U16-os Eb: Győzelemmel rajtoltak a fiúk

Szófia - Váradi Attila csapata nagy csatában legyőzte Írországot.
 
 
 
 
 

U16-os Eb: Győzelemmel rajtoltak a fiúk

Szófia - Váradi Attila csapata nagy csatában legyőzte Írországot.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Ma délután megkezdte szereplését a B-divíziós, szófiai Európa-bajnokságon az U16-os fiú kosárlabda-válogatott.

Váradi Attila fiai elsőre egy szoros, kiegyenlített mérkőzést vívtak Írországgal, a hajrában sikerült felülkerekedni ellenfelünkön. A pontszegény első negyed után 10-9-es hátrányban voltunk, majd a félidőben is 27-25 volt oda.

A fordulás után Kovács vezérletével sikerült pár ponttal meglépnünk, a záró felvonásnak már 41-38-as magyar vezetésről vágtak neki a csapatok. Az utolsó másodpercekig izgalmasan alakult a találkozó, a hajrából mi jöttünk ki jobban, így megvan az első siker.

"Két egymásból jól felkészült csapat kapkodó, ideges játéka jellemezte az első félidőt. Mindkét oldalon sok hibával játszottak a csapatok, előnyt a második negyed közepén nemzeti együttesünknek sikerült szereznie, de a megszerzett előnyét két perc alatt eladta és az ellenfél minimális különbséggel tudott a félidei nagyszünetre vonulni. A harmadik negyed közepén tudta csak a magyar csapat kezébe venni az irányítást, gólszegény mérkőzésen próbálta őrizni minimális előnyét. A mérkőzés hajrájára a lelkes vendég csapatnak sikerült kiegyenlítenie, de a végjátékban okosabban játszott a magyar csapat és ezzel megérdemelt győzelmet aratott." - tudósított Horváth Orsolya technikai vezető.

Folytatás holnap, Norvégia ellen.

Váradi Attila, a magyar válogatott szövetségi edzője: Kicsit túlizgultuk első mérkőzésünket, de összességében a mérkőzés kulcs szituációiban sikerült az eredményt saját javunkra fordítanunk. Örülök, hogy a megbeszélt taktikát többször precízen és pontosan tudtuk végrehajtani, sikerünknek ez volt az egyik kulcsa. Gratulálok a csapatnak, az első mérkőzés mindig nagyon nehéz. Reméljük a folytatásban egészséges önbizalommal tudunk játszani.

 
 

 

 

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!