U18-as Eb: Legyőztük a svédeket

Sopron - Holnap az ötödik helyért játszhatunk.
 
 
 
 
 

U18-as Eb: Legyőztük a svédeket

Sopron - Holnap az ötödik helyért játszhatunk.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Egy szünnap után, a belgák elleni vereséget követően, ma délután a svédek ellen az 5-8. helyért folytatta a magyar női kosárlabda-válogatott a hazai rendezésű, U18-as, A-divíziós Európa-bajnokságon.

Sajnos legjobbunk, Juhász Réka nem épült fel sérüléséből, így Balogh Judit együttesének ezúttal is nélküle kellett felvennie a harcot.

Hullámzó első negyed után döntetlennel zártak a csapatok (13-13). Mi kezdtünk jobban, 4-11-nél már hét ponttal is vezettünk, ezt követően azonban „felébredtek” a skandinávok, és Lundquist vezérletével egalizáltak. A folytatásban megint sikerült pár ponttal meglépnünk, de a svédek megint visszajöttek, sőt ezúttal fordítottak is. A nagyszünetben egy ponttal álltunk jobban (25-26).

Katasztrofálisan indult számunkra a második játékrész, közel hét percig nem találtak a gyűrűbe Mérészék. 9-0-val kezdtek a svédek (34-26). Varázsütésre megváltozott a játék képe a hajrára, sikerült egy 10-0-s szériával zárunk a harmadik negyedet, így újra magyar vezetést mutatott a tábla (34-36). Fej-fej mellett haladtak a csapatok a végén, a hajrához érkezvén aztán Gereben és Mérész vezérletével sikerült behozhatatlan előnyre szert tennünk. 59-43-as sikerünknek köszönhetően a holnapi záró napon az 5. helyért játszhatunk.

 
 

 

 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!