U16-os Eb: Magabiztos győzelem Norvégia ellen

Szófai – Triplák nélkül is könnyedén hoztuk második csoportmeccsünket.
 
 
 
 
 

U16-os Eb: Magabiztos győzelem Norvégia ellen

Szófai – Triplák nélkül is könnyedén hoztuk második csoportmeccsünket.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Ma délután Norvégia ellen második mérkőzését játszotta a szófiai B-divíziós Eb-n a magyar fiú U16-os kosárlabda-válogatott.

Eleinte még hátrányban voltunk, de aztán az első negyed hajrájától már mi uraltuk a meccset. Tíz perc után 14-20 volt az állás, majd Filipovity vezérletével kétszámjegyűvé vált az előnyünk a folytatásban, igaz a félidőre visszajöttek az északiak (27-32).

A fordulás után is mi vezettünk, igaz sokáig ott loholtak a nyakunkon a norvégok. Egészen a harmadik negyed végéig, amikor sikerült meglépnünk. 36-44-ről indult a záró felvonás. Az olló csak még tovább nyílt, innen már nem volt visszaút, Váradi Attila együttese második mérkőzését is megnyerte a csoportban.

"Fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd a 2. negyed 5. percére szorgos munkával 15 pontos előnyre tettek szert a magyarok. Ezután több figyelmetlenség és fegyelmezetlenség csúszott a játékukba - tíz közeli dobást hibáztak ebben a periódusban - melynek következtében egy dudaszós triplával látóközelségbe került a norvég csapat. A nagyszünet után, akár az első félidőben fokozatosan tudta növelni nemzeti válogatottunk, de 14 pontos előnye birtokában a végjátékban elkövetett könnyelműségek következtében újra közelebb tudott kerülni a norvég együttes. Mindent összevetve megérdemelt győzelmet aratott a magyar csapat" - tudósított Horváth Orsolya technikai vzető.

Váradi Attila, a magyar válogatott szövetségi edzője: Gratulálok a csapatnak, a mérkőzés nagy részében tudtuk irányítani a játékot. Figyelmetlenségből és fegyelmezetlenségből adódó hibáinkat kell kijavítanunk, és csoportunkban mindenki ellen képesek lehetünk a győzelmet megszerezni.

 
 

 

 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!