U16-os Eb: Elszenvedte első vereségét a magyar csapat

Szófia – Pedig a félidőben még nekünk állt a zászló a csehek ellen is.
 
 
 
 
 

U16-os Eb: Elszenvedte első vereségét a magyar csapat

Szófia – Pedig a félidőben még nekünk állt a zászló a csehek ellen is.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Csehország ellen folytatta szereplését a szófiai Eb-t két győzelemmel kezdő magyar U18-as fiú válogatott. Váradi Attila együttes 8-2-vel kezdett, majd 15-8-ra megnyerte az első felvonást. A folytatásban feljött ugyan a rivális, de a félidőre sikerült minimális előnyünket megtartani (30-26).

A fordulás után sem esett sok kosár. Bennragadtunk az öltözőben, teljesen leblokkoltunk, ezt pedig kihasználták a csehek, és fordítottak. 42-48-ról indult a záró felvonás. Bármivel próbálkoztunk, nem jutottunk közelebb, a magyar válogatott elszenvedte első vereségét a kontinenstornán.

"Jó védekezéssel és gyors támadójátékkal kezdett a magyar csapat, az első negyedben magához ragadta a kezdeményezést. A szívós és keményen játszó cseh csapat a félidő végjátékára kiegyenlített, de az utolsó percek fegyelmezett játéka négy pontos magyar előnyt eredményezett. A harmadik negyedben próbálta csapatunk rendezni sorait, szigorítani a védekezésen , de az ellenfél kemény védekezésének nem találta ellenszerét és saját palánkunk alatt nagyon sok támadó lepattanót adtuk a cseh csapatnak. Ezzel a negyed derekára lépéselőnybe került ellenfelünk, amit a mérkőzés végéig meg tudott őrizni. Hiába voltak fellángolásaink, támadásainkból hiányzott az átütő erő, védekezésünk a labdák birtokba vételekor gyenge volt, ellenfelünk 27 támadó lepattanót szerzett, melyből 25 pontot ért el" - tudósított Horváth Orsolya technikai vezető.

Váradi Attila, a magyar válogatott szövetségi edzője: Tudtuk ellenfelünkről, hogy mik az erősségei, felkészültünk belőle, de sajnos csak 15 percig működött. Keménységben, harcosságban felülmúltak minket, sajnos a saját palánkunk alatt sem tudtuk urak lenni, így egy nyerhető mérkőzésen fájó vereséget szenvedtünk.

 
 

 

 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!