Sztojan Ivkovics a fedélzeten! Itt vannak a válaszok

Körkép - Olvasóink rengeteg kérdést feltettek, egyik sem marad megválaszolatlanul. Első rész.
 
 
 
 
 

Sztojan Ivkovics a fedélzeten! Itt vannak a válaszok

Körkép - Olvasóink rengeteg kérdést feltettek, egyik sem marad megválaszolatlanul. Első rész.

A BB1.hu lehetőséget biztosított olvasóinak, hogy kérdezzenek Sztojan Ivkovicstól, a magyar férfi válogatott szövetségi kapitányától.

Kérdések, és válaszok. Első rész!

kunka
Az EB alatt lehet majd kommentelni?

Nem én döntöm el, hogy miként engedi a BB1 a kommentálást, soha nem kértem az én nyilatkozataim alatt a kommentek tiltását. A kommentek engem erősítenek, egy kiváló motivációnak és reklámnak tartom.


thereignman

Kedves Kapitány,
Nagy elismerésem a válogatottal tett minden ténykedése, a kijutás, a hangulat a csapat körül, a fegyelem és minden más,ami a csapatot övezi. 
Kérdésem, hogy Lóránt Péternek még egy esélyt tudna-e adni? Szerintem vele lenne teljes a válogatottunk!
Hajrá Magyarok!
Azu EB-n szurkolunk a helyszínen a csapatnak!

Üdvözlettel:
TheReignman

Én is ugyanazt gondolom, Európában mi vagyunk az a válogatott, ahol a legkevesebb lemondással kell számolnia a szakmai stábnak. Nem létezik tökéletes helyzet, mely mindenkinek egyformán megfelel, mindig mindenhol lesznek kis konfliktusok, s valaki nem lesz itt. Aki most nincs itt, az nyilvánvaló, hogy hiányozni fog valakinek. Azokkal az emberekkel kell dolgoznunk, akik öt éve itt vannak.


onyx


Ön szerint melyikük dobna be többet 10 kísérletből?
Gordan 10 ziccer, vagy Halimic 10 tripla?

Válaszát előre is köszönöm.

Gordan 10 ziccert hamarabb dob be, csak nem tudom, közben hány támadólepattanót gyűjtene be.


olimpiautca1a


Én azt szeretném kérdezni a szövetségi kapitány úrtól, hogy a dunai vagy a tiszai halászlevet szereti jobban. Megtisztelő válaszát előre is köszönöm!

A bajait.


zvonko


Kedves Stole,
Miért nem lehet egyszerűen kezet fogni a Lórival, a válogatott érdekében mindkettőtöknek félretenni a sértettséget inni egy bambit és elfelejteni az egészet ? Vagytok Ti mindketten ennyire vagányak !

Az én oldalamon nincs sértődés. Többször is hívtuk Pétert, amikor megmutathatta volna, hogy tud és akar velünk dolgozni. Majd megnézzük, hogy az Európa-bajnokság után mit hoz az élet. Most az a csapat élvez elsőbbséget, amelyik kiharcolta a kijutást a kontinenstornára. Mindenki más elvek alapján él, úgy gondolom, egy nagyobb többség pártolja azt, hogy azokról szóljon elsősorban az Eb, akik tettek is érte sokat.

hunyeeeahno88


Kérdésem: Hogyan esett a vàlasztàs Deandre Kane-ra pl. Ubilla helyett??

Nekem sem egyik, sem másik nem hiányzik, erre a kérdésre akkor válaszolnék, ha Ubilla is aláír a Maccabihoz.


arthas


Mennyire számíthatunk a fiatalok bevetésére? Főleg Benke Szilire és Váradi-ra gondolok.

A világbajnoki selejtezőn már kulcsszerepet szánok nekik, most mindenki tudja, s ezt az első edzésen le is tisztáztuk a fiúkkal, hogy milyen elvek alapján áll össze az Eb-keret.
whoami


Tisztelt Ivkovics úr!


Először is gratulálnék az eb-re való kijutáshoz és ott sikeres szereplés kívánok!

A kérdésem az lenne, hogy évről évre bizonyítja Nyugat-Magyarország, hogy sorra élmezőnyben végeznek a csapatok. Kiváló, fanatikus szurkolótáborral rendelkeznek a klubok (Szombathely, Sopron, Körmend, Zalaegerszeg, Székesfehérvár, stb.), de válogatott mérkőzést mégsem láthatunk a közelben. Pedig véleményem szerint az igazi kosárlabda szeretőknek egy igazi gyűjtő pontja lenne valamely fent említett városban rendezett tétmérkőzés. A kérdés tehát az lenne, hogy itt miért nem opció egy-egy tétmérkőzés megrendezése? Klubok nem partnerek?
Pályaalkalmatlanság? 

