U18-as Eb: Nem jutottak négybe a lányok

Sopron - Az utolsó negyedben elképesztően nagyot mentek a magyarok, de a 13-0-ás roham is kevés volt a belgák elleni győzelemhez.
 
 
 
 
 

U18-as Eb: Nem jutottak négybe a lányok

Sopron - Az utolsó negyedben elképesztően nagyot mentek a magyarok, de a 13-0-ás roham is kevés volt a belgák elleni győzelemhez.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


A horvátok legyőzése után, ma este a Litvánia ellen továbbjutó Belgiummal játszott negyeddöntőt a hazai rendezésű, A-divíziós Eb-n a veretlenül menetelő magyar U18-as lány kosárlabda-válogatott.

A lehető legrosszabbul indult a meccs a mieink számára, ugyanis a gárda legjobbja, a center Juhász Dorka huszonnégy másodperc után kivált a játékból. A szívósan védekező belgák ezt igyekeztek is kihasználni, és szép fokozatosan meglógtak az eddigiekhez képest valamivel gyengébb napot kifogó magyar válogatottól, a második negyedben már kétszámjegyű volt a differencia, a félidőben 22-33 volt az állás.

Miután a fordulás után sem változott a játék képe, úgy tűnt, elúszott a hajó. Az utolsó negyedre azonban varázsütésszerűen megváltozott minden, és egy elképesztő, 13-0-ás szériával fordítottunk (52-51). Teljesen lefagyott Belgium. Szorosan alakult a végjáték, nagy nehezen az ellenfél is magára talált, sőt a büntetőzésből már ő jött ki jobban, így megszakadt a mieink remek veretlenségi sorozata. Lelik Rékáék nem jutottak be a legjobb négy közé.

 
 

 

 
 • 4cibona52017augusztus11.09:27ÚjVálasz

  Szívesen olvasnék a meccsek után edzői nyilatkozatokat, de sajnos nincsenek. Most különösen érdekelne Balogh Judit értékelése.

   
 • 3Barracuda192017augusztus10.21:07ÚjVálasz

  Ilyen mérkőzések után mindig felmerül bennem a kérdés: Ha tudunk így játszani, mint az utolsó negyedben, akkor ezt korábban miért titkoltuk?
  Lefordítva: miért nem tudtunk egy kicsivel jobban védekezni és/ vagy egy kicsivel hatékonyabban dobni a meccs korábbi szakaszaiban?

   
 • 2drva2017augusztus10.20:37ÚjVálasz

  Pech.

   
 • 1cibona52017augusztus10.19:48ÚjVálasz

  A legfontosabb tudnivaló a meccsről, hogy legjobb játékosunk - Juhász Dorka - a 20. másodpercben megsérült. Így aztán a belgák minden poszton sokkal erősebbek lettek fizikálisan és bár a kosártudás nálunk volt és meg is fordítottuk az utolsó negyedben, mégsem sikerült.

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!