Világszínvonalú körülmények közé csöppent a válogatott

Kazany – A kapitány nagyon kíváncsi Váradi Benedekre, Benke Szilárdra, valamint a felnőttek között ezúttal bemutatkozó Golomán Györgyre is.
 
 
 
 
 

Világszínvonalú körülmények közé csöppent a válogatott

Kazany – A kapitány nagyon kíváncsi Váradi Benedekre, Benke Szilárdra, valamint a felnőttek között ezúttal bemutatkozó Golomán Györgyre is.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Kazany alighanem azért Oroszország egyik legsikeresebb városa, mert itt mindent komolyan vesznek. Rendeztek ők már vizes vébétől kezdve Universiadét is, de egy egyszerű négyes felkészülési kosártornát is ugyanolyan komolyan vesznek. A magyar válogatottat is népviseletbe öltözött gyönyörű hölgyek várták a reptéren, a megszokott kenyérrel, sóval, valamint valamilyen helyi kis édességgel. Aztán egy tökéletesnél is jobb autópályán egészen az ország egyik legjobb szállodájába (legalábbis erről árulkodnak az elmúlt esztendők díjai) vitték Vojvodáékat. A Ramada pár hete otthont adott a 2018-as focivébé főpróbájának számító Konföderációs Kupának, ebben a szállodában éppen a német és a portugál csapat lakott.

Útközben aztán láthattuk a jövő évi focivébé jelképeit, még labdaformájúra nyírt bokrokat is kaptak az egyébként gondozott és gyönyörű parkok.

A város egyébként mindenkinek csalódás, aki a régi szovjet szellemiséget keresi. Persze még itt is vannak régi épületek, de szinte mindegyiken dolgoznak, éppen tatarozzák, festik, s eközben sorra emelkednek ki a földből a modern banképületek, bevásárlóközpontok. Kazany szépen lassan világvárossá válik, ha nem vált máris azzá. A sportélete is pazar, a helyi focisták mellett a város büszkesége az Unics Kazany kosárlabdacsapata, melynek ultramodern csarnokában rendezik mától a négyes tornát.

Ivkovics Sztojan fiai ma este a bivalyerős oroszokkal találkoznak, délelőtt éppen egymás után edzett a két csapat. Az egyórás átmozgató tréningen igyekeztek megszokni az aréna légkörét Váradiék, akiknek jólesett egy kis mozgás a tegnapi repülőút után.

Célokról, tervekről a ma kazanyi idő szerint 17 órakor (Magyarországon 16 óra) kezdődő meccs előtt talán annyit érdemes tudni, hogy ezúttal a fiataloké lesz a főszerep, a kapitány nagyon kíváncsi többek között Váradi Benedekre, Benke Szilárdra, valamint a felnőttek között ezúttal bemutatkozó Golomán Györgyre is.

Sérült, beteg nincs a csapatban, a körülmények világszínvonalúak, így mindenkinek csak a kosárlabdára kell koncentrálnia. Na meg a kiváló játékosoktól hemzsegő orosz válogatottra, melyre ebéd után igyekszik a szakmai stáb egy kis videózás során felkészíteni a fiúkat.