Válaszát előre is köszönöm!

Ez a válogatott játszott Sopronban tétmeccseket, Szombathelyen is, most Székesfehérváron lépünk pályára. Sajnálom, hogy a debreceni meghívásnak nem tudtunk eleget tenni, a városvezetők egy egész hétre vendégül látták volna a válogatottat. Ezért is jöttünk Oroszországba. A döntés soha nem csak szakmai, hanem anyagi is, ehhez szükség van az adott klub pozitív hozzáállására is.


profbasket


Sztojján mester!
Elösző gratulánék szombati dobásáhó, Öné vót a legpontosabb a meccsen!
Ilyen hatékonyságga és pontoságga nem gondolkodott azon, hogy kézilabdázó legyen?
Válaszát köszönnyük.

Volt vágyam, csak nem átlövő, hanem beállós.
profbasket


Igazábó hatalmas példaképem! Autogramot kérni lehet-e Öntől?

Van egy Sztojan Ivkovics-sapkám, aláírom és elküldöm Önnek. Küldje el az elérhetőségét a BB1-nek.


cibona5


Tisztelt Kapitány úr!

Természetesen minden válogatott meccsen teljes szívből szurkolok a csapatunknak. Az összeállításával kapcsolatban egyetlen számomra érthetetlen poszt van: ez pedig a 4. poszt.
Milyen szakmai indokok, vagy mutatók helyezik a válogatásnál előbbre Eilingsfeldet és Tóth Norbertet, mint Lóránt Pétert és Szabó Zsoltot. 
Válaszát előre is köszönöm.

Egyszerű a válasz, tisztelem mind a négy játékos tudását, de első kettővel jutott ki a magyar válogatott az Európa-bajnokságra. Lehetséges, hogy a másik kettővel Európa-bajnokok lennénk. Persze ez utóbbit viccnek szántam. Több tiszteletet érdemelnek azok a magyar válogatottak is, akiknek nincs erős menedzseri hátterük. Mindenki a saját elveiből indul ki, mikor egy ilyen döntést meghoz.
wind


Mi az oka annak, hogy számos meccsen, - legyen az akár egy felkészüléi meccs - Ön körül folyamatosan "forr a levegő" és "áll a bál" (technikaik, kiállítások)
Nem gondolja, hogy ez már a magyar csapat nemzetközi megítélését is rontja??
Értem én, hogy egy edzőnek fanatikusnak is kell bizonyos esetekben lennie, de lehet hogy eredményesebb, ha higgadtabb lenne a kispadnál, főleg az EB-n.

Tizennyolc hivatalos Eb-selejtezőn voltam eddig a válogatott edzője, tizennégyet nyertünk, négyszer kikaptunk, összesen két,v agy három technikait kaptam ezeken. Szerintem ez nem rossz adat. Hozzáteszem, a játékosaim pedig csak egyet kaptak. Tehát, mi is a kérdés?bigmac

Tisztelt Kapitány,

2 kérdésem lenne

1.
Milyen olyan erényei vannak Wittman Krisztiánnak, ami válogatott szintet ut meg. Sajnos nekem nem sikerul észrvennem. Évek ota magát mulja alul a saját klubjaiban, mi alapján válogatott?

Ezt a kérdést felolvasom a válogatott játékosoknak, elég érdekes megközelítés.2. Ön szerint van esélyunk továbbjutni Kolozsváron Loránt nélkul is?

Sokkal nagyobb volt a tét, míg eljutottunk Kolozsvárra. Megkérdezem Tóth Norbit és Eilingsfeldet, s később pontos választ adok erre a kérdésre.
ForzaFalco


Kedves Stojan!
Mi a véleménye Szombathelyről, a városról a Falcoról és a szurkolóiról? Ha egyszer úgy alakulna és megkeresné Önt a vezetőség mit reagálna?(persze korrekt,versenyképes ajánlattal)!

