 

 

 
  • 1andras2017augusztus13.12:02ÚjVálasz

    Csodálatos csapat, köszönöm az élményt!

     

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!