Tavaly nyáron nyilatkoztam, hogy nem sokig leszek a felnőtt klubkosárlabdában, s utána a “tiétek” a világ. Most legalább még egy évig nem álmodozom a magyar bajnokságról. Próbálok tanulni és figyelni, hogy hova fejlődik a magyar klubkosárlabda nemzetközi színtéren, hátha tanulok valamit. A Falcóról: egy komoly kosárlabdabázisa mind szurkolói, mind utánpótlás terén a magyar kosárlabdázásnak. Tisztelem a vezetőket, bajnoki döntőre is meghívtak, személyesen láthattam a kiváló hangulatot.

 
 

 

 
 • 22maxx2017augusztus12.22:05ÚjVálasz
  Idézet: athinsahs
  Már elnézést, de honnan veszed azt, hogy nem lehet visszavonni egy honosított személy állampolgárságát?
  ...

  Nyilván a montenegroi törvény más. Magyar állampolgárságot visszavonni csak akkor lehet, ha bebizonyosodik hogy azt hamis adatok alapján adták ki. Akkor is csak 10 évig. Ez a törvény.

   
 • 21athinsahs2017augusztus12.14:02ÚjVálasz
  Idézet: maxx
  Sajnos visszavonni nem lehet Kane magyar állampolgárságát, pedig az lenne a legjobb. Ha valóban olyan karakán ember Ivkovics, mint amilyennek mutatja magát...
  ...

  Már elnézést, de honnan veszed azt, hogy nem lehet visszavonni egy honosított személy állampolgárságát?
  Csak azért kérdezem, mert a montenegróiak pont ezzel fenyegették meg a Barcába játszó Rice-t aki így elveszítené az európai státuszát. Én úgy gondolom ezt Kanenél is lehetne alkalmazni hisz szerintem a maccabinak sem mindegy, hogy milyen státuszba is érkezik meg hozzá a játékos és így akár egy zsíros szerződést is bukhat.

   
 • 20feffo2017augusztus12.13:38ÚjVálasz

  Hihetetlen ez a pali : szemrebbenés nélkül löki a dumát, hogy csak azok vannak ott akik résztvettek a selejtezőn. Mintha mindenki vak lenne és nem látná az ujoncokat : Kane, Allen, Golomán, Benke.
  A másik : Kane mentalitása, hozzáállása jobb mint Lórié ?
  Vicc vagy ember.

   
 • 19vagasiteri2017augusztus12.12:52ÚjVálasz
  Idézet: bilbao
  Sehol nem írják hogy két részben történik az összes kérdés megválaszolása. Lehet h 3-4-5 rész lesz.
  ...

  Kérdezzen Sztojan Ivkovicstól!

  "A kérdéseket hozzászólásban várjuk. 24 óra elteltével a beérkező kérdéseket a kapitánynak feltesszük, és azt két részletben honlapunkon közöljük."

   
 • 18szombathely192017augusztus12.12:42ÚjVálasz
  Idézet: maxx
  Sajnos visszavonni nem lehet Kane magyar állampolgárságát, pedig az lenne a legjobb. Ha valóban olyan karakán ember Ivkovics, mint amilyennek mutatja magát...
  ...

  Ami meg szomoru, hogy 3 meccs miatt valakire raadjuk azt a cimeres mezt amire minden magyar gyerek vagyik...

   
 • 17maxx2017augusztus12.11:33ÚjVálasz
  Idézet: bbfelhasznalo2
  Vagy mondjuk 3 nappal az EB előtt megoldódnak a családi problémák, és beesik a válogatotthoz. Akkor a szerződést is teljesítette és játszani sincs értelme.
  ...

  Sajnos visszavonni nem lehet Kane magyar állampolgárságát, pedig az lenne a legjobb. Ha valóban olyan karakán ember Ivkovics, mint amilyennek mutatja magát, akkor most már nem is hívja be az EBre sem.

   
 • 16bbfelhasznalo22017augusztus12.11:03ÚjVálasz
  Idézet: kunka
  25 milliót a summer league nyereményéből vígan kipenget, talán még a klubja is besegít, nehogy sérülten kezdje az idényt.
  Szerintem ne remékenykedjünk benne....
  ...

  Vagy mondjuk 3 nappal az EB előtt megoldódnak a családi problémák, és beesik a válogatotthoz. Akkor a szerződést is teljesítette és játszani sincs értelme.

   
 • 15bbfelhasznalo22017augusztus12.10:54ÚjVálasz

  "Tavaly nyáron nyilatkoztam, hogy nem sokig leszek a felnőtt klubkosárlabdában, s utána a “tiétek” a világ. Most legalább még egy évig nem álmodozom a magyar bajnokságról. "

  "A világbajnoki selejtezőn már kulcsszerepet szánok nekik, most mindenki tudja, s ezt az első edzésen le is tisztáztuk a fiúkkal, hogy milyen elvek alapján áll össze az Eb-keret".  A válaszokból az jön le, hogy Ivko marad a kapitány. Akkor kamu volt , hogy átvált a női vonalra?
  Vagy női klubedző és ffi kapitány lesz?

   
 • 14kunka2017augusztus12.10:52ÚjVálasz
  Idézet: szagértő
  Friss hír az nso-tól:

  "Jelentjük, DeAndre Kane él és virul, még csak nem is sérült.
  ...

  25 milliót a summer league nyereményéből vígan kipenget, talán még a klubja is besegít, nehogy sérülten kezdje az idényt.
  Szerintem ne remékenykedjünk benne.... :( Olyan légiós kellett volna, akinek mond is valamit Magyarország..Nem látok bele, de szerintem ez valakinek hatalmas buli volt sajnos.

   
 • 13kunka2017augusztus12.10:52ÚjVálasz
  Idézet: szagértő
  Friss hír az nso-tól:

  "Jelentjük, DeAndre Kane él és virul, még csak nem is sérült.
  ...

  25 milliót a summer league nyereményéből vígan kipenget, talán még a klubja is besegít, nehogy sérülten kezdje az idényt.
  Szerintem ne remékenykedjünk benne.... :( Olyan légiós kellett volna, akinek mond is valamit Magyarország..Nem látok bele, de szerintem ez valakinek hatalmas buli volt sajnos.

   
 • 12szagértő2017augusztus12.10:49ÚjVálasz

  Friss hír az nso-tól:

  "Jelentjük, DeAndre Kane él és virul, még csak nem is sérült. A Maccabi Tel-Aviv 28 éves amerikai-magyar hátvédje egyelőre családi okokra hivatkozva nem csatlakozott a magyar keret felkészüléséhez. Mese viszont nincs, jönni fog, hiszen köti a szerződése.

  Ha megszegné, hozzávetőleg 25 millió magyar forintnak megfelelő kártérítést kell fizetnie a honi szövetségnek, amely szép summa, nem biztos, hogy mellényzsebből is le lehet perkálni."

  Aha, tehát családi okok. Büdös ez...

   
 • 11Beniben2017augusztus12.10:26ÚjVálasz

  Monnyonle!

   
 • 10bilbao2017augusztus12.10:08ÚjVálasz
  Idézet: vagasiteri
  Ez eddig 14 kérdés, 14 válasz.
  Pontosan nem tudom, nem is fontos, hogy hány kérdést tettek fel a fórumozók, de úgy emlékszem kb. 60-70 kérdés volt. Hogyan fog teljesülni két részben a válaszadás?
  ...

  Sehol nem írják hogy két részben történik az összes kérdés megválaszolása. Lehet h 3-4-5 rész lesz.

   
 • 9boldi202017augusztus12.09:47ÚjVálasz

  Kérdezni lehetett, csak normális választ nem kaptunk.
  Miért nem Ubilla? Válasz: mert ő nem a Maccabiban játszik.
  Nagyon sokat érünk Kane-val, ha pár nappal az EB előtt beesik vagy meg sem érkezik. A jelleméről mindent elmond, hogy magasról tesz a válogatottra. Erről miért hallgat Ivkovics? Pedig mondhatná, hogy tévedtünk Kane mentalitásával kapcsolatban és behívunk helyette valaki más honosítottat. Választék az van bőven, hiszen egy időben tucatszámra honosítottak a légiósokat a csapatok.

   
 • 8Kiss2017augusztus12.09:29ÚjVálasz

  Kérdések és VÁLASZOK!!!??
  Bemásolok pár kérdést és "választ"... Valaki mondja már meg nekem, hogy hol találhatók a válaszok, hol vannak elrejtve a sorok között!
  Tisztelt Nagyságok! Ha már egyszer azt mondjuk, hogy válaszolunk a kérdésekre, akkor illene(!) megtisztelni (ha mond valamit ez a szó) a kérdezőt egy normális, tisztességes, a kérdésre vonatkozó válasszal, nem pedig cinikus, "én ezt is megtehetem" stílusú mondatokat odahányni.

  "Tisztelt Kapitány,

2 kérdésem lenne

1.
  Milyen olyan erényei vannak Wittman Krisztiánnak, ami válogatott szintet ut meg. Sajnos nekem nem sikerul észrvennem. Évek ota magát mulja alul a saját klubjaiban, mi alapján válogatott?
  Ezt a kérdést felolvasom a válogatott játékosoknak, elég érdekes megközelítés.
  

2. Ön szerint van esélyunk továbbjutni Kolozsváron Loránt nélkul is?
  Sokkal nagyobb volt a tét, míg eljutottunk Kolozsvárra. Megkérdezem Tóth Norbit és Eilingsfeldet, s később pontos választ adok erre a kérdésre.

"

  "Kérdésem: Hogyan esett a vàlasztàs Deandre Kane-ra pl. Ubilla helyett??

  Nekem sem egyik, sem másik nem hiányzik, erre a krédésre akkor válaszolnék, ha Ubilla is aláír a Maccabihoz."

   
 • 7amb222017augusztus12.09:20ÚjVálasz

  Remélem lehet később is kérdezni Ivkótól, lemaradtam a mostaniról.:( Kane gondolom Eb előtt egy nappal beesik, nehogy szerződést szegjen...Én mondjuk örülnék ha egyáltalán nem jönne.

   
 • 6szagértő2017augusztus12.09:14ÚjVálasz

  Egyébként Ivko papa lenyilatkozta pár napja az nso-nak, hogy Hanga és Kane érkezése az előzetesen megbeszéltek szerint történik és minden rendben van. Aztán szép lassan kiderül, hogy nagyon nincs csak erről már mélyen hallgatunk...

   
 • 5szagértő2017augusztus12.09:12ÚjVálasz

  "Így jár az, aki ismeretlen mentalitású játékost honosít. Lehet, hogy Kane nevetve kicsengeti a néhány millió forintos kötbért a válogatott szereplés helyett a megkötött maccabis sztárszerződéséből."

  Így van sajnos, sőt valószínűleg újdonsült klubja, a Maccabi fogja zsebből. Ilyen esetekben ez sem ritka. Cserébe lesz egy friss, nem lestrapált vagy éppen sérüléssel bajlódó játékosuk és mindenki boldog, mi magyarok meg szívunk....

   
 • 4boldi202017augusztus12.08:43ÚjVálasz

  Így jár az, aki ismeretlen mentalitású játékost honosít. Lehet, hogy Kane nevetve kicsengeti a néhány millió forintos kötbért a válogatott szereplés helyett a megkötött maccabis sztárszerződéséből.
  Arról is hallgatnak, hogy Hanga sem léphet pályára még edzeni sem tud a Baskonia miatt, mivel nem végezték el az orvosi vizsgálatot nála.
  Mindegy legalább lesz ürügye Ivkovicsnak, amire fogja majd a gyenge szereplést.

   
 • 3vagasiteri2017augusztus12.08:22ÚjVálasz

  Ez eddig 14 kérdés, 14 válasz.
  Pontosan nem tudom, nem is fontos, hogy hány kérdést tettek fel a fórumozók, de úgy emlékszem kb. 60-70 kérdés volt. Hogyan fog teljesülni két részben a válaszadás?

   
 • 2szagértő2017augusztus12.08:21ÚjVálasz

  "A kommentek engem erősítenek, egy kiváló motivációnak és reklámnak tartom.
"

  Ezt a kamu szar dumát...:D

   
 • 1szagértő2017augusztus12.08:07ÚjVálasz

  Legújabb kérdés. Kane? Ezt olvasni vele kapcsolatban:

  "Más a helyzet a nemrégiben honosított amerikai DeAndre Kane esetében, aki szintén nem csatlakozott a magyar válogatotthoz. A csapat vezetői már az elmúlt hét vasárnapjára várták a honosított légióst, aki helyett egy üzenet érkezett meg. Ennek lényege, hogy Kane később jön, hogy mikor, azt egyelőre senki nem tudja megmondani.Úgy tudjuk, hogy amennyiben Kane mégsem vállalja a válogatottságot, akkor komoly kötbért kell fizetnie. Mindez azért nagyon furcsa, mert Kane ennek a honosításnak nagyon sok mindent köszönhet - mást ne mondjunk, a Maccabi Tel-Avív által ajánlott szerződését is. Ehhez ugyanis "uniós állampolgárként" sokkal könnyebb volt hozzájutnia, mint szimpla amerikaiként."

  Ha tényleg nem jön, Ivkovics mester vállalja a teljes felelősséget az elbaltázott légiósválasztás miatt?

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!